Okulun eksikliklerini gideriyorlar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul kapsamında Kapaklı'da yaptırılan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'nda bir dizi etkinlik kapsamında okulun kütÃ

Çerkezköy 7.05.2018 20:38:00 0
Okulun eksikliklerini gideriyorlar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul kapsamında Kapaklı’da yaptırılan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nda bir dizi etkinlik yapıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 10:30’da yapılan etkinliklere; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Recep Eray Tok, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği üyeleri, siyasi parti başkanları ve ilçe yönetimi, 27. Dönem Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Akın Yılmaz ve öğrenci velileri katıldı.

 

‘’BİZLER İÇİN EN DEĞERLİ TEŞEKKÜR BU KİTAPLARI OKUMANIZDIR’’

 

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nda yapılan bir dizi etkinlik kapsamında ilk olarak Eurotec Mühendislik Plastikleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ticari Direktörü Reha Gür ve Teknik Direktörü Murat Cansever’in katkıları ile yaptırılan okul kütüphanesinin açılış töreni yapıldı. Açılış kurdelesi Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Eurotec Mühendislik Plastikleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ticari Direktörü Reha Gür ve Teknik Direktörü Murat Cansever ve Okul Müdürü Murat Bekdaş tarafından kesildi. Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Eurotec Mühendislik Plastikleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ticari Direktörü Reha Gür, öğrencilerin kütüphane için teşekkürü üzerine; ‘’ Bizler için en değerli teşekkür bu kitapları okumanızdır. Bu kitapları okuyarak gelecekte bilim insanı olun. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan bireyler olarak topluma faydalı şeyler yapmanız bizler için en büyük teşekkürdür’’ dedi. Açılışın ardından Kaymakam Yüzer ve davetliler öğrencilerle bir süre vakit geçirdi.

 

OKUL AİLE BİRLİĞİNİN KATKILARI İLE YAPILDI

 

Kütüphane açılışının ardından okul aile birliğinin katkıları ile okul binasının içinde yaptırılan ‘Atatürk’ köşesi ile ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma’köşesinin açılış töreni yapıldı. Açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve siyasi parti ilçe başkanları kesti.

 

ZAMAN BİR SU MİSALİ HIZLA AKIP GEÇİYOR

 

Etkinlikler kapsamında son olarak yıl sonu gösterisi okulun konferans salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yıl sonu gösterisinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Murat Bekdaş yaptı. Bekdaş; ‘’ Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Bizler öğrencilerimize görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve ağabey gibi olmaya uzun ve zor hayat yolunda başarılı becerikli mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacak bilgiler beceriler alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan onları eğiten öğreten biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2017-2018 eğitim öğretim yılına başlarken okulumuzun yeni yapılmış olması birçok eksiklikleri de beraberinde getirdi. Sizlerin de bildiği gibi okulumuz bahçesinde dikili bir fidanımız yoktu. EUROTEC firmasına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Okulumuz bahçesine 170 leylandi fidanının dikilmesini sağladı. 154 metrekare boş olan kütüphanemize 17 bin TL destekle bugünkü duruma gelmesine vesile oldu’’ dedi.

 

‘’KÜTÜPHANEMİZE 4 BİN 500 KİTAP KAZANDIRDIK’’

 

Okulda dönem içinde birçok projeyi başlatarak sonuçlandırdıklarını kaydeden Bekdaş; ‘’ Bunlar misafirim öğretmenim projesinde öğrenci velilerimizi ziyaret ettik. Her çocuk bir fidandır çalışmalarıyla öğretmen ve öğrencilerimizin bahçemize fidan dikmesini sağladık. Karanlığa ışık tut projesiyle çocuk yazarı Bestami Yazgan’ı okulumuza davet ettik. İlçemiz okulları ve öğretmenlerimizin destekleriyle kütüphanemize 4 bin 500 kitap kazandırdık. Sessiz okuma saatleri düzenleyerek bin 427 öğrencimizin düzenli kitap okumasını sağladık. Okul aile birliğimizin çalışmalarıyla okul girişine Atatürk köşesi ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Köşesi oluşturduk. Kısaca ‘’mecliste arif ol kelamı dinle, el iki söylerse sen de bir söyle, elinden geldikçe sen iyilik eyle, hatıra dokunup yıkıcı olma dedik.’’ Bu bilinçle çalışmalarımızda biz yardımcı olan idareci arkadaşlarıma, meslektaşlarıma, okul aile birliğimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz’’ dedi.

 

SUNULAN ATIK KIYAFET DEFİLESİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Açılış konuşmasının ardından okulun çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı. Daha sonra okula maddi ve manevi destekte bulunan hayırseverlere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer tarafında plaket verildi. 4/B sınıfı öğrencileri tarafından folklor gösterisinin sunulmasının ardından ana sınıfı öğrencileri tarafından sunulan atık kıyafet defilesi davetliler tarafından büyük alkış aldı. 2/B  ve 2/H sınıfı öğrencileri tarafından  oyun gösterisinin sunulmasının ardından da Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu halk oyunları gösterisi sunuldu. Son olarak okul öğretmenleri Deniz Eşmen’in sazı eşliğinde Serap Sarmaz, Necla Şahin ve Dilaver Gündüz’ün söylediği türkülerle yıl sonu gösterisi son buldu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10