23 Nisan Çorlu'da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çorlu'da da düzenlenen festivalle kutlandı. Festival konuk ekiplerin tanıtımının yapıldığı basın toplantısın?

Çorlu 22.04.2018 20:39:00 0
23 Nisan Çorlu

Çorlu Belediyesi 9. Uluslararası Çocuk Festivali, Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, konuk ekip temsilcileri ve basın mensuplarının yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, K.K.T.C., Makedonya, Romanya ve Sırbistan'ın yanı sıra ülkemizden Hakkari ve Van halk oyunları ekiplerinin de katıldığı  basın toplantısı ile başladı.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan konuklarına hitaben yaptığı konuşmasında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılan ülkelerden gelen çocukların birer barış elçisi olduklarını ifade ederek, "Evlatlarını bizlere güvenerek gönderen ve emanet eden anne babalara ve onlara Çorlu'da ev sahipliği yapan ailelerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. Çorlu halkıma gösterdiği ilgi, yakınlık ve sevgilerinden dolayı da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ SERGİLENDİ

Konuk ekiplerin tanıtımının yapıldığı basın toplantısının ardından konuk halk oyunları ekipleri Çorlu Belediyesi önünde halk oyunları gösterileri sergilendi. Ardından festival Orion Alışveriş Merkezi ve Trend Arena Alışveriş Merkezlerinde devam etti. 9. Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Tarihi Belediye Binası'nda Çorlu Belediyesi kursiyerlerinin hazırladığı Resim ve Es Sanatları Sergisi açılırken, Tenis Kompleksinde tenis turnuvaları düzenlendi. Tenis turnuvasının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzme yarışları düzenlendi.

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10