''Köklerinden kopan milletler tarihte var olamaz''

Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği baharın bolluk getirmesi amacıyla pazar günü Çamlık Park'ta 1'inci Bolluk Aşı etkinliği düzenledi.

Çerkezköy 14.05.2018 09:54:00 0

Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Akın Yılmaz, Ceylan Yanar, Alpay Arı, Ercan Üçel, Sedat Karaduman, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Arzu Mandalı Sucu, MHP Milletvekili Aday Adaylarıı Selami Hekimoğlu, Recep Çalışkan, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı’da yaşayan Samsunlular ve çok sayıda davetli ile Samsun bölgesinden de çok sayıda konuk katıldı. 

 

 

 NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

 

 

Kurban kesimi ile başlayan etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Önder “Adımız Samsun, soyadımız Kapaklı, memleketimiz Türkiye. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

 

 

SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM

 

 

Konuşmasına annelerin gününü kutlayarak başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, Samsunlu müteahhitlerin Kapaklı’da yıllık yaklaşık 1500 daire üretiyor. Samsunluları burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Siz diğer derneklere de örneksiniz. Bize bizden başka dost yok. Siyasi görüşü ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeyelim. Onlar bizim kardeşlerimiz” dedi. Mandalı, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin hayırlı olmasını da temenni etti.

 

 

KAPAKLI’DAKİ SAMSUNLULAR ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORLAR

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yaptığı kısa konuşmada “Tüm Annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Ramazan ayınızı kutluyorum. Bahar hepimize müjdeler getirsin” dedi. Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar da “Birçok Samsunlu hemşerimiz geçimini kazanmak için gurbette. Bir arada olduğunuz sürece daha iyi kaynaşırsınız” dedi. Kapaklı’da 16-17 bin Samsunlunun olduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de; ‘’Nüfus olarak baktığımızda Kapaklı’da birer tane Asarcık ve Ladik ilçesi var. Kapaklı’daki Samsunlular çok güzel işler yapıyorlar” dedi.

 

 

PLAKET TÖRENİ YAPILDI

 

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’e, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’a dernek yönetimi tarafından plaket takdim edilirken, Hadi Uyar da dernek başkanı Mustafa Önder’e Alaçam’ın simgelerini yer aldığı plaket takdim etti.

 

 

KÖKLERİNDEN KOPAN MİLLETLER TARİHTE VAR OLAMAZ

 

 

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş de; “19 Mayıs Haftasında olmamız dolayısıyla ‘Benim doğum tarihim 19 Mayıs, doğduğum yer de Samsun’dur’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerisi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geleneklerinden, göreneklerinden, köklerinden kopan milletler tarihte var olamaz. Bolluk Aşı’nı Trakya’nın göbeğinde yaşayan ve yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Samsun’un 9 milletvekili var. Samsunluların yoğun olduğu bölgelerde de milletvekilleri çıkaracağız. Ayın 21’inde listeler açıklandığında Samsun’un vatanperver evlatlarını listelerde göreceğiz. 24 Haziran’da vatandaşlarımızın değerli oyları ile onları parlamentoya göndereceğiz” dedi.

 

 

KEŞKEK AĞALIĞI YARIŞMASI DA YAPILDI

 

 

Etkinlikte keşkek ağalığı yarışması da yapıldı. Açık arttırma usulü yapılan yarışta, ağalığı 55 bin TL’ye Has Acarlar İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar aldı. Ardından Sponsorlara verildi. Programda konuklara keşkek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10