"TERMİK SANTRALE SONUNA KADAR HAYIR DİYORUZ"

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Çerkezköy ve Kapaklı sınırlarına yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkında bilgilendirme t

Kapaklı 27.03.2018 20:38:00 0

Termik santralin tehlikesine dikkat çeken Başkan Mandalı; ‘’ Doğa için, sağlığımız için, gelecek nesiller için yaşam alanımıza çok yakın mesafede kurulması planlanan termik santrale sonuna kadar HAYIR! diyoruz. Halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Çerkezköy ve Kapaklı sınırlarına yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkında bilgilendirme toplantılarına başladı.

 

STK’LARI ZİYARET ETTİ

 

Sırasıyla Kars Arpaçay Gülyüzü Köyü Derneği , Yozgat Kadışehri Elmalı Köyü Derneği , Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği, Trakya Küçükyaylalılar Derneği, Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği ve Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Başkan Mandalı termik santral hakkında vatandaşları bilgilendirmeye başladı.

 

ÇATALAĞZI’NI ANLATTI

 

Toplantıda termik santrali yerinde gidip görmek amacıyla Zonguldak Çatalağzı’na düzenledikleri gezi hakkında sivil toplum kuruluşları üyelerine bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı karşılaştığı manzaranın tahmin ettiğinden çok daha acı olduğunu belirtterek, “Termik Santral denilen kara bulutlarla karşı karşıyayız. Ben istiyorum ki tüm milletimiz, tüm halkımız bu konuda bilgilensin, tehlikenin farkında olsun. Bu gün de burada, o kara bulutların, karanlık bir şehrin altında kalmamak için düşüncelerimizi paylaşmak adına birlikteyiz’’ dedi.

 

‘’ENERJİYE KARŞI DEĞİLİZ’’

 

Enerjiye karşı olmadıklarını belirten Mandalı; ‘’Enerji olsun ama yenilenebilir olsun. Her sabah doğan güneşimizle olsun, esen rüzgârlarımızla olsun. Zonguldak Çatalağzı’n da arkadaşlarımızla birlikte termik olduktan sonraki yaşamına tanık olduk. Görmek bile istemezsiniz. Aldığınız nefesi hissediyorsunuz vücudunuzda. O kirli havadan alınan nefes geçtiği yeri yakıyor. Yani diyorum ki termik santral yapıldığı yeri yakıp duman ediyor. Zehirli havasıyla insanını da yok ediyor, doğasını da yok ediyor” dedi.

 

TERMİK SANTRALE SONUNA KADAR HAYIR! DİYORUZ

 

Termik santralin tehlikesine dikkat çeken Başkan Mandalı; “Biz şimdi bu termik santrale birlikte karşı durmazsak, yarın öbür gün çoluk çocuğumuz kanser olduğu zaman ne yapacağız? Tam anlamıyla Çatalağzı'nda ki vatandaşlarımızın durumuna düşmüş olacağız. Belki de daha zor bir durumda olacağız. Vatandaşlarımız sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinden şikayetçi olurken, birde termik santralin eklenmesi kabusumuz olacak. Yani burada sivil kuruluş erkanlarına çok büyük görevler düşüyor. Siyasi görüşünüz, duruşunuz, bakışınız ne olursa olsun sadece birleşeceğimiz nokta insani ve sağlıkla ilgili olan bir nokta. Nasıl ki Samsun Terme ilçesindeki arkadaşlar termik santral konusunda dimdik durarak kendilerini bu konudan arındırmışlar, bizlerde başarabiliriz. Doğa için, sağlığımız için, gelecek nesiller için yaşam alanımıza çok yakın mesafede kurulması planlanan termik santrale sonuna kadar HAYIR! diyoruz. Halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Vatandaşlar, termik santral konusunda sonuna kadar birlik olduğunu, kendileri için, çocukları için, Kapaklımızın geleceği için direneceğini ve kara dumanı solumak istemediklerini dile getirdiler. Hep birlikte termik santrale Hayır dediler. 

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10