Öğe: Tekirdağ ve Çerkezköy'e borcumuz var

24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimlerde AK Parti'den Tekirdağ Milletvekili aday adaylığını açıklayan AK Parti Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Gündem Özel progr

Çerkezköy 16.05.2018 18:48:00 0
Öğe: Tekirdağ ve Çerkezköy

Dört yıl boyunca AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini sürdükten sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adaylığını açıkladığını kaydeden Öğe “ Çerkezköy ilçe teşkilatında gurur ve mutlu olduğum görevi yaptım. Bu süreç içinde yüzümüzü öne eğecek her hangi bir davranışta bulunmadık. Görev süremiz içinde iki seçim, bir referandum, bir darbe sürecini teşkilatımız ile atlattık. Oy oranlarımızı her zaman yükseltmeye çalıştık” dedi.

 

“BEREKETE BAĞLIYORUM”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘Tekirdağ bu dönem 61 milletvekili aday adayı ile yola çıktı. Bunu neye bağlıyorsunuz” sorusu üzerine Öğe “ Bunu berekete bağlıyorum. Ak Parti Tekirdağ’da bu sene rekor kırmıştır. Aday adayları partileri için ne kadar gönüllü olduklarını ortaya koydular. AK Parti’de yer alanlar seçim döneminde değil her zaman çalışmaktadır. Bu 61 aday adayı ile birlikte partide hareketlenme oldu” açıklamasında bulundu.

 

“2019 YILINDA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

Kardeş “ Görev süreniz içinde Çerkezköy’de ne gibi eksiklikler gördünüz. Tamamlayamadığınız yatırımlar oldu mu? “ sorusu üzerine Öğe “ Göreve geldikten itibaren teşkilatlar ile çalışmalar yapıp eksikleri gidermeye çalıştık. Teşkilat ile beraber Çerkezköy’e ne gibi hizmetler yapılır diyerek arkadaşlarla birlikçe çalışmalarda bulunduk. 4 yıl önce Çerkezköy’de derslik ve okul sayıları çok azdı. Bununla ilgili milletvekillerimize ve ilçe milli eğitim müdürlerimize de talepte bulunduk. Bu konuda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami ABban’a da ayrı parantez açmak istiyorum.  2019 yılında Çerkezköy tekli eğitime geçecektir. Kısacası daha kaliteli bir eğitime kavuşacaktır” dedi.

 

“HIZLI TREN ÖNEMLİ BİR PROJEDİR”

 

204 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesine günde 4 bin hastanın geldiğini kaydeden Öğe” Bin vatandaşımız acilden giriş yapıyor. Hastanenin hekim ihtiyacı vardı. Yoğun çabalarla birlikte hekim ihtiyacı da giderildi.  Çerkezköy Devlet Hastanesinde saat 23.00’e kadar poliklinikler hizmet veriyor. 2007 yılında hükümetimizin öncülüğünde Tıp fakültesine girenler uzmanlıkla birlikte 2017 yılında mezun olacaklar. Doktorlarla ilgili üç yıl içinde sorun kalmayacak. Hayata geçirilecek hızlı tren projesi ise önemlidir. Hızlı tren sanayi kentinin çözümsüzlüğünü de ortadan kaldıracaktır.

 

“TEK YÖNÜ YANLIŞ BULUYORUM”

 

Çerkezköy’deki tek yön uygulamasına da değinen Öğe “  Çerkezköy’de trafik sorunu var. İlçe Başkanlığı döneminde Narin ve Alt yol kavşağı ile sinyalizasyonun yeniden değerlendirilmesi önerisinde bulunduk. Hatayı görmelerine rağmen devam ettiler. UKOME kimin aklına uyarak bu hayatı yaptı. Şuan ki durumdan kimler memnun. Cadde esnafının satışı yüzde 30 düştü. Kısacası tek yön uygulamasını yanlış buluyorum” diye konuştu.

 

“HİZMET EDECEĞİZ DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

 

“Neden aday adayı oldunuz” sorusuna Tekirdağ ve Çerkezköy’e borcumuz var diyerek aday olduk diyen Öğe” Burada yaşıyorsak, biz ihtiyacın nasıl olduğunu görürüz. Bize hangi görev verilirse biz o yola çıkarız dedik.  Çerkezköy’e daha fazla hizmet edeceğiz diyerek yola çıktık” dedi. Yedi aday arasındaki sıralamada şansını nasip ve kısmet olarak gördüğünü kaydeden Öğe “ Bize görev verilirse en iyisini yaparız, verilmezse de üzülmeyiz. Ne görev verilirse de onu yaparız diyorum” dedi.

 

“MARKA ŞEHİR YAPMAMIZ GEREK”

 

Kardeş’in ‘Vekillerin Tekirdağ’ı yeteri kadar temsil ettiğini düşünüyor musunuz ?” sorusuna Öğe “ Vekillerimiz bu zamana kadar elinden gelen gayreti göstermişlerdir. Daha fazlası da yapılabilirdi. Bu bir bayrak yarışıdır. Tekirdağ’ın yerel yönetim ve merkezi hükümetlerden alması gereken hizmetler var. Tekirdağ’ın hızlı nüfusundan dolayı merkezi hükümetin hizmetlerini hızlandırması gerekiyor. Yoğun kamu oyunun oluşturulup hizmet istememiz gerekiyor. Devasa bütçesi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bunu değerlendiremedi. Kısacası Tekirdağ’ı marka şehir yapmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

“TEKİRDAĞ’IN MARKALAŞMASI GEREKİYOR”

 

Tekirdağ’ın sorunlarını anlatan Öğe “ Tekirdağ’ın yerel belediyelerle ilgili sıkıntıları var. Saray ve Ergene ilçelerimiz doğalgaza kavuştu. İktidarın hizmeti olmasına rağmen belediye kendi hizmetiymiş gibi ocak başına geçip açıklamada bulundular. Tekirdağ’ın markalaşması gerekiyor. Tekirdağ sadece köftesi ile anılmamalıdır. Daha güzel özellikleri var. Örneğin denizi, limanı, coğrafyası çok güzel. Bunlar öne çıkarılmalıdır. Sanayinin bir markalaşması gerekiyor. Hızlı göç alınmasından dolayı devlet yatırımlarının getirilmesi gerekiyor. Tekirdağ’da gençlerin sosyal anlamda ihtiyaçları da var. Gençlerin spor yapabileceği merkezlerin kazandırılması gerekiyor.

 

“ULAŞIM SORUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

 

Çerkezköy’de yıllardır tamamlamayan gençlik merkezini mecliste takip etmek için aday adayı olduğunu kaydeden Öğe “ Çerkezköy’ün beş bin nüfuslu olduğu zamanları hatırlıyorum. Tekirdağ’da liman işletmeciliğinin ve limanların daha verimli kullanılması gerektiğine inanıyorum. Bütün ilçelerimizle birlikte Tekirdağ’ın ön plana çıkartılması gerekiyor. 40 yaşındayım ve 46 yıldır ailem Çerkezköy’de yaşıyor. Hiçbir zaman Çerkezköy’ü terk etmedik. Çerkezköy’e bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Tekirdağ’ın hızlı trenle birlikte ulaşım sorunun da çözülmesi gerekiyor.

 

“DEVLET MİLLETİNİ ZEHİRLEMEK İSTEMEZ”

 

Çerkezköy, Kapaklı ve Pınarça üçgenine kurulması planlanan termik santralle ilgili soruyu da cevaplayan Öğe “ Devlet milletini zehirlemek istemez. Termik santral konusunu polemik konusu yapmamak gerekiyor. Bazı siyasiler termik santral üzerinden siyaset yapıyorlar. Eğer termik santral Çerkezköy’e ve çevreye zarar verecekse ilk ben önünde dururum. Fransa’da 57 tane termik ve nükleer santral var. Mersin’de yapılmak istenen Nükleer santrale de tepkiler oldu. Hükümetimiz zararlı olsa karşısında olurdu” dedi.

 

“SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI”

 

Milletvekili olacak adayların Tekirdağ’a daha fazla hizmet getirmesi gerektiğini kaydeden Öğe “ Seçimlerin ülkemize, milletimize, Tekirdağ’a ve Çerkezköy’e hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkede birlikte yaşıyoruz ve seçim atmosferine de gireceğiz. Kısacası hoşgörü içerisinde, mütevazi bir seçim çalışmasının yürütülmesinden yanayım. Tekirdağlı hemşerilerimiz 24 Haziran’da mutlaka sandığa gitsinler. Genç seçmenlerimiz siyaset ile daha ilgili olsunlar. Bu süreçte beni destekleyen başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yeni bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye için durmak yok yola devam diyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10