Devam eden çalışmaları inceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa'da yapımı devam eden çalışmaları inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çerkezköy 3.04.2018 23:42:00 0
Devam eden çalışmaları inceledi

İlk önce Değirmenaltı Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden üst geçitte incelemelerde bulundu. Başkan Albayrak'a, Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da eşlik etti. 63 metre uzunluğunda olan ve 20 kişilik de asansörü olan üst geçit, 2,6 metre genişliğinde olacağını ayrıca üst geçidin yoldan yüksekliğinin de 5,6 metre olacağını belirten Başkan Albayrak, çalışmaların hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ve en geç Mayıs ayının sonuna doğru tamamlanacağını ifade etti.

 

 

3 ADET MAKİNE İKMAL DEPOSU ALANINA SAHİP OLACAK

 

Ardından inşaat çalışmaları devam eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Atölye Binasını inceleyen Başkan Albayrak, çalışmalarda görevli personelden son durum hakkında bilgi aldı. Yetkililer; ‘’3 adet makine ikmal deposu alanına sahip olacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yeni Atölye Binasının toplam inşaat alanı da 15 bin 708 metrekare olacak. Bina içerisinde ofis ve otopark alanı da bulunacak. Atölye binasının önümüzdeki mayıs ayı sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor’’ dedi.

 

 

290 ARAÇLIK KAPALI OTOPARK OLACAK

 

Ardından Başkan Albayrak Süleymanpaşa’da yapımı devam eden Süleymanpaşa yeni Otobüs Terminali'nde incelemelerde bulundu.  Yetkililer; ‘’15 bin metre kapalı alan, 20 bin metre de açık alanı bulunan yeni Otobüs Terminali, 1 ana bina ve bir otopark alanı olmak üzere 2 yapıdan oluşacak. Terminalde bilet satış ofisleri, firma odaları, restoran, kafeterya, 150 kişilik konferans salonu, sığınak ve mekanik alanlar bulunacak. 10 bin metre kare alana sahip otopark binasında 290 araçlık kapalı otopark, lastik-tamir yağlama ünitesi, araç bakım merkezi, şehir içi minibüsleri ve belediye otobüslerinin durak ve aktarma merkezi bulunuyor. Açık alanlarda ise şehirlerarası yolcu otobüs peronları, ilçe ve köy minibüslerinin peronları, otobüs ve minibüs park alanları yer alacak’’ dedi.

 

 

SÜLEYMANPAŞA HAK ETTİĞİ KAPASİTEDE BİR TERMİNALE KAVUŞACAK

 

Yeni Süleymanpaşa Otobüs Terminali'ni yerinde inceleyen ve görevli personelden son durum hakkında bilgi alan Başkan Albayrak, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Süleymanpaşa’nın hak ettiği kapasitede bir terminale kavuşacağını söyledi.

 

 

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Ardından Başkan Albayrak, Aydoğdu Mahallesi'nde devam eden üstyapı çalışmaları ve Perşembe Pazarının da kurulduğu Ruşen Güneş Sokak'taki yol, tretuvar ve kanal çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Ruşen Güneş Sokakta incelemelerde bulunan Başkan Albayrak, burada devam eden yol, tretuvar ve kanal çalışmalarının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. Daha sonra Aydoğdu Mahallesi'nde Mithat Paşa Sokak'ta sürdürülen üstyapı çalışmalarını inceleyen Başkan Albayrak, çalışmalarda görevli personelden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

 

 

2 KAT VE BİR BODRUMDAN OLUŞUYOR

 

Ardından Başkan Albayrak, Süleymanpaşa’da bulunan ve inşaat çalışmaları devam eden Su Ürünleri Toptancı Hali'nde incelemelerde bulunarak son durum hakkında görevli personelden bilgi aldı. Yetkililer; ‘’5 bin 272 metre alan üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Su Ürünleri Toptancı Hali, 2 kat ve bir bodrumdan oluşuyor. Su Ürünleri Toptancı Hali içerisinde, 10 adet 32 metre karelik soğuk hava deposu, 10 adet 20 metrekarelik büro, buz imal odaları, buz depoları, 140 metrekarelik ürün kabul salonu, yine 140 metrekarelik ürün çıkış salonu, 2 bin 440 metrekarelik otopark ve 1 adet de 120 metrekarelik restoran yer alıyor. Tesisin önümüzdeki temmuz ayında tamamlanması bekleniyor’’ dedi.  Başkan Albayrak, tesisin Süleymanpaşa'ya değer katacak bir yatırım olduğuna dikkat çekerek kısa süre içerisinde tamamlanması için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

 

 

30 ADET DÜKKAN OLACAK

 

Başkanı Albayrak son olarak Süleymanpaşa’da inşaat çalışmaları devam eden Toptancı Sebze Meyve Hali'ni ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Yetkililer; ‘’Toptancı Sebze Meyve Hali, idari bina, güvenlik ve kantar binası, sandık deposu olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. Hal binasında, 30 adet dükkan, satış alanı, çay ocağı gibi bölümler yer alıyor. İdari binada, yönetici odaları, zabıta birimleri, ilk yardım birimi, mescit, toplantı odası, yemekhane ve mutfak yer alıyor. Toptancı Sebze Meyve Hali'nin en geç Ekim ayına doğru tamamlanması bekleniyor’’ dedi. Toptancı Sebze Meyve Hali'nin hem üretici, hem de tüketici için fayda getirecek bir yatırım olduğunu belirten Başkan Albayrak, buradaki çalışmaların sorunsuz ilerlediğini ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10