Sarıtaş, projelerini anlattı

AK Parti'den 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Melek Yeşil Sarıtaş, Kafega Fırın Cafe Restaurant'ta düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Çerkezköy 30.04.2018 15:48:00 0
Sarıtaş, projelerini anlattı

Kahvaltıda adaylığını açıklayan Melek Yeşil Sarıtaş; “Sanayisiyle, tarımıyla, geçmişiyle tarihi dokusuyla, doğal yapısı ve kendine özel köyleriyle Tekirdağ ilimiz Türkiye’nin en hızlı gelişen, hızla büyüyen, üretime ve ihracata katkılarıyla ön sıralarda yer alan bir şehrimizdir. Üretime kattığından daha fazla pay almayı bekleyen ilçelerimiz, ihracata katkı yaptığı kadar eğitimden ve sağlıktan katkı payı almayı bekleyen bölgelerimiz mevcut. Türkiye’nin en kaliteli Ayçiçek yağlarının üretildiği, en güzel tarım topraklarının sahibi olduğu Tekirdağ, bugün ki durumundan çok daha fazlasını hak ediyor” dedi.

 

 

PROJELERİNİ DE AÇIKLADI

 

Tekirdağ için önemli projelerinin olduğunu da belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday adayı Sarıtaş; ‘’ Öncelikli olarak Tekirdağ’ımızın en büyük problemlerinden biri, günden güne artan hava kirliliği ve yok olan su kaynakları meselesidir. Ben Tekirdağ’ın vekil adayı olarak, “Temiz Bir Nefes, Derin Bir Su” projesi kapsamında, artan sanayimizin, emisyon (karbon ayak izi) ve su tüketimini azaltmayı hedefliyor olacağız. Halkımız akşamları aldığı nefesten, sabahları camlarını açmaktan korkar hale gelmişler. Bu meselenin çözümü elbette ki bu iktidar partimizin, Tekirdağ vekilleri aracılığıyla olacaktır’’ dedi.

 

 

"TURİZM İLE İLGİLİ DE PROJELERİM VAR"

 

Koltukları için susanlardan değil, halkı için konuşan vekillerden olmaya çalışacağını kaydeden Sarıtaş; ‘’Tekirdağ’ımız güzel kültürel, tarihi ve doğal miraslara sahip, bir ilimiz iken turizm namına geçmişinde hiçbir ciddi projeye imza atılmadığı için turizm konusunda en geri sıralarda kalmaktadır. Ekibimiz ile birlikte ikinci önceliğimiz hem yöre halkına hem de esnafına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz, Tekirdağ’ın kaderini değiştirebilecek, turizm ile ön plana çıkmasını sağlayacak projeler yapmayı hedeflemekteyiz’’ dedi.

 

 

"KÖYLER İÇİN DE PROJELERİM VAR"

 

Köyler için de projeleri olduğunu ifade eden Sarıtaş; ‘’Tekirdağ Türkiye’nin en verimli topraklarına sahipken ne oldu da bugün tarımda istenilen düzeyde değil? Araştırılması ve tartışılması gereken konuların başında geliyor. Neden köylerimiz boşalıyor, tarlalarımız ekime de kiraya veriliyor. Hata ve noksanlık kimde olursa olsun. Problemi Ankara’ya taşıyacak olan bölgenin vekilidir. Ben buna inanıyorum. Köylüyü oturup dinlemek gerekiyor. Aynı tastan çorba içen bilir köylünün halini, yerel yöneticilerimiz bu konularda maalesef yetersiz kalıyor. Bir senedir, Tekirdağ ve köylerini bazen ekibimizle birlikte bazen ailemle geziyorum. Köylülerin geneli teşviklerin bölge bazlı değişiminden rahatsız, köylülerimiz hayvanlar için desteklerin artışından yana, bizler bunları paylaşmaz isek elbette ki Ankara bu konuları nerden bilecek?” dedi.

 

 

"İŞSİZLERE İŞ BULACAĞIM"

 

Bölgedeki OSB’lerde 1200’ün üzerinde fabrikanın bölgede barınmasına ve düzgün işleyişiyle çalışmasına olanak sağladığını ifade eden Sarıtaş; ‘’ Bölgemize göç ederek çeşitli zorluklar içerisinde gelen ailelerimizin ev işleriyle uğraşan bayanlarına yönelik çeşitli projelerimiz mevcut. Bu projeler kadınlarımızın evlerinde de olsa iş yaşantısına bir şekilde girip, öz güvenlerinin artışına ve ev bütçelerine katkı sağlamasını hedefliyor olacağız” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN  

 

 

               

               

 

 

               

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10