Trakya'da koyunculuk ele alındı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğince, Dünya Veterinerler Günü kapsamında Trakya Koyunculuk KonferansÄ?

Tekirdağ 24.04.2018 19:08:00 0
Trakya

Süleymanpaşa ilçesindeki Ramada Otel'de düzenlenen ve alanında uzman veterinerlerinde bulunduğu etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer, Namık Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Trakya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Sağlık İşleri Dairesi Deniz Bozdoğan, veteriner hekimler ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar katıldı.

"TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİYLE ÖNEMİ ANLAŞILACAKTIR"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da tarım ve hayvancılığın desteklenmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekerek, "Dünya Veteriner Hekimler Günü, 2000 yılından beri kutlanıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Mart 2014'te yeni oluşan bir belediyeyiz. Sayın Genel Sekter Yardımcım Prof. Dr. Tamer Dodurka ile 4 yıldır birlikte çalışıyoruz. İlk sene böyle bir projeden bahsetti Tamer Bey. Ben de onay verdim ve bu konferansın daha geniş kapsamlı ve yapılmasını istedim. Şükürler olsun ki 4 yıldır yapıyoruz bu organizasyonu. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın gelişmesiyle birlikte, bu tür konferansların önemi daha fazla anlaşılacaktır" dedi.

"HAYVANLARLA ORTAK YAŞAM BİLİNCİNE SAHİP OLMAMIZ GEREKİYOR"

İnsanların hayvanlarla ortak yaşama bilincine sahip olması gerektiğini belirten Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı kanundan sonra yeni oluşan 14 büyükşehir belediyesinden bir tanesi. 91 yıldır ismi Tekirdağ olan merkezin adı Süleymanpaşa oldu. Ergene, Çorlu'dan ayrıldı ve yeni bir ilçe oldu. Yine Kapaklı, Çerkezköy'den ayrılarak yeni bir ilçemiz oldu. Toplamda 11 ilçemiz oldu ve Tekirdağ bu 11 ilçenin genel adı. Bunun dışında 256 köy mahalle oldu. 23 belde belediyesi vardı, onlar da mahalle oldu. Biz göreve başladığımızda ilk kurduğumuz daire başkanlıklarından biri, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve ona bağlı olarak, Veteriner Hekimler Şube Müdürlüğüdür. Sağlık İşleri Dairesi gibi öncelik verdiğimiz bir diğer daire başkanlığı da Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı oldu. Hem Sağlık İşleri Dairesi Başkanımız, hem de Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanımız, alanında uzman, işinin erbabı kişiler. Görev süremiz olan 4 yılda çok güzel hizmet ve projelerle vatandaşın karşısına çıktılar. Çalışma arkadaşlarımı ve tabi işin yükünü çeken, organizasyonların yapılmasını sağlayan Tamer Beyi gönülden kutluyorum. Tamer Beyin büyük bir projesi var. Karacakılavuz Mahallemizde büyük bir rehabilitasyon merkezi yapacağız. İnşallah o projeyi bitirebilirsek, Trakya Bölgesi'ne güzel bir hizmet yapmış olacağız. Vatandaşlara, hayvanlarla ortak yaşamamız gerektiğini anlamamız lazım. Bu bilince sahip olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"TEKİRDAĞ 5 VİZYONU OLAN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"

Tekirdağ'ın 5 vizyonu olan önemli bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Albayrak konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, "Tekirdağ'ın 5 önemli vizyonundan biri, tarım ve hayvancılık vizyonudur. Tekirdağ sıradan bir şehir değil. Tam 5 vizyonu olan, önemli bir şehir. Tekirdağ, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın başkentidir. Dekar başına birçok üründen maksimum verimi alabiliyoruz. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu anlamda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza daha fazla yarar sağlamak istiyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında çok önemli hizmet ve yatırımları hayata geçirdik. Mesela `Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi' kapsamında geniş kapsamlı bir proje yürüttük. Bu proje ile vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraları tekrar en yüksek verim alınabilecek hale kavuşmasını destekledik. Bunun yanı sıra koyunculuğu, arıcılığı ve bölgede yapılan mandacılığı geliştirmek adına vatandaşlarımıza güzel hizmetler verdik. Vermeye de devam edeceğiz. İlerleyen dönemlerde bunun sonuçlarını daha iyi alacağız. Ben, bu konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle, hoşça kalın."

Konuşmaların ardından Dünya Veteriner Hekimler Haftası ile Trakya Bölgesi ve ülkemizdeki koyunculuğun geliştirilmesi hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.   

Haber / Hilal ÇARIKÇI

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10