Koçak: Grev kararı alacağız

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Prettl Endüstri Sistemleri fabrikasında çalışan sendika üyesi kadınlar dün yaptıkları eylemde "İşçiyiz haklıyız kazanacağı

Çerkezköy 30.03.2018 20:24:00 0
Koçak: Grev kararı alacağız

Alın terimizin, emeğimizin karşılığını, çoluk çocuğumuzun rızkını istiyoruz” dedi. Koçak, arabulucu raporunun kendilerine ulaşmasının ardından grev kararı alacaklarını da ifade etti.

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Prettl Endüstri Sistemleri fabrikasında çalışan sendika üyesi kadınlar dün eylem yaptı.

 

İŞVEREN YANAŞMADI

 

İş bırakarak fabrika önünde toplanan kadınlar “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganı atarken fabrika önünde basın açıklaması yapan Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da, “Biz sendikal haklarımızı istiyoruz. Alın terimizin, emeğimizin karşılığını, çoluk çocuğumuzun rızkını istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 1 Eylül’de sözleşme toplantılarımızı başlattık. Ama işveren yanaşmadı. Son arabulucu toplantımız dündü. İşveren yine toplantıya gelmedi. Arabulucu raporunun bize ulaşmasının ardından grev kararımızı alacağız” dedi.

 

3 AYLIK SÜRE DOLDU

 

Koçak İşçilerin 3 sene önce sendikaya üye olduğunu belirterek; “Yetkimizi aldık, masaya oturduk. 3 yıllık ilk sözleşmemizi yaptık. İkinci sözleşme için de masaya oturduk. Şartlarımızı sunduk. Ücretlerden önce istediğimiz buradaki işveren vekillerinin, ustabaşlarının, şeflerinin arkadaşlarımıza güzel bir şekilde davranmaları. Ücretler konusunda da genel müdür asgari ücretle devam etsinler dedi. 3 aylık süre doldu. Arabulucu toplantısına da gelmediler” dedi.

 

İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ŞARTLAR İSTİYORUZ

 

120 günlük ikramiye, yüzde 100 mesai istediklerini de söyleyen Koçak “Veremeyiz dediler. Biz sendikamıza bağlı diğer fabrikalarda şartlar ne ise burada da öyle olsun istiyoruz. Şartların iyileştirilmesini istiyoruz. Bazı arkadaşlarımızı işten çıkarılarak bize gözdağı verilmek isteniyor. Biz sadece insan onuruna yakışır şartlar istiyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10