Projelerini görücüye çıkardılar

Her yıl düzenlenen 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı'na bu yıl 20 proje hazırlayan Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi dün okulda düzenlenen programda TÜBİTAK'a sundukları projeleri görücüye

Çerkezköy 3.05.2018 16:08:00 0
Projelerini görücüye çıkardılar

20 PROJE SERGİLENDİ
 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında projeleri kabul gören Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinin 4006 TÜBİTAK Bilim sergisi fuarı dün düzenlenen törenle açıldı. Okul içinde kurulan fuarda, okul öğrencileri tarafından hazırlanan 20 proje sergilendi. Saat 11.00’de ki programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Hayri, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.


ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşan Okul Müdürü İsa Çetin “ Okul olarak öğrencilerimizle birlikte aylarca süren çalışmanın meyvesini alıyoruz. Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi bakış ve vizyon ortaya koymaya çalışıyor. İmam hatip denince sadece mesleki anlamda yani dini anlamda eğitim öğretim veren okul olarak algılanıyor. Bu anlamda okul olarak yüzde 78 müfredatta genel kültür derslerine, yüzde 22’de meslek dersleri görüyoruz. Bugün ortaya koyacağımız çift kanatlılık hadisesini bugün gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz mesleki anlamda ve fen bilimleriyle ilgili çalışmalarını ortaya çıkardılar. Bu projeleri hayata geçiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Çetin’in ardından fuarın kurdelesi Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Hayri, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri tarafından kesildi.


PROJELER BEĞENİ İLE TAKİP EDİLDİ
 

Öğrencilerin “Ev yapımı solucan gübresinin bitki gelişimine etkisi, detoks ve vücuda etkileri, dünyanın dönüş yönünü değiştirsek ne olur, antibiyotikleri bilinçli kullanıyor musunuz, içeceklerdeki şeker, içme sularının PH ölçümü, termik santral ve alternatif enerji kaynakları, kan grupları ve obezite, sadece bir gün güneş doğmazsa ne olur, bitki mürekkebi ve bitkilerden mürekkep yapma,  doğal temizlik maddeleri, tek tekerlekli motosiklet, matematik dergisi, çarpmadan yürüyorum, magnet tren, Osmanlı saltanat mutfağı, kibrit olmadan ateş yakılabilir mi , kimyacının kibriti, soframızdaki altın bal ve zeytin, abdest ve sağlık” projelerini öğretmenler büyük beğeni ile takip ettiler.


Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10