Sıfır Atık projesi Kapaklı'da faaliyete geçirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında 2018-2023 dönemini içeren Sıfır Atık Yönetimi Eylem Planı çerçevesinde Kapaklı Belediye hizmet binaları

Kapaklı 22.03.2018 20:51:00 0
Sıfır Atık projesi Kapaklı

OLUŞAN ATIKLAR ÇEVREYE ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

 

Belediye hizmet binası katlarında oluşan kağıt, plastik, cam, metal gibi atıklar, elektronik atıklar, atık piller ve benzeri geri kazanımı mümkün olan ve ayrı toplanması gereken atıklar katlara yerleştirilen toplama ekipmanları ile toplanarak lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edildiğini belirten Kapaklı Belediyesi görevlileri; ‘’Oluşan yemek atıkları ise ayrı toplanarak dışarıdaki dostlarımıza, müşahede alanında bakılan sokak hayvanlarına gönderiliyor. Sıfır Atık projesinin amacı, atık azaltımı uygulamaları ile en az atık üretimini sağlamak, bilgilendirme çalışmaları ile farkındalık yaratmak ve oluşan atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümünü ve geri kazanımını sağlanıyor’’ dedi.

 

ÖNEMLİ BİR PROJE

 

Başlatılan projenin önemli bir proje olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; Doğal kaynakların israf edilmemesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın teşvik vermesi bu işin başarılı olacağını da gösteriyor. Çöp diye görülen atıklar, aslında bir değer olarak tekrar geri kazandırılmış oluyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha hassas olacağına inanıyorum" dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10