İbadethaneler ramazan öncesi temizleniyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ibadet yerlerinin temizliği yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi de yapılacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; '' Haftaya Çarş

Çerkezköy 8.05.2018 18:59:00 0
İbadethaneler ramazan öncesi temizleniyor

HALI YIKAMA MAKİNASI İLE YAPIYORUZ

 

Çerkezköy’de ibadet yerlerinin temizlikleri Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılmaya devam ediyor. İlçe genelindeki ibadet yerlerinin temizliklerinin düzenli olarak Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kentimiz genelindeki ibadet yerlerinin temizliğini daha önceleri görevlendirdiğimiz personel ile yapıyorduk. Artık bu temizliği 2017 yılının sonunda aldığımız ve hizmete soktuğumuz tam otomasyonlu Halı Yıkama Makinası ile yapıyoruz” dedi.

 

CAMİLERİMİZ, MESCİTLERİMİZ DAHA HİJYENİK VE TEMİZ OLUYOR

 

   Akay, halı yıkama aracının kent genelinde bulunan tüm mahallelerdeki ibadet yerlerinin periyodik olarak temizliğini yaptığını, halılarını vakumlu su ve halı şampuanı ile yıkadığını, leke çıkmaması durumunda leke çıkarıcı deterjan ile yıkadığını ifade ederek; “Halı Yıkama Aracımız temizliğin yapılacağı ibadet yerinin önüne park ediyor. Ardından içerdeki halılar halı yıkama şampuanı ile ıslanıp, vakumlu su ile yıkanıp, suyu çekiliyor. Bu işlemin ardından camilerimiz, mescitlerimiz daha hijyenik ve temiz oluyor” dedi.

 

RAMAZAN ÖNCESİ TEMİZLENECEK

 

   Haftaya Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan ayından önce ilçe genelindeki cami, mescit gibi tüm ibadet yerlerinin halılarının yıkanıp, temizleneceğini belirten Akay, “Hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayında daha temiz, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için Ramazan öncesi tüm ibadet alanlarında genel bir temizlik yapıyoruz. Camilerimizin halılarını yıkayıp, dezenfekte ediyoruz. Genel çevre temizliklerini yapıyoruz” dedi.

 

Haber: Melek ELMA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10