'Bir Fikrim Var' yarışmasına Çerkezköy damgası

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığı ile düzenlenen "Bir Fikrim  Var" yarışmasının final ayağı Çorlu'da düzenledi. 80 proje içind

Çerkezköy 16.05.2018 11:14:00 0

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığı ile düzenlenen “Bir Fikrim  Var” yarışmasının final ayağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, düzenlenen yarışmaya katılan okullara ve projeye destek veren  Vali Mehmet Ceylan ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e teşekkür etti. Ulusan, “ İlimizde 180 bin öğrencimizin 20 bin tanesi meslek lisesi öğrencisi. İlimizdeki her okul türü bizler için son derece önemli. Yapılan çalışmalar, bizler için ayrı bir önem taşıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslek liselerinde öğrenci sayılarını arttırmak için çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda en önemli önceliğimiz, sektörle okullarımızın buluşması. Tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmeliyiz. Bu proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEBRİK ETTİ  

 

Düzenlenen programda konuşan Vali Mehmet Ceylan ise, “İlimiz gerçekten büyüyen, gelişen ve üreten bir şehir konumunda. Bunların bir araya gelmesi ile biz daha fazla üretip kazanmayı ve büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi de meslek liselerinde başlayıp, meslek yüksek okullarında tamamlamalıyız. Bu tür çalışmalarla hem gençlerimiz kendini ispat ediyor, hem de bizler için yetişmiş vasıflı eleman farkındalığını bir kez daha vurgulayan değerli bir çalışma. Ben öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

FİNALDE İKİ DERECE

 

Finale kalan okul öğrencilerinin yaptığı sunumların ardından değerlendirme kurulu, dereceye girenleri belirledi. Yapılan değerlendirmede “Sessiz Okul Zili” projesiyle Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beşinci, “Öğrenci Takip Otomasyonu” projesi ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü, “Kurakçıl Peyzaj” projesi ile Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü,“Günebakan Güneş Paneli” projesi ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci olurken, “Konuşan İlk Yardım” projesi Tekirdağ Kadriye Nazif Gölge  Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ise birinci oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10