Eşkinat: Köylerimiz vazgeçilmezimizdir

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Her Köye Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi" projesi kapsamında; Atatürk heykeli projesinin 7'ncisi  Osmanlı Mahallesi'nde düzenlenen törenle açılÄ

Süleymanpaşa 25.04.2018 11:36:00 0
Eşkinat: Köylerimiz vazgeçilmezimizdir

MAHALLE SAKİNLERİ DE KATILDI

 

 

Önceki gün yapılan açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Mehmet İşsever ve Hulusi Özocak, Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler, Süleymanpaşa Kadın Platformu üyesi kadınlar, basın mensupları ve Osmanlı Mahallesi sakinleri de katıldı.

 

 

AMAÇ KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİNİN GERİ VERİLMESİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Osmanlı Mahallesi Muhtarı İsa Turgut yaptı.  Atatürk heykellerinin her ay bir köyde yapılmasının nedeninin köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesi, köylerin ve dolayısıyla tarımın bu ülke için yaşamsal olduğunun vurgulanması için olduğunu vurgulayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da; ‘’ Eğer kendi kendini besleyen bir ülke, kısa bir süre içinde saman ithal eder hale geldiyse, bu ülkenin satılmadık hiçbir şeyi de kalmadıysa, bu ülkeyi tekrar ayağa kaldıracak olan bu ülkenin çiftçisidir. Bu nedenle, köylerimiz vazgeçilmezimizdir. Köylerin üzerinden Türkiye kendini tekrar inşa edecek ve Atatürk’ün emanet ettiği ülkeyi layık olduğu yere taşıyacaktır’’ dedi.

 

 

DEMOKRASİNİN EN TEMEL BASAMAĞI MUHTARLIKLARDIR

 

 

Muhtarların sorunlarına da değinen Eşkinat; ‘’ Demokrasimizin en temel basamağı olan muhtarlarımızla ilgili yapmaya çalıştığımız şey onları ayakta tutmaya çalışmaktır. Demokrasinin en alt birimi olan muhtarlarımızı ayakta tutabilmeliyiz ki onun üzerinde Türkiye’nin demokrasisini inşa edebilelim. İhtiyaçlarını karşılayamayan, avuç açan, eline bir mühür verilmiş muhtarlara muhtar demek çok mümkün değil. Vatandaş hizmet bekliyor ama muhtarın imkân ve kabiliyetleri sınırlı. Cebinde bir mühürle köyün giderlerini nasıl karşılarım diyerek dolaşıp duruyor. Ne yapacak? Birilerinin insafına sığınacak. Muhtarın yetki ve sorumlulukları, görevleri, bütçesi net olarak belirlenmeli ve yasayla güvence altına alınmalıdır’’ dedi.

 

 

ATATÜRK’ÜN İDEALLERİ HEPİMİZİN YOL GÖSTERİSİ OLACAKTIR

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da; “Bu heykelin açılışı bir mesajdır. Tüzel kişilikleri kalkan, mahalleye dönen, okulları bile kapatılan köylerimizde her gencimiz, çocuğumuz bu heykelin önünden geçerken Atatürk’ün idealleri hepimizin yol gösterisi olacaktır’’ dedi. Daha sonra protokol üyeleri, gaziler ve Osmanlı Mahallesi sakinleri açılış kurdelesini keserek Atatürk heykelinin açılışı yapılmasının ardından Zübeyde Hanım anıtı açılışı da gerçekleştirdi.

 

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10