BSH'dan 17 bin 500'üncü fidan

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BSH Ev Aletleri firması, geleneksel hale getirdiği ağaç dikimi etkinliklerinin bu yıl 17'sini gerçekleştirdi. Kapaklı Karaağaç Mahallesi Karag

Çerkezköy 4.05.2018 13:16:00 0
BSH

Türkiye’nin ve dünyanın lider beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH ev aletleri Kapaklı Karaağaç Mahallesi’nde 17’inci ağaç dikim etkinliğinde 17 bin 500’üncü fidanı toprakla buluşturdu. Dün saat 10.00’da Kapaklı Karaağaç Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Tugay Komutanlığı Vekili Yarbay Koray Özen, Kapaklı Belediye Başkanvekili Kemal Kenar, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, BSH Türkiye İcra Kurulu Üyesi Joerg Schaupp, BSH Türkiye, Ortadoğu, Afrika, BDT Bölgesi Bulaşık Makinesi Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Ralf Werner Lohmann,  okul müdürleri ile BSH fabrikası yetkilileri, çalışanları katıldı.


“17 BİN 500’ÜNCÜ FİDANI DİKECEĞİZ”
 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren BSH Türkiye İcra Kurulu Üyesi Joerg Schaupp” Bu yıl 17’incisini gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme etkinliğimize hoş geldiniz. BSH, 50 yıllık tarihi ile daima sürdürebilirlik için çabalamaktadır. Bu şirketimizin temel değerlerinden biridir. Çevresel sorunlar daha da zorlaşırken, biz BSH olarak çevrenin korunması için gerçekten çabalayan bir şirketiz. Bu nedenle, ilk olarak Çerkezköy başta olmak üzere, fabrikalarımızda çevre koruma programlarını uygulamaya koyduk. BSH sadece ürünlerinin üretiminden kaynaklanan çevresel etkilere değil aynı zamanda hepimizin yaşamını iyileştirmek için verdiği tüm hizmetlere de odaklanmamaktadır. Karbon ayak izi bizim için en büyük zorluklardan biri ve biz 2025 yılına dek karbon salınımını yaklaşık olarak 1/3 oranında azaltmak istiyoruz. Bugün yıllar önce attığımız ilk adım olan, karbon ayak izimizin etkin bir şekilde azaltılmasına katkı sağlayan etkinliğimiz için buradayız. Ne mutlu ki bizleri bugün 17 bin 500’üncü ağacımızı dikerek hep birlikte çevreye ve sürdürülebilirliğe her yıl olduğu gibi bir miktar daha katkıda bulunacağız” dedi.


“KÜÇÜK BİR ADIM İÇİN BURADAYIZ”
 

BSH Türkiye İcra Kurulu Üyesi Joerg Schaupp’ın ardından konuşan BSH Türkiye Ortadoğu, Afrika, BDT Bölgesi Bulaşık Makinesi Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Ralf Werner Lohmann “ Bildiğiniz üzere BSH ailesi olarak Türkiye’de de hizmet veren köklü ve büyük bir şirketiz. Sadece istihdam ve ürünlerimizle değil çevreye olan saygımız ve bilincimiz de herkes tarafından bilinmektedir. Üretimimiz artarak devam ederken, doğal kaynakların azaldığı günümüzde sürdürülebilirlik her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Yaptığımız işe duyduğumuz saygının yanında doğaya da duyduğumuz saygı ile doğa dostu ürünler üretirken geleceğimize de yatırım yapıyoruz. Ürünlerimizin kullanımı esasındaki, geri dönüşüm ve bertaraf dahil, enerji ve su tüketimi kaynaklı çevresel etkileri ürünün yaşam döngüsündeki diğer aşamalarla kıyaslandığında daha yüksektir. Bu nedenle BSH olarak enerji verimliliği yüksek su tüketimi düşük ürünlerin geliştirilmesine öncelik veriyoruz. Ürünlerin kullanımından kaynaklanan karbon ayak izinin daha büyük bir etkiye sahip olmasından, bugün karbon ayak izimizi azaltmak için atacağımız küçük bir adım için buradayız” dedi.


“YEŞİL ÖNEMLİDİR”
 

Lohmann’ın ardından Kapaklı Belediye Başkanvekili Kemal Kenar konuştu. Duyarlılıktan ötürü BSH fabrikasına teşekkür eden Kenar “ BSH yetkililerinin bu kadar betonlaşmanın olduğu bir yerde yönetim kurulu olarak böyle yeşil alanların yapılmasına katkı sağlaması bizim için çok önemlidir. Bende bu mahalleli olarak Karaağaç halkı adına kendilerine saygılar sunuyorum. Yeşil çok önemlidir. Bugün bin tane fidan dikiyorlar ama bu etkinliğinin mahallede devamının geleceğini söylediler” dedi.


“ÜLKEMİZ HUKUK DEVLETİDİR”
 

Programda son olarak Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer konuştu. Yüzer “ Güzel Karaağaç’ı daha güzel yapmak için BSH’ın üstlenmiş olduğu ağaç dikim törenine hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bizim vatanımız çalışarak, üreterek, kazanmak isteyen her türlü sermaye grubuna gerekli kolaylığı sağlamaktadır. Ülkemizde yatırım yapan hiçbir firma ayrımcılığa ve dışlanmayla karşı karşıya kalmamıştır. Ülkemiz hukuk devletidir ve kurallar çerçevesinde üretim yaptıktan sonra bütün firmalar kazançlı bir şekilde yatırımlarını geri alabilirler. BSH firması bölgemizde 6 binin üzerinde istihdam yaratmaktadır. Bizim için sevindiricidir. Onların daha fazla kazanmasını ve bölgemize ve ülkemize daha fazla kazandırmasını istiyoruz” diye konuştu.


“EĞİTİM, SAĞLIK VE KÜLTÜREL ANLAMLARDA DA PROJELERE İMZA ATABİLİRSİNİZ”
 

Ağaç dikme çevre sorumluluğu açısından BSH fabrikasının yaptıklarının takdire şayan olduğunu kaydeden Yüzer “ Fakat biz onlara şunu söylemek istiyoruz. Sizin 6’bin çalışanınızın birçoğu bu bölgede oturuyor. 6’bin çalışanın çok büyük çoğunluğunun çocukları ise bu bölgede okullara gidiyor. Bu bölgedeki hastanelerden hizmet alıyorlar. Biz isteriz ki BSH sadece çevre anlamında sosyal sorumluluk projesine imza atmasın, eğitim, sağlık ve kültürel anlamlarda da sosyal sorumluluk projelerine imza atsın. Kendi çalışanları başta olmak üzere bu ülkede insanların bu firmaya bakış açısını daha pozitif hale getirsin, bu firmanın tanınırlığını artırsın. Bu katkılarından dolayı BSH fabrikasına teşekkür ediyoruz” dedi.


FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU
 

BSH fabrikası tarafından protokol üyelerine plaket takdim edilmesinin ardından Karaağaç Karagöz Dere Mevkii’nde bulunan 10 dönümlük alanda bin adet karaçam fidanı tek tek toprakla buluşturuldu. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10