Hababam sınıfı perdede olduğu gibi sahnede de ders verdi

Uzun yıllar Türk sineması izleyicisine olduğu kadar günümüzde de yayınlandığı her bölümüyle izleyicinin gönlüne ve ruhuna dokunan Rıfat Ilgaz'ın unutulmaz eseri 'Hababam Sınıfıâ

Çerkezköy 15.04.2018 12:27:00 0
Hababam sınıfı perdede olduğu gibi  sahnede de ders verdi

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında aktivite halkasına bir yenisini ekleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yönetimi Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri "Hababam Sınıfı"nıÇerkezköy’lü sanatseverlerle buluşturarak salonu dolduran yüzlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda Cuma günü saat 20.00’de gerçekleştirilen tiyatroya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Vize Kaymakamı Soner Zeybek,Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal’ınyanısıra Çerkezköy Adliyesi hakim ve savcıları, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

7 USTA OYUNCU YER ALDI

 

 

Hababam Sınıfı romanı ile kitaplarına sadık kalınarak hazırlanan eseri, Celal Tak, Caner Alkaya ve Murat Karasu oyunlaştırdı. Karasu'nun yönettiği müzikal tadındaki oyunda, öğrenci rollerini oynayan 12 genç oyuncuya, 7 usta oyuncu ile 5 müzisyen eşlik etti.Oyunda, "Kel Mahmut" karakterini Sezai Altekin, "Vak VakRıza"yı Salih Kalyon, "Susak Cafer"i Nuri Gökaşan, "Badi Ekrem"i ise Beyti Engin canlandırdı. Eserde ayrıca Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı, Bucan Ekin Şimşek, Onur Apaydın, Arda Başkan, Harun Reisoğlu, Aykut Yılmaz, Yiğit Yapıcı, Atakan Gökoğlan, UmutcanVicnelioğlu, Gizem Kandemir, Başak Gümülcinelioğlu, Dilan Demircioğlu ve Başak Özkan rol aldı.

 

 

KAH GÜLDÜRÜP KAH DÜŞÜNDÜRDÜ

 

 

Hababam Sınıfı sahnede kah güldürüp kah düşündürürken, oyundaki mesajlar kadar oyuncuların 60-70 yılların Türkiye’sinin eğitim sistemini mizahi şekilde anlattı. Oyuncuların üzerindeki kostümler, sahne dekorunun portatif olması da gözlerden kaçmazken, oyuncuların Hababam sınıfının unutulmaz sahneleri arasında yer alan ‘Gençliğe Hitabe’yi  müzikal formatta seslendirmesi salondan büyük bir alkış aldı.  İki perdelik oyunda Melih Kibar'ın orijinal müziğinin yanı sıra anonim şarkı ve türküler de aranje edilerek kullanıldı. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Vize Kaymakamı Soner Zeybek ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler günün anısına oyunculara çiçek takdim ettiler.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10