850 Ar-Ge Merkezinin 16'sı ÇOSB'de

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü ev sahipliğinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, yapıldı. Toplantıda Ar-Ge ve Tasarım Merkezleriyle ilgili bilgiler

Çerkezköy 29.03.2018 21:48:00 0
850 Ar-Ge Merkezinin 16

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü ev sahipliğinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, yapıldı.

 

KİMLER KATILDI?

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda yapılan toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürü Salih Akbulut,Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Çorlu Müdürü Tolga Erkan ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker’in yanı sıra Tekirdağ genelinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bulunan ve kurulması devam eden firmaların temsilcileri katıldı.

 

BU RAKAMLAR ÇOK SEVİNDİRİCİ RAKAMLAR

 

Toplantıda Ar-Ge ve Tasarım Merkezleriyle ilgili bilgiler veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk; ‘’Reform Paketiyle birlikte Ar-Ge Merkezlerinde bir yılda %255’lik bir artışı oldu. Türkiye’de şu anda 850 Ar-Ge Merkezi ve 187 de Tasarım Merkezi var.  850 Ar-Ge Merkezinin 35’i Tekirdağ’da, bunun da 16’sının ÇOSB’de. 187 Tasarım Merkezinden de 5 tanesi Tekirdağ’da bunlardan da 2’si ÇOSB’de. Bu rakamlar çok sevindirici rakamlar dedi.

 

İŞGÜCÜ İSTİHDAMININ ARTIRILMASINI SAĞLAMALIYIZ

 

Öztürk; ‘’Ar-Ge Merkezleriyle ilgili kanun, teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılmasını, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesini, teknolojik bilginin ticarileştirilmesini, Ar-Ge’ye ve yeniliğe yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkeye girişinin hızlandırılmasını, Ar-Ge personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını sağlamak ve teşvik etmektedir’’ dedi. Ar-Ge projelerinin, Ar-Ge faaliyetlerinin her safhasını belirleyecek mahiyette ve bilimsel esaslar çerçevesinde gerçekleştirilen ve araştırmacı tarafından yürütülen projeler olduğunu kaydeden Öztürk; ‘’Ar-Ge Faaliyetleri de, sistematik bir temelde yürütü̈len yaratıcı çalışmalar, çevre uyumlu ürün tasarımı veya yazılım faaliyetler ile alanında bilimsel ve teknolojik gelişme sağlayan, bilimsel ve teknolojik bir belirsizliğe odaklanan, çıktıları özgün, deneysel, bilimsel ve teknik içerik taşıyan faaliyetlerdir’’ dedi. Öztürk’ün konuşmasının sonunda soru-cevap kısmına geçilmesinin ardından toplantı son buldu.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10