Saray da kültür merkezine kavuşacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray'da yaptırılan çok amaçlı Saray Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

Saray 16.05.2018 18:18:00 0
Saray da kültür merkezine kavuşacak

370 KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU BULUNACAK

 

Saray Kültür Merkezi hakkında teknik bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, "Bugün temelini atacağımız Saray Kültür Merkezi, toplam 14 bin 111 metrekare kapalı inşaat alanına sahip. 2 bodrum, 1 zemin ve zemin üstü 2 kat olmak üzere toplam 5 katlı bir bina inşaatına bugün başlıyoruz. Bodrum katının 2'nci katında kapalı otopark, 1'inci bodrum katında 500 kişilik tiyatro salonu, 370 kişilik düğün salonu ve 120 kişilik bir nikâh salonu bulunacak. Zemin katında restoran, kafeterya, fuaye alanları ve sergi alanları olacak. 1'inci katımızda ise daha çok eğitim ağırlıklı bir alan olacak. 1'inci katta 9 tane çok amaçlı salon, önemli bir bölümü de iş atölyesi, resim atölyesi ve diğer kurs ve etkinlikler için kullanılacak’’ dedi.  

 

PROJENİN İHALE BEDELİ TOPLAM 26 MİLYON LİRA

 

Projenin ihale bedelinin toplam 26 milyon lira olduğunu kaydeden Karakaya; ‘’ 2 yıllık bir süre içerisinde de tamamlanması planlanıyor. Bu proje haricinde Saray ilçemizde bağlı kuruluşumuz TESKİ, toplam 43 milyon, Büyükşehir Belediyemiz de 38 milyon olmak üzere, toplamda 81 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirilmiştir. Bu yatırıma bugün temelini attığımız kültür merkezi dâhil değildir. Bunların haricinde TESKİ'nin projeleri ve bugün temelini atacağımız Saray Kültür Merkezi ile birlikte 31 milyonluk yatırım daha alacaktır Saray ilçemiz. Tüm yatırımlarımız tamamlandığında Saray'ın alacağı yatırım 112 milyon lirayı bulacaktır’’ dedi.

 

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLSUN

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da Saray Kültür Merkezi'nin Saray için gerekli bir yatırım olduğunu belirterek, "Bugün Saray'ın çok mutlu ve anlamlı bir gününde bir aradayız. Bu mutlulukları bizlere yaşattıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. 2009 yılında göreve geldiğimizden bu yana yıllardır kültür kenti olan Saray'da kültür, sanat ve sporun damarı güçlüdür. Saray halkı 6 dönem; yani 30 yıldır Cumhuriyet değerleriyle ve Atatürk ilkeleriyle yönetiliyor. Büyükşehir Belediyemiz, Saray için kapsamlı bir kültür merkezi projesi hazırladılar. Bugün burada bu projenin temelini atmış oluyoruz. Büyükşehir Belediye personeline bir ricam var. Yıkılan Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine Saray'daki Kültür Merkezimize, Atatürk Kültür Merkezi adının verilmesini öneriyorum. Gelecekte çocuklarımıza hizmet edecek Kültür Merkezi'yle ilçemize en büyük yatırımı yapmış oldu’’ dedi.

 

SARAYLILARA VERDİĞİMİZ BÜTÜN SÖZLERİ TAMAMLAYACAĞIZ

 

Görev sürelerinin sonuna kadar Tekirdağ genelinde hizmet ve yatırımlarına aralıksız olarak devam edeceklerini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, " Geldiğimiz noktada Saray ilçemizde büyük yatırımlarımızın birçoğunu tamamladık. Bitmek üzere olan hizmetlerimiz de var. Allah kısmet ederse, 25 Mayıs tarihinde 11 İlçeye 11 Okul projemizin son ayağı olan, Saray ilçemizdeki teknik okulu açacağız. Bugüne kadar yapılan okulların en kapsamlısı ve en büyüğü oldu. Ama daha önemlisi, bunun isminin Mustafa Kemal Atatürk koyduk. Bu okulda çocuklarımız Mustafa Kemal Atatürk ismini her an görerek okuyacaklardır. Sayın Nazmi Çoban ile birlikte temelini atacağımız Saray Kültür Merkezi'nin de isminin Atatürk olmasına karar verdik. Görev süremizin bitmesine 319 gün var. Seçimden önce Saraylılara verdiğimiz bütün sözleri bu süre içerisinde tamamlayacağız. Yakın zamanda ihalesini tamamladığımız 5 halı sahayı Saray'ın kırsal mahallelerine yapacağız. 30 Mart 2019'da Sayın Nazmi Çoban ile birlikte Saraylıların karşısına çıkacağız. `Söz verdiklerimiz bunlar, yaptıklarımız bunlar' diyeceğiz. Takdir Saray halkının olacak. `Tamam' veya `devam' diyenler sizler olacaksınız. Bu hizmetler her kesim için yapılıyor" dedi. Açılış konuşmalarının ardından Saray Kültür Merkezi'nin temeli, protokol üyeleri tarafından atıldı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10