TEKİF'2018 18 Nisan'da kapılarını açacak

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Ticaret ve San

Çorlu 13.04.2018 14:22:00 0
TEKİF

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile Tekirdağ İstihdam Fuarı (TEKİF’2018), 18-19 Nisan tarihlerinde Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

 

2 GÜN SÜRECEK

 

“İş arayanların ve işverenlerin buluşma noktası” sloganıyla, 2 gün sürecek olan fuar, işletmelerin, kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine ve iş arayanlara firmaları tanıma imkanı sağlayacak.

 

TÜM SEKTÖRLERDEN SEÇKİN FİRMALAR KATILACAK

 

Tüm sektörlerden seçkin firmaların katılacağı fuarda, fuar boyunca, uzman kişilerce eğitim, seminer, konferans, panel ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek ve katılımcı firmalar fuar boyunca, işyerinde uygulanan ücret politikası, çalışanların eğitim seviyeleri ve profilleri, yeni alacakları işgücünün hangi eğitim seviyesinde ve mesleklerden olacağı, kariyer yapma durumları gibi konularda tanıtımlarını yapacak.

 

İŞÇİ VE İŞVEREN ARASINDA BİR ETKİLEŞİM SAĞLAYACAK


Fuar hakkında bilgilendirmede bulunan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, İstihdam fuarı; işçi ve işveren arasında bir etkileşim sağlayacak. Bu etkileşim orta ve uzun vadede işsizliğin azalıp, istihdamın artmasını sağlayacak olan nitelikli işgücünün yetişmesine katkıda bulunacak. İşverenlerin ihtiyaç duyacakları işgücü açığı dikkate alınarak İŞKUR’un düzenlemiş olduğu mesleki eğitim projelerin tanıtımı yapılırken, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında sunulan teşviklerin tanıtımı yapılacak" dedi.

 

70 İŞYERİ İSTİHDAM YARATMAK İÇİN FUARDA OLACAK

 

Sektöründe ülke ve dünya çapında öncü olan 70 işyerinin istihdam yaratmak için fuarda olacağını ifade eden Esen, iş arayanların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirterek, katılımcılar fuara katılan işyerlerinin temsilcileri ile yüz yüze görüşerek; işyerlerini tanımalarına, işletmelerin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına, işe girmelerine, mesleği olmadığı için işe girmekte zorlananların İŞKUR’un düzenlediği mesleki eğitim projelerinden yararlanarak nitelik kazanmasına yarar sağlayacak’’ dedi.

 

 

ÖĞRENCİLER STAJ YAPMAK İSTEDİKLERİ İŞLETMELER İLE TANIŞMA İMKÂNI BULACAK

 

MEB'e bağlı teknik ve mesleki eğitim veren okullarda okuyan orta öğretim öğrencileri ile üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmak istedikleri işletmeler ile tanışma imkânı bulacağını kaydeden Esen, öğrencilerin yapacakları stajlar sayesinde gelecekte iş dünyası içinde çok iyi bir konuma gelebileceklerini söyledi.

 

 FUAR ALANIMIZA BEKLERİZ

 

Fuarın hem istihdam yaratacağını hem de İşgücü piyasasının uzmanlar ile değerlendirme fırsatı yaratacağını belirten Esen; “Bu yıl ilk defa işgücü piyasasın ihtiyaçları doğrultusunda ana temalar belirledik ve bunların tartışılmasına ortam hazırladık. Sizleri de bunlardan faydalanmak ve katkı sağlamak için fuar alanımıza bekleriz” dedi.

 

SUNUMLAR YAPILACAK

 

Fuardaki program akışı hakkında da bilgi veren Esen; ‘’ 18 Nisan’da saat 14:00’te Prof. Dr. Bülent Eker “Endüstri 4.0-Bilişim ve Teknoloji Çağında İstihdam” konulu sunum gerçekleştirecekken ardından BSH’ın yöneticilerinden İlyas Kum’da “Çalışma Hayatında Endüstri 4.0’ın yeri” konusunu örneklerle dinleyicilere sunacak. Saat:15:00’te ise İŞKUR ve Türkiye Sakatlar Derneği engellilere yönelik yapılan çalışmaları ve çalışma hayatında engelli olma durumu anlatılacak.

 

ARA ELEMAN SORUNU TARTIŞILACAK

 

Tekirdağ’da İŞKUR’un girişimcilik eğitimi sonrası örnek girişimler yaratan kadın girişimcilerin hikayelerini dinlerken KOSGEB yetkilileri girişimcilik alanında sundukları destekleri anlatacağını belirten Esen; ‘’ 2017 yılında başlatılan Milli istihdam seferberliği, 2018 yılında 2. Fazı devreye girdi. İstihdam alanında gerçekleştirilen çok kapsamlı ve etkili teşvikler hakkında İŞKUR ve SGK yetkilileri bilgilendirmede bulunacak. Tekirdağ’da nitelikli personel bulma noktasında yaşanan soruna, çözüm olarak nitelik ve beceri geliştirme konusunda yapılabileceklerin değerlendirileceği panel düzenlenecek. 19 Nisan Saat:15:00’te İŞKUR, Namık Kemal Üniversitesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve İş Dünyası temsilcilerinin katılacağı panel ile ara eleman sorunu tartışılacak’’ dedi.

 

İLK ÜÇE GİREN İŞYERLERİNE PLAKET VERİLECEK

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda İşgücü piyasasına katkı sağlayanların ödüllendirileceğini belirten Esen; ‘’ Her yıl üç dalda dağıtılan ödüller 2018 yılında da “En çok istihdam yaratan işyerleri”, “En çok istihdamını arttıran işyerleri” ve “En çok oransal olarak kadın istihdamı olan işyerleri” olmak üzere ilk üçe giren işyerlerine plaket vereceğiz. İstihdama katkı sağlayan ülkemizin geleceğine destek veren değerli iş verenlerimizi, sanayicilerimizi onure etmek ve teşvik etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10