'Trakya Tanıtım Günleri' başladı

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ valilikleri ile Trakyalılar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 1. Trakya Tanıtım Günleri fuarının açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan ÇavuşoÄ

Tekirdağ 20.04.2018 20:24:00 0

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ valilikleri ile Trakyalılar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 1. Trakya Tanıtım Günleri fuarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve eski Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile önceki gün açıldı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan fuara Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Edirne Valisi Günay Özdemir, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Faik Öztrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili, Candan Yüceer, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Gökhan Özgöç, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

HALK OYUNLARI SERGİLENDİ

 

 

Dört gün sürecek olan Trakya tanıtım etkiliğinde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Trakya yöresinin halk oyunları gösterileri sergilenirken çeşitli gruplar tarafından da müzik dinletileri sunuldu.

 

 

TÜRKİYE HERKESİN ORTAK PAYDASI

 

 

Açılış konuşmasında, Türkiye’nin herkesin ortak paydası olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ‘’Adeta rengarenk çiçeklerden oluşan bir çiçek bahçesi. Çok büyük bir Anadolu halısının içerisinde envai çeşitlerini barındıran bir haritadır Türkiye haritası. O bakımdan bir tanesini bir yere alıp koysanız bunun hiçbir anlamı olmaz ama bunların hepsi bir araya geldiğinde bambaşka bir güzellik ve manzarayla karşı karşıya kalırsınız. Türkiye’yi Türkiye kılan işte bizim bu zenginliğimizdir” dedi.

 

 

TÜRKİYE’Yİ ORTAYA ÇIKARDI

 

 

Çavuşoğlu, geçmiş dönemde bu ülkede yaşayanları bu haritadan sürgün etmek isteyenlerin olduğunu ve hatta Anadolu’yu da dar etmek isteyenlerin olduğunu da ifade ederek, o gün 7 coğrafi bölgesiyle bir kardeşlik iklimi çerçevesinde herkesin bir araya gelerek, coğrafyayı dar etmek isteyenlere karşı direnç ortaya koyduğunu ve Türkiye’yi ortaya çıkardığını ifade etti.

 

 

TÜRKİYE BUGÜN ÇOK FARKLI NOKTADA

 

 

Türkiye’nin bugün çok farklı noktada olduğunu kaydeden Çavuşoğlu; ‘’Çok güçlü bir ülkeyiz. Ülkemizle gurur duyuyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Özellikle savunma sanayisiyle beraber bölgesinin göz bebeği, adeta bu bölgede bölgesel bir güç odağı haline gelmiştir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, birbirimize daha fazla kenetleneceğiz, önyargının bütün perdelerini ortadan kaldıracağız. Türkiye’yi büyütmek için hangi enstrüman, hangi faktör varsa onun etrafında kenetleneceğiz. Türkiye’yi o muhasır medeniyet seviyesine yükseltmek için hep birlikte el birliği yapacağız” dedi.

 

 

TRAKYA İLLERİ OLARAK İLK KEZ ANKARA'YA GELDİK

Trakya illeri olarak ilk kez Ankara'ya geldiklerini, hazırladıkları etkinlikle, sahip oldukları değerleri Ankaralıların beğenisine sunduklarını ifade eden Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gastronomiden kültüre, tarihten doğaya bütün güzelliklerini Ankaralılarla buluşturduklarını ve kaymakamlıklar, üniversiteler, firmalar, el işi yapan köylüler ile kooperatifler ve birliklerin etkinliğe katıldığını belirtti. Çiftçi ayrıca Trakya Tanıtım Günleri fikrinin ortaya atılmasından bu yana özverili çalışmalarla bugünlere gelindiğini ve herkesin bu organizasyona sahip çıktığını ifade ederek etkinlikle Trakya'nın her yönünü Ankaralılara tanıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 

TRAKYA TÜRKİYE'NİN AVRUPA'YA AÇILAN KAPISI

 

 

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı Trakya'nın önemli bir coğrafya olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak da Trakya'nın aynı zamanda çok önemli bir tarım ve sanayi bölgesi olduğunu vurgulayarak Trakya'nın bu özelliklerinin Türkiye'ye tanıtılması için bu girişimin çok önemli olduğunu ifade etti.

 

BÜTÜN YÖRELERİMİZİN KENDİNE HAS GÜZELLİKLERİ VAR

 

 Medeniyetler diyarı olan Türkiye'nin her yerinin, renkli kültürel motiflere sahip olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da; ‘’ Bütün yörelerimizin kendine has güzellikleri var. Ancak bunların arasında Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan öyle bir yer var ki, tarihiyle, coğrafi özellikleriyle, doğasıyla ve kültürüyle çok farklı ve özel bir yer. Yüzünü güneşe dönen insanların diyarı Trakya'dan bahsediyorum. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Trakya, tarım, hayvancılık, sanayi, ulaşım, lojistik ve turizm alanlarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor, ülkemizin her yerinden göç alıyor. Ancak Türkiye'nin başka yerlerinde yeterince tanınmıyor’’ dedi.

 

 

SON DERECE ÖNEMLİ

 

 

Trakyalılar Yardımlaşma Dayanışma Araştırma ve Tanıtma Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen Trakya Tanıtım Günleri, Trakya Bölgesi’nin, kültürünün, geleneklerinin ve yöresel ürünlerinin tanıtılması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Albayrak; ‘’ Cumhuriyet'in ihya ettiği başkentimiz Ankara'da Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerimize ait halk oyunları gösterilerinin yapılması, Türkülerimizin seslendirilmesi ve yöresel ürünlerimizin sergilenmesi, Trakya'yı sevenlerin ve özleyenlerin hasret gidermesine, Trakya'ya gitme imkânı bulamamış insanlarımızın ise tanımasına vesile olacaktır. Bugün burada bulunan herkesi yöresel yiyeceklerimizin ve el işi ürünlerimizin sergilendiği stantları ziyaret etmeye davet ediyorum. Başkentimizde düzenlenen Trakya Tanıtım Günleri'nin en iyi ve en verimli bir şekilde geçmesini diliyor, bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu stant da vatandaşlardan ilgi görürken  Ergene’nin meşhur bozasından, Şarköy'ün zeytinyağına birçok ürünün yer aldığı stantta Ankaralı vatandaşlar hem alışveriş yapma hem de Tekirdağ hakkında bilgi edinme şansına sahip oldu.  

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10