''Ağaçlar yaşayabilecekleri yerdeler''

Çerkezköy Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi'nin Pera Pastanesi ile Kipa Kavşağı arasında kalan bölümünde ağaçların sökülmesi vatandaşlar tarafından tepkiye neden olurken Çerkezköy Be

Çerkezköy 20.03.2018 21:08:00 0

Çerkezköy Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi’nin Pera Pastanesi ile Kipa Kavşağı arasında kalan bölümünde ağaçların sökülmesi üzerine vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden büyük tepki göstermişti.  Atatürk Caddesi üzerinden sökülen 100 adet çınar ağacı ekipler tarafından ilçenin farklı noktalarına dikilirken 1 selvi ağacı da güçlenmesi için mezbaha bölümüne alındı.

 

İLÇENİN FARKLI NOKTALARINA DİKİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada Atatürk Caddesi’nde Pera Pastanesi ile Kipa Kavşağı arasında 100 tane çınar ağacı ve 1 tane selvi ağacının söküldüğünü ifade ederek  “Profesyonel ağaç sökme makineleri ile sökülen ağaçlardan Namık Kemal Bulvarı’na 22 adet  Metin Seçkin Ortaokulu’nun önüne 8 adet,  Cengiz Topel Caddesi’ndeki orta refüje 25 adet, Halide Edip Adıvar Caddesi’ne 27 adet, Kumlugeçit mevkiindeki yeşil alanlara 18 adet dikildi. Sökülen bir selvi ağacımızı da güçlenmesi için mezbahaneye aldık” dedi.

 

ÇERKEZKÖY DAHA YEŞİL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

 

Yetkililer, sökülen çınar ağaçlarının tamamının yeni yerlerine dikildiğini de ifade ederek “Ağaçlar daha iyi yaşayabilecekleri yerdeler. Ağaçların köklerinin güçlenmesi için budama çalışmaları gerçekleştirildi. Yaz ayında ağaçların yeşermesi ile birlikte Çerkezköy daha yeşil bir görünüme kavuşacak” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10