Çerkezköylü bisikletçilerden Çanakkale çıkarması

35 kişilik Çerkezköy Belediyesi Bisiklet Grubu, Kale Çanakkale Bisiklet Festivali 24-25 Mart tarihlerinde yapılan ve yaklaşık 4 bin bisiklet tutkununun katıldığı festivale katıldı.

Çerkezköy 26.03.2018 19:47:00 0
Çerkezköylü bisikletçilerden Çanakkale çıkarması

Çerkezköylü bisiklet tutkunları, Çerkezköy Belediyesi’nin sağladığı otobüsle bisikletlerini de yanlarına alıp Çanakkale’ye giderek Çanakkale’nin tarihi yerlerini pedal çevirerek gezdi.

 

35 kişilik Çerkezköy Belediyesi Bisiklet Grubu, Kale Çanakkale Bisiklet Festivali 24-25 Mart tarihlerinde yapılan ve yaklaşık 4 bin bisiklet tutkununun katıldığı festivale katıldı. Çerkezköy Belediyesi’nin sağladığı otobüsle bisikletlerini de yanlarına alıp Çanakkale’ye giden Çerkezköylü bisiklet tutkunlarının yol ve konaklama masrafları da belediye tarafından karşılandı.

 

ANTİK TRİO KENTİ’NE DE GİTTİLER

 

Festivalin ilk gününde dünyadaki en ünlü antik kentlerden biri olan ve 3 bin yıldan fazla zamanı gösteren antik Troia kentine pedal çevirdi. Ardından Bisiklet tutkunları sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde pedal çevirdi.  İkinci gün etabı ise Türk Milletinin dünyanın en güçlü devletlerine karşı, Kurmay Yarbay Mustafa Kemal'in önderliğinde insanüstü direnmesi ile bir savunma kazanıldığı yer olan Tarihi Gelibolu Yarımadasında yapıldı. Sürüş güzergâhı olarak yarımadanın güney cephesi tercih edilirken, bisiklet tutkunları Kilitbahir Köyü’nden Şehitler Abidesi’ne kadar bisiklet sürdü.

 

BİSİKLETÇİLERİN BOZULAN BİSİKLETLERİNİ TAMİR ETTİ

 

Festivale katılan Çerkezköylü bisiklet tutkunlarına lojistik destek veren Çerkezköy’de 29 yıldır hizmet veren Arslan Bisiklet de, bisikletçilerin bozulan bisikletlerini tamir etti.

 

‘’ÇANAKKALE’NİN DENİZ DOKUSUNU VE KOKUSUNU CİĞERLERİMİZE ÇEKTİK’’

 

Çerkezköylü bisiklet tutkunları, verdiği desteklerden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ederek; ‘’ Biz bisiklete ve doğaya hayran insanlar olarak, tarihiyle olduğu kadar doğasıyla da insan hayatında farklı izler bırakan Çanakkale’yi pedal çevirerek gezme imkanı bulduk. Bir taraftan beyin olarak tarihin derinliklerinde gezerken, Çanakkale’nin deniz dokusunu ve kokusunu ciğerlerimize çektik” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10