Süleymanpaşa Belediyesi 4'üncü yılını kutladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kuruluşunun dördüncü yılı dolayısıyla Tarihi Belediye Binası bahçesinde kutlama etkinliği düzenlendi.

Süleymanpaşa 1.04.2018 22:04:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi 4

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl ve Süleymanpaşa İlçe Yöneticileri, İYİ Parti Tekirdağ İl ve Süleymanpaşa İlçe Yöneticileri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

AMAÇ TRAKYA VE TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLMAK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bugüne 4 yıl geçtiğini belirten Eşkinat; O günden bu güne yeni kurulan Süleymanpaşa Belediyesi kurumsal kimliğini tamamlamış, altyapısı tamamen değişmiş, arıtma tesisi kurulmuş, içme suyu ve yağmur suyu hatları yanında, doğalgaz ve elektrik şebekeleri geliştirilmiş, bu arada tüm sokak ve caddeleri kazılmış. Fen işlerimiz olağanüstü bir çaba ile 1.500.000 m2 üst yapıyı tamamlamış, bu yılsonunda 2.000.000 m2 ile bir rekora imza atacak. Tekirdağ İl Belediyesinin 14 merkez mahallesi yanında, 4 Belde Belediyesi, ‘mahalle’ diye tanımlanan 55 merkez köyünden oluşan Süleymanpaşa Belediyesi, çok yakında bütün alt ve üst yapısını bitirmiş bir şehrin rahatlığını yaşayacak. ‘Şeffaf ve Tertemiz Bir Süleymanpaşa’ sloganıyla yola çıkarken, hedefimiz kimlikli bir kenti, geliştirdiği markalar üzerinde yükselten, sosyal belediyeciliği kurumsallaşmış, çocukları, kadınları, engellileri önceleyen ‘Mutlu Bir Aile’ yoluna girmekti. Tarım, Üniversite, Liman ve Sosyo Kültürel vizyonlarıyla “Tekirdağ’ın Kalbi”, Trakya ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaktı. Laf değil, iş üretmek, kısaca değişimi başlatmaktı. Dördüncü yılın sonunda açtığımız “Tertemiz Sayfa” ya lekesiz, hesabını bilen ve verebilen hizmetler yazdık. Aynı berraklıkla daha nicelerini de yazmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

TEKİRDAĞ’A EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Tekirdağ’ın yaşanabilir bir şehir olması için gereken adımları attıklarını dile getirerek; “Bugün 11 ilçemizde de dördüncü yılın gurur yaşanıyor. Ben Süleymanpaşa ile ilgili konuşmak istiyorum. İyi ki varsın Ekrem Eşkinat ve iyi ki var olduğun için de Süleymanpaşa bu durumda. Şu an 196 bin 500’ü buldu nüfus. Biz Tekirdağ’ın yaşanabilir bir şehir olması için gerçekten gereken adımları attık ve hizmetleri yaptık. Görev süremizin sonuna kadar da Ekrem başkanımla birlikte Tekirdağ’a en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

HALK OYUNLARI EKİBİNİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Etkinlikte Süleymanpaşa Belediyesi’nin tanıtım filmi katılımcılara izletilirken 4 yılda yapılan hizmetlerin yer aldığı kitaplar da katılımcılara dağıtıldı. Konuşmaların ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlenirken etkinlik ikramlarla sona erdi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10