Türkiye'ye vefa borcumuzu ödemek için buradayız

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Kore Menşeli Hyosung İstanbul Tekstil Firması'nın dün Bağlık Mahallesi Kümevler mevkiinde ilköğretim çağındaki çocuklara dağ?

Çerkezköy 2.05.2018 16:56:00 0
Türkiye

Hyosung İstanbul Tekstil Firması'nın Genel Müdürü Mun Seon Kim ve fabrika yetkilileri mahalle sakinleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Mun Seon Kim, Çerkezköy'ü biraz daha geliştirmek için bu projeyi uyguladıklarını ifade ederek "Global bir şirket olarak bu tür projeleri diğer ülkelerde de yapmış bulunmaktayız. Çocukların küçükte olsa bu tür okul araç gereçlerini ve ihtiyaçlarını gidermek istedik. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların geleceğini güzelleştirmek ve onlara yardım etmek için buradayız. Hazırladığımız hediyeleri kabul ederseniz çok mutlu oluruz " dedi.


"ATALARINIZI VE BİZİM TOPRAKLARIMIZ İÇİN AKAN KANLARI HİÇ UNUTMADIK"
 

Güney Kore toprakları için yapılanları hiç bir zaman unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Mun Seon Kim, "1950'de sizlerin değerli atalarınız, bizleri ve topraklarımızı müdafaa etmek için 3 bin 365 kilometre yol kat ederek, Güney Kore topraklarımıza toplamda 56 bin 536 kahraman gönderip bizlerin bugünlerde burada sizlerle buluşmamıza vesile olmuşlardır. Toplamda 724 Türk askeri şehit olmuş, kanları bizlerin toprakları için akmıştır. Bizler atalarınızı ve bizim topraklarımız için akan kanlarınızı hiç unutmadık ve akan kanlarınızın kurumalarına ve unutulmalarına hiç müsaade etmedik. Atalarınızın kanları, Güney Kore var oldukça bizde emanet olarak her daim saklı kalacak" dedi.


"VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN BURADAYIZ"
 

Mun Seon Kim, Türkiye'ye olan vefa borcunu ödemek için burada olduğunu daifade ederek; "Atalarınız bizim atalarımızla birlikte aynı cephede savaştıktan sonra, bizler atalarımızın torunları, Türkiye'ye olan vefa borcumuzu ve inancımızı ödemek için bugün burada büyük yatırımlar gerçekleştirip Tekirdağ'a ve Türkiye'ye olan borcumuza da ödemek için vergi sıralamasındaki yerimizi yıllardır kimseye bırakmıyoruz. Kardeşliğimizin ve kader Birliğimizin sembolü olan bu küçük okul hediyelerini lütfen kabul edin. Sizler atalarınızın bizlere emanetisiniz" dedi.


“ÇERKEZKÖY'DE 350'NİN ÜZERİNDE TÜRK VATANDAŞI İÇİN İSTİHDAM OLANAĞI YARATTIK”
 

Çerkezköy'de 350'nin üzerinde Türk vatandaşı için istihdam olanağı yarattıklarını dile getiren Kim ," Sizleler birlikte kalkınan ve büyüyen Hyosung ailemiz için Türk vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Ne zaman bir şeye ihtiyacınız olursa unutmayın,atalarınızın dostları, Çerkezköy'de sizlerle bir arada, buradalar" dedi.


MEVLANA İLK VE ORTAOKULU'NA DA GİTTİLER
 

Mun Seon Kim’in açıklama yapmasının ardından fabrika yetkilileri tarafından kırtasiye malzemeleri çocuklara hediye etti. Ardından Mevlana İlk Ortaokulu'na giden Mun Seon Kim ve fabrika yetkilileri Mevlana İlk Ortaokulu Okul Müdürü Serdar İş tarafından karşılandı. Mun Seon Kim okul müdürü ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra çocuklara hediyeleri verildi. Okul Müdürü Serdar İş’ten okulun ihtiyaçlarını belirlemesini isteyen Kim, en kısa sürede okulun ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. 


Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10