Tekstil sektörünü anlattılar

Geçtiğimiz ekim ayında ilki gerçekleştirilen 'Girişimcilik Paneli'nin ikincisi de Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Çerkezköy 2.04.2018 21:55:00 0
Tekstil sektörünü anlattılar

Öğrencilerin ara değil aranan eleman olmaları gerektiğini belirten Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, bölgenin kalifiye ara eleman ihtiyacına tekrar dikkat çekti.

 

Geçtiğimiz ekim ayında ilki gerçekleştirilen ‘Girişimcilik Paneli’nin ikincisi de Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

TEKSTİL SEKTÖRÜ ANLATILDI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu’nun moderatörlüğünde yapılan ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayiciler Derneği (TTTSD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Canpolat ve ÇOSB sanayicilerinden Henateks Boya ve Apre San. A.Ş.’nin İşletme Müdürü İlknur Ergül’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde bu kez tekstil sektörü anlatıldı.

 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEDİK

 

Panelin açılış konuşmasını Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptı.  Velilere seslenen Sözdinler; “Bir insanın hayatta başarıyı yakalayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi eğitim ile mümkündür. Bizler bunun bilincinde olan iş insanları olarak ülkemizin ve geleceğimizin güvencesi gençlerimiz için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Onların daha iyi şartlarda yetişmesi, günümüzün gereklerine uygun olan teknoloji ve donanıma sahip olan okulumuzu öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Okulumuz, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçerek toplam 176 mezun vermiştir. Bölgemiz sanayicilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla modern bir şekilde tasarlanan 40 derslik, 26 atölye ve laboratuvarın bulunduğu okulumuzu geliştirmek yönünde sürekli bir çaba içerisindeyiz. Halen bünyesinde 732 öğrencinin eğitim aldığı, 5 alan-7 branşta eğitim veren okulumuza her yıl çok sayıda öğrencinin başvuruyor olması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir” dedi.

 

TÜRKİYE’DE GIDADAN SONRA %95’İ TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN SEKTÖR DE TEKSTİLDİR

 

Konuşmaların ardından panele geçildi. Türkiye Tekstil Terbiye Sanayiciler Derneği (TTTSD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Canpolat; Tekstil sektörünün her zaman var olacağını belirterek; ‘’Tekstilin yarını bugünden daha iyi olacaktır. Konfeksiyon ve tekstilin genel olarak yıllık ihracatı 28 milyar dolar civarındadır. Otomobil sektörünün de ihracatının tamamı aynı şekilde 28 milyar dolardır. Türkiye’nin bir numaralı ihracat kalemi tekstildir. Türkiye’de gıdadan sonra %95’i Türkiye’de üretilen sektör de tekstildir. Ayrıca tekstil üretimi konusunda dünyada, Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncü sıradayız. Tüm bu rakamlar tekstilin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu göstermeye yeterlidir. Benim velilere diyeceğim bizim işini iyi yapan teknik elemanlara ihtiyacımız var. Ayrıca beğendiğim de çok güzel bir cümle var; ‘Sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işi sevin’ bunu da gençlere tavsiye olarak söylemek istiyorum’’ dedi.

 

KİŞİ KENDİNİ GELİŞTİRİP, HEDEFLERİNİ BELİRLERSE BAŞARI ŞANSI DAHA DA YÜKSEK OLUR

 

Öğrencilerin ara değil aranan eleman olmaları gerektiğini belirten Sözdinler de, bölgenin kalifiye ara eleman ihtiyacına tekrar dikkat çekti. Kendisinin Endüstri Meslek Lisesi Tekstil Bölümü mezunu olduğunu kaydeden Henateks Boya ve Apre San. A.Ş.’nin İşletme Müdürü İlknur Ergül de; “Ben Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum ve şu anda Henateks’in İşletme Müdürlüğü’nü yapıyorum. 20 yıldır burada çalışıyorum ve kendimi geliştirme fırsatları buldum. Kişi kendini geliştirip, hedeflerini belirlerse başarı şansı daha da yüksek olur. Genç arkadaşlarıma ve velilere de şunları söylemek isterim; lise mezunu veya üniversite mezunu olmak önemli değil, önemli olan nerede olursa olsun kendini geliştirerek yaptığı işin en iyisini yapma gayretinde olmaktır” dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından Canpolat ve Ergül’e günün anısına plaket verildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Okulun konferans salonunda yapılan panele; ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra çok sayıda velinin de katıldı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10