Mahalle iftarları Fatih Mahallesi'nden başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da   'Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor' sloganı ile mahalle iftarları düzenlenirken, bu yıl Ramazan ayının ilk mah

Çerkezköy 21.05.2018 12:49:00 0
Mahalle iftarları Fatih Mahallesi

Çerkezköy Belediyesi mahalle iftarlarına start verdi. Geçen yıl başlatılan mahalle iftarlarına bu ramazan ayında da devam ediliyor. Bu yılın ilk iftar sofrası Fatih Mahallesi’nde kurulurken, yüzlerce vatandaş bir arada oruç açtı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da kendi elleri ile yemek dağıttığı iftar programına katıldı.

 

"İÇİMİZDEKİ SEVGİ, KARDEŞLİK, DAYANIŞMA VE HOŞGÖRÜ DUYGULARINI PEKİŞTİREN KUTSAL BİR AY"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca her mahallede iftar sofrası kurulacağını ve mahalle sakinlerini iftar sofralarında buluşacağını ifade ederek; “Ramazan Ayı, içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Çerkezköy Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda bir araya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunuyoruz. Bu yıl ilk mahalle iftarımızda Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya gelmenin mutluluğunu, huzurunu, keyfini yaşadık. İftarlarımıza katılan, bizler ile birlikte oruçlarını açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, hayırlı, huzurlu, bereketli Ramazanlar diliyorum” dedi.

 

MAHALLE PROGRAMLARI ŞÖYLE

 

Mahalle iftarlarının 22 Mayıs Salı günü Veliköy Mahallesi’nde Belediye Düğün Salonu çevresinde kurulacak iftar sofrası ile devam edeceğini ifade eden Akay, “23 Mayıs Çarşamba günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Bahçeli Camii önüne kurulacak olan iftar soframızda, 24 Mayıs Perşembe günü Pazar esnafımızla Pazar Yeri’nde, 25 Mayıs Cuma günü engelli vatandaşlarımızla Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bahçesinde, 26 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallemizde oturan hemşerilerimiz ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda, 27 Mayıs Pazar günü de Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde kurulacak olan iftar sofralarımızda buluşacağız” dedi.

 

10 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

 

Akay, Bağlık Mahallesi’nde iftar sofrasının 29 Mayıs Salı günü kurulacağını belirterek; “Bağlık  Mahallemizdeki mahalle iftarımız Bağlık Muhtarlığı etrafında kurulacak. Bağlık Mahallemizdeki iftarın ardından 30 Mayıs Çarşamba günü Kızılpınar Mahallemizde Kızılpınarlı hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, iftarlarımızı açacağız. Kızılpınar Mahallemizdeki iftar sofralarımız Kızılpınar 125. Yıl İlkokulu ve Pazar yerinde kurulacak. Gazi Osman Paşa Mahalle iftarımız 9 Haziran Cumartesi günü Makasçı Sokak’ta kurulacak. Atatürk Caddemizde kurulacak olan iftar soframız ile tamamlanacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ise 10 Haziran Pazar günü Özcan Sokak’ta kurulacak” dedi.

 

   ‘’BİNLERCE HEMŞERİMİZ İLE BİR ARAYA GELMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

 

Ramazan ayı boyunca 12 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü hemşerileri görmekten, onlar ile oruçları açmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade eden Akay, ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarında toplam binlerce hemşeri ile bir araya gelmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10