''Türkiye her geçen gün adaletten uzaklaşıyor''

Saadet Partisi Tekirdağ il başkanlığı tarafından her ay farklı ilçelerde yapılan il divan toplantısı bu kez Çerkezköy'de yapıldı.

Çerkezköy 26.03.2018 19:42:00 0

Çerkezköy Erzurumlular Derneği'nde yapılan toplantıya Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, İl sorumlusu ve GİK Üyesi Arslan Ateş ve partililer katıldı.

 

‘’HEYECANIMIZ ARTIK SALONLARA SIĞMIYOR’’

 

Toplantıda konuşan Ateş, gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ateş, “Biz ülke sorunlarına yönelik bizim gibi düşünmeyenlere düşmanlık beslemeyiz. Onları görmemezlikten gelmeyiz. Biz farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Farklılığın olduğu yerde aklın ve düşünmenin daha çok kullanıldığına inanıyoruz. Artık Milli Görüş iktidarı önlemez hale gelmiştir. Başka çare yok. Heyecanımız artık salonlara sığmıyor. Tüm memlekete dalga dalga yayılıyor’’ dedi.

 

‘’AMERİKA’DAN NE STRATEJİK NE DE BAŞKA TÜRLÜ BİR DOSTLUK ORTAKLIK OLMAZ’’

 

Ateş; “Buradan yine söylüyoruz. Amerika’dan ne stratejik ne de başka türlü bir dostluk ortaklık olmaz. Bu Amerika hem bir ülkenin içine fitne sokar, oraya terör getirir, seni zayıflatmaya çalışır. Sonra onu kendisine mahkûm kılmaya çalışır. Türkiye’ye geliyorlar, diyorlar ki, ‘Siz pkk’dan rahatsızsınız. İsterseniz ypg’yi pkk’ya karşı savaştırabiliriz’ şu alçaklığa bakın. Hem bu örgütleri kendileri ortaya çıkartıyorlar, sonra da bunları birbirine düşürelim diyorlar. Türk olmayı, Kürt olmayı ya da başka bir milletten olmayı zenginlik olarak görmeliyiz. Kenetlenmeliyiz. Aramıza ekilen fitneleri ortadan kaldırmalıyız. Küresel emperyalizme karşı dik durmalıyız. Böylece oyunlar ile, hesaplar ile mücadele edebiliriz.” şeklinde konuştu.

 

DOĞRU İLE YANLIŞI AYIRT EDEMİYORUZ

 

Ateş, kardeşliği tesis etmenin en önemli yolunun ise adaletten geçtiğine işaret ederek; şu an Türkiye her geçen gün adaletten uzaklaşmaktadır. Doğru ile yanlışı ayırt edemiyoruz. Ancak bu durumu ‘kurunun yanında yaş da yanar’ diyerek geçiştiremeyiz. Çünkü artık Meclis ve mahkemeler neredeyse ortadan kaldırılıp devlet KHK’lar ile yönetiliyor. Böyle bir hukuk devleti olur mu?” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10