Kelebekler tam not aldı

2017-2018 eğitim öğretim yılının sonlarına gelirken tüm okullarda olduğu gibi Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri de yıl sonu gösterilerini sundu. Programda açılış konuşmasını yapan Safa Vakfı ?

Tekirdağ 6.05.2018 17:57:00 0
Kelebekler tam not aldı

2017-2018 eğitim öğretim yılının sonlarına gelirken tüm okullarda olduğu gibi Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri de yılsonu gösterilerini sundu.

 



BİRÇOK ÖĞRETMEN VE VELİ KATILDI


Önceki gün saat 18.00'da Çerkezköy Halk Eğitim Salonu'nda düzenlenen yıl sonu gösterisine, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yıldız, Safa Vakfı Şube Müdürü Ramazan Tahir Eke, Çerkezköy Özel Safa Kelebek Anaokulu Kurucu Müdürü Faruk Aydın ile birlikte birçok öğretmen ve veli katıldı.



FAALİYETLERİMİZİ ÇERKEZKÖY'DE SÜRDÜRÜYORUZ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını, Safa Vakfı Şube Müdürü Ramazan Tahir Eke'nin yaptı. Eke, Türkiye genelinde Safa Anaokulu olarak 33 kreş ve 3 kolejin olduğunu ifade ederek; " Çerkezköy Safa Vakfı temsilciliği ve Verenel Derneği olarak amacımız iki alanda hareket etmek. Birincisi, eğitim. Çocuklarımızın güzel bir şekilde bu vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesini sağlamak. İkincisi ise acizlere ihtiyaç sahiplerine yardımlarınızı Verenel Derneği'ne ulaştırmak. Bu anlamda ulvi bir görevi yüceltmeye çalışıyoruz arkadaşlarımızla beraber. Bu görevi icra ederken de hiç bir şahsi menfaat, şahsi bir beklenti içerisinde değiliz. Birkaç yıldır yoğun olarak faaliyetlerimizi Çerkezköy'de sürdürüyoruz. İki tane anaokulumuz var. Bugün sizler bu anaokulunun velileri olarak burada toplandınız. 1 yıllık eğitim öğretimin ardından çocuklarımızın hangi seviyeye geldiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz’’ dedi.



ÇERKEZKÖY'DE VE KAPAKLI’DA 35 BİN ÖĞRENCİ NÜFUSU VAR

 

Safa Kelebek Anaokulları’nın ticari amaç gütmeyen kurumlar olduğunu belirten Eke; ’’Ticari amaç gütmediği için çocuklarımızın eğitimini mümkün olduğunca maliyetlerine uygun mümkün olduğunca ne kadar ucuz  yapabilirsek o şekilde halletmeye çalışıyoruz. Ama bizim hedeflerimizde 5 yıl içerisinde Çerkezköy'de 4 Kapaklı'da 3 Karaağaç'ta 1 tane Kızılpınar da 1 tane Veliköy'de 1 tane olmak üzere 7-8 tane Anaokulu açmak hedefimiz vardı. Çünkü burada büyük bir öğrenci potansiyeli var. Sadece Çerkezköy'de ve Kapaklı’da 35 bin öğrenci nüfusu var. Bugün Bilecik ilinin nüfusunun 30 bin olduğunu düşünürseniz Çerkezköy bir il nüfusundan daha fazla öğrenciye sahibiz. Dolayısıyla her yıl okula hazırlık aşamasına gelen binlerce öğrencimiz var. Biz mevcut anaokullarımızla, bu öğrencilerimizin sadece yüzde 3'üne hitap edebiliyoruz. Yüzde 97'sine hitap edemiyoruz. Dolayısıyla daha çok anaokulu açmak durumundayız. Bir laf vardır 7'sinde neyse 70'inde odur diye. Biz çocuklarımızı 7'sine düzgün hazırlamak zorundayız. Biz görev olarak, Sefa Vakfı olarak bunu üzerime aldık. Biz çocuklarımızı 7'sine düzgün bir şekilde, yalan söylemeyen, vatanını seven, namazını kılmasını öğrenen orucunu tutmasını öğrenen, farzları, yasakları öğrenen çocuklar olarak bu başlangıcı 7'sinde verirsek  70'ine kadar da öyle gider" dedi.

 


AFRİKA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNDE SAFA VAKFI OLARAK KURBAN KESİYORUZ

 

Sadece eğitim değil her 75 tane ihtiyaç sahibi aileye erzak dağıttıklarını kaydeden Eke; ‘’ Her yıl Afrika'nın birçok ülkesinde Safa vakfı olarak kurban kesiyoruz. İslam aleminin yaşadığı Müslümanların yaşadığı ülkelerde kurban kesiyoruz. Ve kurban eti girmemiş evlere, çadırlara kurban eti götürüyoruz. Biz birçok ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılıyoruz.  Eğitim alanında da Safa Vakfı'yla Türkiye'nin geleceğini taşıyacak geleceğin hakimleri geleceğin savcıları geleceğin polisleri, ama vatanını seven milletini seven bu ülkenin bekası için, bu ülkenin devamlılığı için bu ülkeyi bilen ve seven nesillerin yetiştirilmesi için kendini vakfeden bir vakıf var. Tüm enerjisini bunun için kullanan bir vakıf var. Bu vakıf Safa Vakfı. İşte bugün burada da bu vakfın çalışmalarının, Safa Kelebek Anaokulumuzun çalışmalarının sonuçlarını izleyeceksiniz" dedi.



ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

 

Açılış konuşmasının ardından Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri hazırladıkları gösteriler sundu. 5 Anaokulu öğrencisinin Kuran-ı Kerim Tilaveti’ni okumasının ardından Sevgi Çiçekleri grubunun hazırladığı gösteri sahnelendi. Yılsonu gösterisi Bir Gül Aldım Elime, 40 Hadis'in okunması ve Kudüs Piyesi ile devam etti. Minik öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler seyirciler tarafından büyük alkış aldı.



YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜREN EVLATLARIMIZ OLSUN

 

Gösterilerin sahnelenmesinin ardından konuşma yapan Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş; "Değerlerimizin yitirildiği bir ortamda gelecek nesil adına çocuklarımızın bu değerleri yaşatması çok güzel bir olay. İnsan ölür amel defteri kapanır ama hayır duada bulunan bir evladın bulunması, filizlenmesi bin tane dikenin sulanması bir gülün var olması ölümsüzlük işte budur. Yüzümüzü güldüren evlatlarımız olsun, saçımızı ağartan değil, arkamızdan hayır duada bulunan evlatlarımızın olmasıdır ölümsüzlük. Ölümsüzleşmek budur çünkü. Bir gönül kuruluşu olan Safa Vakfı'nın Safa Kelebek Anaokulu'nun yılsonu programındayız. Bu programda emeği geçen, çocuklarımızın yetiştirilmesinde emeği geçen başta öğretmenlerimiz, okul yönetimi anne ve babalar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte de çocuklarımızın aynı değerler ile eğitimlerine devam etmesini diliyorum" dedi.



PLAKET VERİLDİ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş konuşmasının ardından plaket töreni düzenlendi. Program çocuklar için yapılan anaokulu mezuniyet töreni ile sona erdi. 


Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10