Elektrik kesintisi Tapu'daki işlemleri de durdurdu

Çerkezköy'de sık aralıklarla meydana gelen elektrik kesintisi halkın şikayetine neden oluyor. Dün de Gazi Osman Paşa Mahallesi ve Fevzipaşa Mahallesi'nde yapılan planlı elektrik kesintisi nedeniyle, işlem

Çerkezköy 29.03.2018 21:54:00 0
Elektrik kesintisi Tapu

Tapu işlemleri için İstanbul’dan gelen birçok alıcı ve satıcıda elektrik kesintisi nedeniyle işlemlerini yaptıramadıklarını belirtirken bazıları da satış gerçekleştiremedikleri için alıcıya karşı ayni gün satış yapmamaları nedeniyle alıcıya para ödemek zorunda kaldıklarını ileri sürdüler. Bazıları da Sanayi kenti olan Çerkezköy’de ilçe Tapu Müdürlüğü’nde jeneratör olmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdiler.

 

BU DURUM SANAYİ KENTİ ÇERKEZKÖY’E HİÇ YAKIŞMIYOR

 

Sabah erken saatlerden itibaren Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’ne giden vatandaşlar Tapu Müdürlüğü’nde elektrik olmadığı öğrenince şok yaşadıklarını belirttiler. Vatandaşlar tapu Müdürlüğü yetkililerinin elektrik kesintisi nedeniyle hizmet verilmediğini söylediklerini  ve kesinti nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Kızılpınar’da 10 yıldan bu yana emlakçılık yapan Önder Tatlı, Kızılpınar’da bir arsa sattığını ve tapu işlemleri için sabahın erken saatlerinde Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’ne geldiğini belirterek “Müşterim Almanya’dan geldi. Ve bugün tapu işlemlerimizi halledemezsem sözleşme gereği 20 bin TL karşı tarafa ceza ödeyeceğim. Tapu Müdürlüğü tapu işlemleri için ortalama 5 bin TL para alıyor. Bir jeneratör koymak bu kadar zor mu? Neden alınmıyor. Sanayi kenti olan bu manzara Çerkezköy’e hiç mi hiç yakışmıyor” diye tepki gösterdi.

 

İSTANBUL’DAN GELDİM

 

İstanbul’dan Tapu işlemi için geldiğini belirten İbrahim Türkan ise, “ uzun yıllar İstanbul’da gayrimenkul işi ile uğraşıyorum. İstanbul’da her türlü zorluğu yaşadık ve yaşıyoruz ama  Çerkezköy’deki gibisi hiç görmedim. Bu elektrik kesintisi buraya gelenler için hep iş kaybı. Burada Jeneratörü olan Çerkezköy Vergi Dairesi çalışıyor ama  bir jeneratör olmayan Çerkezköy Tapu Dairesi elektrik kesintisinden hizmet veremiyor.  Bu nasıl iş. Her gün burada onlarca insan bir çok satış yaparak para ödüyor ve burasının bir jeneratör bile alamamasına hayret ediyoruz. Yetkililerin devreye girmesi ve jeneratör ile elektrik sorununun çözülmesi gerekiyor.  Bu gün dışarıdan gelen bizler gibi Çerkezköylü vatandaşlarda mağdur oldu.   

 

Haber / Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10