Bilim sanat fuarı açıldı

Bilim Sanat Fuarı Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi'ndeki Tekirdağ Kız Meslek Lisesi'nde açıldı.  Fuarın açılışını yapan Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, bilim ve sanat merkezlerinde çocukl

Süleymanpaşa 27.04.2018 13:44:00 0
Bilim sanat fuarı açıldı

Açılışa, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Süleymanpaşa ilçe Jandarma Komutanı J.YZb.Hüseyin Direk, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

‘’BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRMENİZ LAZIM’’

 

Türkiye'nin eskiden teorik bilgileri bile ithal eden ülke durumunda olduğunu ancak artık bunu aştığını dile getiren Yurt; ‘’ Biz bundan 20 sene öncesine kadar gençlerimizin hep desteklenmediğinden, beyin göçünden bahsederdik. Biz biraz bilimi hazır kullanan, sanayisini montaj üzerine kuran hatta sosyal bilimler alanında bile her şeyin teorisini ithal eden durumdaydık. Ama 2000'li yıllardan sonra baktık ki böyle büyük devlet olunmuyor. Büyük devlet olacaksınız gelecek nesillerinizi büyük devletlerin nesilleri nasıl yetişiyorsa en az onlar kadar ama mümkünse onlardan daha iyi yetiştirmeniz lazım. Beyin göçünü tersine çevirmeniz lazım. Bilim ve sanata, sosyal alana kabiliyeti olan genç varsa onları en iyi şekilde yetiştirmeniz lazım’’ dedi.  İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da öğrencileri TÜBİTAK'ın desteği ile hazırlanan 4006 Bilim Şenliklerine katılmaları için teşvik ettiklerini vurguladı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10