Sözen: Bu tür etkinliklerimiz hızla devam edecek

Çerkezköy'de ocak ayında Yıldırım Beyazıt Mahallesi Leylak Sokak'ta faaliyete geçen Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği der

Çerkezköy 29.04.2018 15:27:00 0
 Sözen: Bu tür etkinliklerimiz hızla devam edecek

Dün dernek binası önünde 11.00-12.15 saatleri arasında düzenlenen kahvaltıya; Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Dermeği Başkanı Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Cömert, Çarşambalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Hayati Sözen, Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği  Eski Başkanı Mahmut Göçmez, Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Turgut Sözen,  Çarşambalı Doç.Dr. Şener Yeniyıldız,  Çarşambalı  Türk Halk Müziği Sanatçısı Saffet Arslan, Başkan Yardımcısı Mahmut Yavuz,  dernek yönetim kurulu üyeleri  Ali Yavuz, Mehmet Özkan ve Fatih Aksoy, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

 

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK İÇİN BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

 

Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Turgut Sözen programda yaptığı konuşmada dernek olarak üyelerin birbirleriyle ve aileleriyle birlik ve beraberliğin pekişmesi için kahvaltı programı etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, “Bu tür etkinliklerimiz hız kesmeden bundan böyle devam edecektir. Aynı zamanda bu kahvaltı etkinliğimizi geleneksel olarak devam ettireceğiz. Bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz. Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğimizin bir şubesini de Boyacılı Mahallemizde açmış bulunuyoruz. Dernek olarak çok daha farkı güzel etkinliklere imza atacağız.”dedi.

 

 

 DERNEKLER BULUNDUKLARI YERLERE GÜZELLİKLER KATMAKTADIR

 

Ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram da, “Öncelikle birlik ve beraberliğin pekişmesi adına düzenlenen bu kahvaltı programının güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Dernekler bulundukları yerlere güzellikler katan sivil toplum kuruluşlarıdır ve aynı zamanda bulundukları yerlerin kültür zenginliğine de katkı sağlamaktadırlar. Dernekler aynı zamanda da dernek üyelerinin sıkıntılarının çözümü konusunda olduğu gibi dernek üyelerinin iyi ve kötü günlerinde de yanlarında olarak mutluluklarına ve acılarına ortak olma gibi özel bir katkıları bulunmaktadır. İşte bu nedenle dernekler gerek sosyal yapı olarak gerek kültürel katkı olarak ve gerekse yardımlaşma olarak insanlarımız için önemlidir. Bu nedenle insanların bir araya gelmesi birlik ve beraberliklerini pekiştirmesi adına da çok önemlidir” dedi.

 

 

ÇARŞAMBALI YEREL SANATÇI PROGRAMA RENK KATTI

 

Çarşambalı Yerel Halk Müziği Sanatçısı Saffet Arslan kahvaltı sonrasında Samsun ve Çarşamba yöresine ait Türk Halk Müziği eserlerini okuyarak katılımcılara unutulmaz bir mini konser verdi. Sanatçı Saffet Arslan’ın son olarak okuduğu ve Çarşamba’nın İstiklal Marşı diye adlandırdığı ‘’Çarşambayı Sel Aldı’’ şarkısı büyük alkış aldı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10