Malkara'nın mahallelerinin de içme suları yenilendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından , Malkara'ya bağlı Deliller Mahallesi'nde Sağlamtaş ve Çınarlıdere Mahallelerinde yenilenen mevcut İçme Su

Tekirdağ 17.05.2018 16:37:00 0
Malkara

Programda tesis ile ilgili teknik bilgiler veren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ Genel Müdürlüğü kurulduktan sonra burada birtakım incelemelerde bulunduk. O zamanlar burası çalışmayan, arıtma yapmayan, bir tesisti. Gerçekten bu tesis çok kötü durumdaydı. Arkadaşlarımızla birlikte derhal buraya müdahale ettik. Burada bir yenileme çalışması gerçekleştirdik. Fakat bu yenileme de tam manası ile yeterli olmadı. Sağlamtaş ve Çınarlıdere Mahallelerimizin içme suyu buradan veriliyordu. Yaptığımız yenileme çalışmalarına rağmen içme suyunda geçerli analizlere uymayan durumlar oldu. Biz de buraya tam manasıyla sağlıklı bir içme suyu verebilmek için bu tesisi de baştan yenileme kararı aldık. Burada gerçekleştirilen işin plan ve projesi tamamen TESKİ tarafından yapıldı. 1 milyon 175 bin 503 lira gibi bir para harcama yaparak bu tesisi sağlıklı hale getirdik. Bu iş kapsamında arıtma kapasitemizi neredeyse 2 kat artırdık. Kapsamlı bir bakım ve onarım yapıldı tesiste. Buradaki en büyük sorunlardan biri olan bulanıklık sorununun giderilebilmesi için kimyasal dozaj üniteleri kurulmuştur. Tesisimizin güvenliği açısından etrafına çit örülmüştür. Düzenleme kapsamında tesisisin bahçesine ve etrafına parke taş ile düzenleme yapılmıştır. Bu çevre düzenlenmesinde, çim ve yeşillendirme gibi işlerde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri görev almıştır’’ dedi.

BU TESİS ÇOK KÖTÜ DURUMDAYDI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Bu tesisin yapılışında çok ciddi bir emek var. Bizler seçildikten hemen sonra Sağlamtaş'tan bulanık su ile ilgili şikâyetler geldi. Sanıyorum 20 yıl boyunca hiçbir belediye başkanının ilgilenmediği, uğramadığı bir yer olmuş bu arıtma tesisi. Uzun yıllardır kullanılıyor fakat hiçbir bakım yapılmamıştı bugüne kadar. Buraya geldiğimizde ilk gördüğümüz manzara bizleri üzdü. Bu tesis çok kötü durumdaydı. Tüm işlevlerini kaybetmiş ve çok kirli bir haldeydi. Fakat bugün geldiğimiz noktada, TESKİ'nin yetkilileri, buraya gelmesine bile gerek kalmadan, akıllı telefonlarla suyun ne kadar temiz olduğunu, neye ihtiyacı olduğunu görüp ona göre müdahale edebiliyorlar. Sağlamtaş ve Çınarlıdere Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız bu sayede temiz ve sağlıklı su imkânına kavuşmuş oldu. Ben bu tesisin yapımında emeği geçen bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

"HİZMET AŞKIYLA DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yapılan hizmetin vatandaşın sağlığı açısından önemli bir hizmet olduğunu dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vatandaşımıza sağlık açısından önemli bir hizmeti götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 4 yıl içerisinde de Malkara ilçemiz çok önemli yatırımlar aldı. Bunda Malkara Belediyemizin, Malkara ve Büyükşehir Belediyemizdeki meclis üyelerimizin de payı çok büyük. Malkaralı vatandaşlarımız, neye ihtiyacı olduğunu bilen vatandaşlardır. Seçimlerde tercihlerini ihtiyaçları doğrultusunda yapıyorlar. Vatandaşın taleplerini yerine getirmek bizleri mutlu ediyor. Hizmetlerimiz görev süremizin sonuna kadar devam edecek. Bundan şüpheniz olmasın. Vatandaşa hizmet aşkıyla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Sağlamtaşlılar her şeyin en iyisine layık. Herkese saygılar sunuyorum" dedi. Konuşmalardan sonra kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10