Kapaklı şehitlerini unutmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 103'üncü yıl dÃ

Kapaklı 19.03.2018 00:38:00 0
Kapaklı şehitlerini unutmadı

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Kapaklı Kaymakamlığı’nın düzenlediği etkinlikler, Belediye Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin,İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“ŞEREF SAYFALARIMIZDAN BİRİ ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİDİR”

 

Çelenk töreninde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy yaptı. Atasoy “ Bundan 103 sene önce yalnız bizim tarihimize değil, dünya harp tarihine altın harflerle yazılmış, şeref sayfalarımızdan biri Çanakkale Deniz Zaferidir. Çanakkale’de teknik üstünlük; eşsiz kahramanlık ve fedakarlık karşısında biçare kalmış, ‘Türkleri öldürebilirsiniz; fakat asla mağlup edemezsiniz” sözünü tüm dünyaya bir kez daha söyleten, muhteşem bir zaferin adı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin ‘ön sözü’ olmuştur. Diğer taraftan Çanakkale zaferi ile birlikte şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz” dedi.

 

“ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLARIDIR”

 

Atasoy “ Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen aziz şehitlerimizdir. Onlar aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidir ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yüce Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk milleti tarafından daima saygıyla, övgüyle ve minnetle anılacak, gösterdikleri azim, feragat, cesaret ve kahramanlık yüce Türk milletine her zaman ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar, yüce Türk milletinin bu anlamlı gününü kutlarım” diye konuştu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla Kaymakam Yüzer, Kapaklı Kaymakamlığı çelengini; Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Belediye Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sundu.

 

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ YEMEKTE AĞIRLADI

 

Belediye meydanındaki programın ardından protokol üyeleri Karaağaç Mahallesinde bulunan şehitliği ziyaret etti. Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş’ın okuduğu duanın ardından protokol üyeleri şehitlerimiz Piyade Er Emrah Çalkın'ın ve Piyade Er Kadir Dadaş’ın kabirlerine kırmızı karanfil bırakıp dua ettiler Karaağaç Mahallesindeki programın ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer şehit aileleri, gaziler ve ailelerini öğlen yemeğinde ağırladı. Yemekte kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, şehit ailelerinin ve gazilerin her konuda öncelikli olduklarını ve herhangi bir sıkıntılarında Kapaklı Kaymakamlığı olarak her daim yanlarında olduklarını ifade etti. Yüzer, bu ülkede yaşayan bireyler olarak şehitlere ve gazilere de çok şey borçlu olduklarını kaydetti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10