Ordu:  Hangi tarihte, ne kadar para tahsil edilmiştir?

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün yazılı bir açıklama yaparak  2005 yılında 15 araçlık yeni minibüs hattı için giren paranın akıbetini sordu.

Çerkezköy 21.03.2018 20:39:00 0
Ordu:  Hangi tarihte, ne kadar para tahsil edilmiştir?

Ordu “ Belediye kasasına 15 araçlık yeni minibüs hattı için SS 25 nolu Akarsu kooperatifinden hangi tarihte, ne kadar para tahsil edilmiştir? Ne sökülen ağaçlar, ne termik santral baca dumanı bu şaibeyi örtmez” diye konuştu.

 

“BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR ŞEY OLMADI”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün yazılı basın açıklaması yaptı. Bugüne kadar yaptığı basın toplantılarında gündeme getirdiği konularda asla yalan söylemediğini, hiç kimseye iftira atmadığını kaydeden Ordu; ‘’Bildiğim gerçekleri vatandaşlarla paylaştım, gerçekler üzerinden muhalefet yaparak, vergisini veren sadece hizmet bekleyen vatandaşların, fakir fukaranın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını aradım. Zaten aksi olsaydı iftira attığımı iddia eden kişiler yargıya giderek cezalandırılmamı isterlerdi. Bu güne kadar böyle bir şey olmadı’’ dedi.

 

“MÜCADELE EDECEĞİM”

 

Kendisinin muhalefetinden rahatsız olan haramiler tarafından susturulmaya çalışıldığını kaydeden Ordu “ Bugüne kadar başaramadılar ve bundan sonra da başaramayacaklar. Herkes bunu böyle bilsin. Tüyü bitmemiş yetim hakkına göz koyan haramiler hakkında bildiğim, bulduğum bilgi ve belgeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yargıya taşıyarak sorumluların hak ettikleri cezaları alması için mücadeleye devam edeceğim’’ dedi.

 

“AKARSU KOOPERATİFİNE VERİLDİĞİNİ ÖĞRENMİŞTİK”

 

Ordu; 2005 yılında dönemin Belediye başkanı Ali Ertem’in basın mensuplarına yaptığı açıklamadan 15 araçlık minibüs hattının SS 25 nolu Akarsu Kooperatifine verildiğini, buradan yaklaşık 5-5,5 milyon lira gelir sağlayacaklarını, gelecek bu parayı viyadük yapımında kullanacaklarını öğrendiklerini dile getirerek; ‘’Yerel gazete arşivlerindeki bu açıklama ve vatandaşlardan gelen yeni bilgiler üzerinde çalışırken, olayı netleştirmek için Belediye Başkanlığına başvurarak 4982 sayılı bilgi edinme kanunu çerçevesinde soru sorarak bilgi istedim. Başvuruma Belediyeden gelen cevap yazısından Zabıta Müdürlüğünde 15 araçlık yeni minibüs hattıyla ilgili olarak hiçbir çalışma yapılmadığını öğrendim.  Mali İşler Müdürlüğü ise bir takım gerekçeler öne sürerek sorduğum sorulara cevap vermeyeceğini bildirdi. İleri sürülen gerekçeler bilgi edinme yasasının özü ve mantığıyla bağdaşmamaktadır’’ dedi.

 

“ÇALIŞMA YAPMASINI BEKLERDİM”

 

Belediye başkanının bu konudaki tavrını asla tasvip etmediğini belirten Ordu;Mali İşler Müdürlüğü'nün sorduğu soruya cevap vermemesi karşısında Belediye Başkanı vatandaşların kendisinden beklediği şeffaflık anlayışına uygun davranmadığını dile getirerek;‘’Kendisine seçim öncesi tüm CHP'li Belediye Başkan adaylarının imzaladıkları taahhüdü hatırlatmak isterim. Vaat ettikleri şeffaflık gereği bilgi edinme kanununa uygun olarak sorduğum soruların cevaplaması konusunda çalışma yapmasını beklerdim’’ dedi.

 

“HANGİ TARİHTE, NE KADAR PARA TAHSİL EDİLMİŞTİR?”

 

Ordu “Şimdi soru sormak istiyorum. Belediye kasasına 15 araçlık yeni minibüs hattı için SS 25 nolu Akarsu kooperatifinden hangi tarihte, ne kadar para tahsil edilmiştir? Bu cevaplanamayacak bir soru mudur? Cevabı devlet sırrı mıdır? Basın yoluyla vatandaşlara duyurulmuş bir konu hakkında karanlıkta kalan bilgileri açıklığa kavuşturmak için bu sorunun cevabını öğrenmek hakkımız değil mi?Zabıta ve Mali İşler Müdürlüğünün cevap yazısından anlayabildiğimiz kadarıyla böyle bir para belediye kasasına girmemiştir ki mali işler müdürlüğü sorumuza cevap verememiştir.  Oysa kamuoyunda bilindiği kadarıyla SS 25 Nolu Akarsu kooperatiften araç başına 350 bin liradan toplam 5,5 milyon lira Belediyeye verilmiş. Belediye kayıtlarında böyle bir tahsilat gözükmüyor ise durum çok ama çok vahimdir. Bugün satın alma gücüne göre bu para karşılığı 25 milyon lira. Bu paraya ne olmuştur?

 

BU PARA KASADAN ÇALINMIŞ MIDIR?

 

Ordu “ Belediyede bilmediğimiz bir tarihte soygun yapılmış ve bu para kasadan çalınmış mıdır? Belediyede bilmediğimiz bir felaket olmuş ve bu para zayi mi olmuştur? Bu parayı birileri zimmetine geçirerek boğazda villa mı almıştır? Ya da güncel bir varsayımla bu para fetö’ye mi gönderilmiştir? Bu paraya ne olmuştur?Bu paranın akıbeti belli ki şuan ki Belediye Başkanını ilgilendirmiyor ama biz öğrenmek istiyoruz. 2005 yılında 15 araçlık yeni minibüs hattı için hangi tarihte belediye kasasına kaç liralık tahsilat yapılmıştır?Bu bilgi kendisinden ve vatandaşlardan belediye çalışanları tarafından saklanıyorsa; Belediye başkanının belediye çalışanları içinde Kripto fetöcülerolup olmadığını iyi araştırması gerekir. Bu işin sonunda başı ağrıyabilir” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10