BAL'da 24 hafta geride kaldı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.grupta 24 hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynandı.

28.03.2018 19:08:00 0
BAL

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Altınova Belediyespor deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Lüleburgazspor’u farklı geçerken, temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise evinde Çıksalınspor’u son dakikada kaydettiği golle mağlup etmesini bildi. Alt sıraları ilgilendiren karşılaşmada ise Yalova Kadıköyspor evinde Çekmeköy Belediyespor’u mağlup ederek Yeni Çanspor’u ateş hattına itti.

 

LİDER FARKLI KAZANDI

 

Ligde birinciliğini garantileyen ve play-off maçına çıkmaya hazırlanan Altınova Beldiyespor, 24. hafta maçında Kırklareli deplasmanında Lüleburgazspor’u 6-1’lik farklı skorla yendi ve galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumu’nda oynanan maçı Oktay Koçak yönetti. Koçak’ın yardımcılıklarını ise Mert Kor ve Resul Kocaçeşme yaptı. Berkay Urlu da bu mücadelede dördüncü hakem görevinde bulundu. Müsabakaya hızlı giriş yapan Altınova, henüz 7. dakikada Emin Akyıldız’ın golüyle 1-0 öne geçti. Erken bulduğu gol sonrası ataklarını sıklaştıran konuk ekipte Muhammed Akdeniz, 25’te şık bir gole imza attı ve temsilcimiz devre arasına 2-0 önde girdi.Müsabakanın ikinci devresine ise ev sahibi Lüleburgaz iyi start verdi. 47’de Mehmet, Yeşil-Kırmızılıların şeref sayısını kaydetti. Kalesinde gördüğü golün ardından Lüleburgaz’ı adeta esir alan Altınova, 58’de Muhammed Akdeniz ile durumu 3-1 yaptı. Bu golün 10 dakika sonrasında Lokman Akyıldız, farkı 3’e çıkardı: 4-1. Dakikalar 80’i gösterdiğinde Yasir, Altınova’nın 5. golüne imza attı. Bitime bir dakika kala yine sahne alan Yasir kendisinin iki, takımının 6. golünü kaydedip maçın skorunu 6-1 olarak tayin etti. Bu sonuçla lider Altınova, bitime 2 hafta kala 55 puana ulaştı. Ligden düşmesi kesinleşen Lüleburgazspor ise 5 puanla son sırada kaldı.

 

GALİBİYET UZATMALARDA GELDİ

 

Haftaya ikinci sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise evinde Çıksalınspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan 1911 Çerkezköyspor ilk dakikalardan itibaren kontrollü bir oyun ortaya koydu. Karşılaşmanın 37’inci dakikasında konuk ekip Çıksalınspor öne geçti. Gelişen kontra atakta Çıksalınspor’dan Okan takımını öne geçiren golü kaydetti. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekip Çıksalınspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın 55’inci dakikasında Sefa’nın ortasında Çıksalınspor savunması ters vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Uzatmaların beşinci dakikasında Ünal’ın yaptığı ortayı iyi takip eden savunma oyuncusu Orhan Pamukçu düzgün bir vuruş gerçekleştirerek 1911 Çerkezköyspor’a galibiyeti getiren isim oldu. 1911 Çerkezköyspor puanını 43 yaparak ikinci sıradaki yerine korurken, uzatma dakikalarında yediği golle yıkılan Çıksalınspor ise 25 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

 

SULTANGAZİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grup'ta sahasında Çanakkale temsilcisi Bigaspor’u ağırlayan Sultangazispor rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve 1 puana razı oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip Sultangazispor mücadelenin 8. Dakikasında Soji Moses Akıngboye’nin kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Golden sonra ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip karşılaşmanın 13. Dakikasında Ercan’ın 25 metreden attığı şık golle skoru 2-0’a taşıdı.

İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına Sultangazispor’un 2-0’lık üstünlüğü ile gidildi.

Karşılaşmanın 65. Dakikasında ceza sahası içerisinde Abdulsamet’e çarpan top sonrası hakem elle müdahale ettiği gerekçesi ile penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Cenk Kasımoğlu skoru 2-1 yaptı ve farkı bire indirdi.Mücadelenin ilerleyen dakikalarında beraberlik golü için yüklenen konuk ekip Bigaspor 73. Dakikada Burhan’ın kaydettiği gol ile durumu 2-2 yaptı ve mücadeleye dengeyi getirdi. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve mücadele 2-2 berabere sonuçlandı.

 

TEK GOLLE 3 PUAN

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de  ligin son iki haftasına girilirken deplasmanda Yeni Çan Spor ile karşılaşan Edirnespor, Mehmet Aksel'in golüyle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Çan İbrahim Bodur Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlandı. İkinci devre ataklarını sürdüren konuk ekip arzuladığı gole ise 75’inci dakikada ulaştı. Gelişen atakta Mehmet Aksel Karadağ şık bir vuruş gerçekleştirerek edirnespor’u öne geçirdi.

Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Edirnespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.Edirnespor bu galibiyet ile puanını 37 yaparken,  Yeni Çanspor ise 19 puanla kendisini ateş hattına attı.

 

GAZİOSMANPAŞASPOR RÖVANŞI ALDI

 

Son haftaların en iddialı ekiplerinden Gaziosmanpaşaspor ise evinde Çorluspor 1947’yi konuk etti. Karşılaşmaya yeşil kırmızılı ekip daha atak başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip kaleye yıkan ev sahibi ekip 6.dakikada Samet Yüksel’in serbest atıştan attığı güzel golle 1-0 öne geçti. Sürekli Çorluspor 1947 kalesinde gol arayan Gaziosmanpaşaspor 43. dakikada Tunahan Ergül’ün attığı golle soyunma odasına 2-0 önde gitti.Karşılaşmanın 2. yarısına da taraftar desteğini arkasına alarak başlayan ev sahibi ekip 63. dakikada Kadir Köse’nin attığı golle durumu 3-0’a getirdi. Ani kontrataklarla etkili olmaya çalışanÇorluspor1947 takımı69. dakikada Serkan Bozkurt’la durumu 3-1’e getirmeyi başardı. Gaziosmanpaşaspor’da Tunahan Ergül 74. dakikada kırmızı kart gördü.
Çorluspor 1947’de de Yusuf Bingöl 84. dakikada kırmızı kart görünce her iki takımda mücadeleyi 10 kişi tamamladı. İlk devrenin maçında deplasmandaÇorluspor 1947’ye 2-0 yenilen yeşil kırmızılı ekip evinde sergilediği güzel performans ile maçın rövanşını 3-1 almayı başardı.

 

YALOVA KADIKÖYSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Yalova Kadıköyspor ise evinde Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’u konuk etti. Ligde kalma adına önemli bir karşılaşmaya çıkan Yalova Kadıköyspor ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Maçta mağlup duruma düşen konuk ekip Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda bir gol daha kaydeden ev sahibi ekip Yalova Kadıköyspor karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. Çok önemli bir üç puan alan ev sahibi ekip puanını 22 yaparak ateş hattından çıkarken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise ligdeki 11’inci mağlubiyetini alarak 23 puanla onuncu sırada kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10