Faaliyet raporu meclisten oy çokluğu ile geçti

Çerkezköy Belediye meclisinin Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediye Başkanlığının 2017 faaliyet raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.

Çerkezköy 2.04.2018 22:06:00 0
Faaliyet raporu meclisten oy çokluğu ile geçti

11 ADIMI AÇIKLADI

 

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıya Meclis Başkan Vekili Uğur Erem başkanlık ederken, bir dilekçe gündem maddelerine eklendi. Gündem öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 11 adımda Öztrak ve Atatürk Caddesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Akay “ 19 Haziran 2017’de tek yön uygulamasına geçildi. Bundan sonraki yapılacakları ise bir taslakta topladık. Bu bir taslak ve herkesin görüşlerine açık olacak. Esnafla da paylaşarak biraz daha geliştikten sonra uygulamaya geçilecek. 11 maddede bas geç uygulaması, caddelerin ağaçlandırılması, yaya odaklı kaldırım, zemindeki kapalı çıkmalarla ilgili çalışma, tabela temizliği, cephe yenileme, yaya yollarının düzenlenmesi, bisiklet yolları, araç parklanmaları, aydınlatma, meydan altı otopark ve meydan üstü düzenlemesi olacak” dedi.

 

“ÇIKMAZIN SEBEBİ ATATÜRK VİYADÜĞÜDÜR”

 

Akay “ meydan altı otopark ve meydan üstü düzenlemesi projesi bu yıl içinde çalışmaları başlayacak. Bunu seçim beyannamesi olarak da ortaya koyacağız. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alan, meydan altı otopark alanı olacak” diye konuştu. Tek yönle ilgili eleştirilere de cevap veren Akay “ Tek yön uygulaması başlamasaydı Altıyol kavşağı çıkmazdan kurtulmayacaktı. Oradaki bu çıkmazın sebebi Atatürk Viyadüğüdür. O yanlış yapılaşmanın şimdi çözümlerini aramaya çalışıyoruz. Trafik sorununun sebebi o viyadüktür. Var olan yapıya göre yeni düzenleme almaya çalışıyoruz. Geleceğe dönük yapılacak çalışmaların başlangıç noktası tek yöndür. Biz göreve geleli 4 yıl oldu. Çekme paylarına yapılan kapalı çıkmalar bizimle mi başladı? Biz, bizim dönemimizde kapalı çıkma yapan tüm esnaftan taahhüt aldık. Meclis kapalı çıkmaları kaldıracağım dediğinde kaldıracağına ilişkin taahhüt ver dedik. Bu çıkmaların başlangıcı bu yönetim değil” diye konuştu.

 

BU DAVRANIŞIN POLİTİKAYLA İLGİSİ YOK

 

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile AK Parti meclis üyeliğinden istifa eden Ömer Kılınç’ta son kez meclise katıldı. Mecliste konuşan Kılınç “Konuşmalarım politika olarak algılanmaması gerekiyor. Ben siyasetin içindeyim ama ben yerel politikayı beceremediğimi ilk günden beri ifade ettim. Ben termik santrale oldum olası alışamadım. Ben enerjiye karşı değilim. Projede bir problem var ve Silivri’den Çerkezköy’e kaydırıldı. Biz halkın iskan sahasına yakın olmamasını istiyoruz. Benim parti ile ilgili bir rahatsızlığım olsa partiden istifa eder meclis üyeliğine devam ederdim. Ben Büyükşehirde tarafsız bir komisyon kurulsun, Çerkezköy’de canımızı yakmayacak bir formül buldun dedim. Bu davranışım politikayla ilgisi yok. Ben insanların sağlığına, çocuklarımıza, torunlarımıza dikkat çekmek istedim. Termik santral yapılacaksa yapılsın ama uzak bir yere yapılsın. Partiyle derdim yok. Benim abdestimden şüphem yok” diye konuştu. Kılınç konuşmasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve meclis üyelerine veda ederek toplantıdan ayrıldı.

 

“MUTLULUK YAŞADIM”

 

Ömer Kılınç’a teşekkür eden Başkan Akay “ ÖmerKılınç Çerkezköy’de çok önemli, değerli bir büyüğümüz. Birlikte 4 yıl çalışmanın mutluluğunu yaşadım. Katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Çerkezköy’ün Ömer abisi olarak fikirlerini herkese sunmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

 

BU İKİ OTOPARK YERİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİ VEYA ÇEKİLECEK

 

Toplantı daha sonra 2017 yılı faaliyet raporunun sunulması ile devam ederken, Başkan Akay 320 sayfalık sunumu 1 saat 20 dakika anlattı. Faaliyet raporunun sunulmasının ardından AK Parti gurubu adına Remzi Garip söz aldı. Garip “Denetim Komisyonuna AK Parti adına katıldım. Biz yerel belediyede muhalefet meclis üyeleriyiz. Halk tarafından seçilerek bu göreve geldik. Ama hiçbir katkı ve yaptırım gücümüz olmadı. 4 yıl yasal mevzuat olarak belirle komisyonlarda bulunduk ama bu komisyonlara alınan kararlara da katkımız olmadı. Sizin yıllarca bilboardlarda bulundurduğunuz afişlerde ‘Çerkezköy’ü beraber yönetiyoruz’ diyorsunuz. Biz hiç bu sizin beraberliğinizde maalesef bulunamadık. Geçen 4 yıl boyunca gerçekten birileriyle beraber yönetseydiniz bu daha farklı olurdu. 4 yıl boyunca söylediğiniz ve söylemeye devam ettiğiniz en büyük yalan beraber yönettiğiniz yalanıdır. Dört yıl boyunca 44 tane olağan meclis toplantısı yapıldı. Hangi toplantıda, hangi kararda meclisteki muhalefetin yani bizlerin uyarı ve ikazlarını dikkate aldınız. 1978 ada 1 nolu parselde menfaat karşılığı yaptığınız imar tadilatında uyarılarımızı dikkate almadığınız gibi örnek sokaklarda yaptırdığınız imar çalışmalarında da uyarı ve eleştirilerimizi dikkate almadınız ve yanlışlara devam ettiniz. Mecliste de ne muhalefetin meclis üyeleri ne de kendi partinizin meclis üyelerinden hiç faydalanmadınız. Özellikle son zamanlarda kendi meclis üyelerinizi de bypass etmeye başladınız. Onların görüş ve düşüncelerine ihtiyaç duymadan, bilgi vermeden direkt büyükşehir belediye meclisinde bir ay içerisinde 4 imar tadilatı gerçekleştirdiniz. Büyükşehir meclis yolunu izlemek gerekçeniz nedir? Büyükşehir Belediye Meclisi’ni oluşturan 60 kişinin çoğunluğu diğer ilçelerden olan başkan ve üyeleri Çerkezköy’ü daha mı iyi biliyor? ‘1/1000 imar planları ilçe belediye meclisi tarafından yapılır’ yasal kuralını da ihlal ettiniz” Birisi Akbank’ın arkasındaki parsel. Diğer de devlet hastanesi yanındaki otopark parselidir. Her iki parselin üzerinde de otopark lejantı var. ikisini de yapılan değişiklikle otopark lejantınıticaret+otopark olarak değiştirdiniz. Yani başka hiçbir yere dükkan yapacak yer kalmadı, otoparkların altına dükkan yapacaksınız. Onların üzerine de o dükkan sahiplerine tahsis edersiniz. Onlar da oraya arabalarını park eder. Bunu kime vereceksiniz. Bu iki  otopark yeri peşkeş çekildi veya çekilecek” diye konuştu.

 

“250 MİLYON NEREDE”

 

Örnek sokak çalışmalarını da eleştiren Garip “ Görselliğe önem verirken, fonsiyonerlikte sınıfta kaldınız. Tercihinizi ve önceliklerinizi sadece görselliğe, gösterişe yönlendirdiniz. Bu arada günü kurtarmaya çalıştınız. Vatandaşa şirin görünmeye çalıştınız. Toplam 4 yılda 355 milyon para harcadınız. İktidara geldiğinizde 82 milyon borçlu bir belediye aldığınızı söylediniz. 32 milyon borç ödemişsiniz. Personelin giderini, SGK’yı, ödenen borcu düşsek geriye 250 milyon kalıyor. Yapışanlara bakın, bir de dev bütçeye bakın. Bir de bisiklet yarışlarına, düğünlerde taktığınız takılara, yeni doğan bebeklere verdiğini hoş geldin bebek paketlerine, değişik sebeplerle verdiğiniz ikramlara, çiçeklere, çelenklere, ödediğiniz ciddi masraflar, milyonlar var. 250 milyon nerede diye soruyorum? Bu kadar bütçeyle 4 yılda çok fazla yatırım yapılabilirdi” dedi.

 

“EVET BİZ GÖSTERİŞ YAPIYORUZ”

 

Garip’in eleştirilerine sert cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Vatandaşların teveccühünü de 2017’de almış bir belediye başkanı olarak siyaseten rahatsızlığınızı anlayabiliyorum. Örnek sokak çalışmalarını Çerkezköy’ün daha güzel ortaya çıkması için gerçekleştirdik. Bu yatırımın hedeflerinin gerçekleşiyor olmasından siyaseten rahatsız olduğunuzun farkındayım. Bugüne kadar yapılanların tamamı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin stratejik planında, seçim beyannamesinde  olan çalışmalardır. Gösteri ve görsellik Çerkezköy ve Kızılpınar’ın aydınlanan yollarıysa evet gösteriş yapıyoruz. 4 yıl boyunca vatandaşları aynı sofrada buluşturan, birbirlerini tanımalarını sağlayan iftar sofralarına görsellik diyorsanız evet görsellik yapıyoruz.  Sizin aklınıza gelmeyen, 10 yıl boyunca görmediğiniz vatandaşın en acı günlerinde yanında olarak taziye çadırı kurmaya gösteriş diyorsanız evet biz gösteriş yapıyoruz. Eğer siz vatandaşların en mutlu anında belediye başkanının orada bulunmasını, takı takmasını, dünyaya gelen çocuklara bebek paketi ile yanlarına gitmeye görsellik diyorsanız evet biz görsellik yapıyoruz. Önemli günleri vatandaşlarla ve çocuklarla paylaşmaya gösteriş ve görsellik diyorsanız evet biz gösteriş yapıyoruz” diye konuştu.

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

 

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan 2017 yılı faaliyet raporu AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.Denetim Komisyon raporunun sunulmasının ardından komisyon üyeleri seçildi. Tarife Komisyonu üyeliklerine Ensar Sivri, Nihat Mıstık, Ali Dede, Remzi Garip ve Nurettin Yekeler seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Serdar Ürkmez, Binali Etyemez, Taner Bahar, Melek Şen, Seyithan Caferoğlu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine Necmettin Çınar, Ali Çalışkan, Yüksel Sevil, Turgut İleri, Ahmet Çetin seçildi. Encümen üyeliğine yapılan gizli oylama sonucunda Rağbet Erol, Uğur Erem ve İsa Karaman seçildi.

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerde bulunan 4 adet Belediye hissesinin satışı görüşülürken, ilgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 5-6 Mayıs tarihleri arasında Çerkezköy’de düzenlenecek olan Çerkezköy Belediyesi 7. Satranç Turnuvası’na katılacak hakemlerin ücretlerinin ve derece yapacak sporculara verilecek ödüllerin karşılanması talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Polonya’da yapılacak olan Avrupa Okullar Arası Satranç Turnuvası’na katılacak olan sporcular ile antrenörün ve Yunanistan’da yapılacak olan Karate Şampiyonası’na katılacak olan antrenör ve sporcuların ulaşım ve konaklama masraflarının karşılanması talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na görüşülmek üzere gönderildi. İstasyon Mahallesi’nde yer alan 77 ada 16 parsel ve 94 ada 55 nolu parsellerin (Eski çöp döküm sahası) ıslahının yapılabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsisiİmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Fevzipaşa Mahallesi 1450 ada 1 parselde bulunan trafo ve park alanının Kentpark Projesi’ne dahil edilmek üzere 25 yıllığına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ücretsiz tahsisi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündeme sonradan ilave edilen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 359 ada 2 parselde okul yapılabilmesi için rızai taksim talebi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi. Meclis ikinci oturumunu ise 6 Nisan Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10