2'inci etap çalışmalarının temeli atılı

Çerkezköy Kavakdere Islahı 1.Etap Bitişi ve 2.Etap temel atma töreni dün Yıldırım Beyazıt Mahallesinde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 23.05.2018 08:40:00 0
2

Saat 17.00’de gerçekleştirilen programda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün“ Kavakdere birinci etabı 10 Aralık 2016 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İşin bedeli ise KDV dahil 5 milyon 570 bin TL’dir. İhale kapsamında bin 692 metre trapez beton kanal imalatı tamamlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında 33 ve 25 metre uzunluğunda iki adet menfez köprü imalatı yapılmıştır. Tesis tamamlanmış olup bu törenle hizmete sokulacaktır. Kavak deresi ikinci etabı 15 Ocak 2018 tarihinde yer teslimi yapılmış ve çalışmalar başlamıştır. İşin bedeli ise KDV dahil 6 milyon 656 bin 520 TL’dir. İhale kapsamında bin 150 metre u beton kanal imalatı yapılacaktır. İşin bitiş tarihi ise 10 Kasım 2018’dir. İkinci etabın da tamamlanmasıyla birlikte toplam 2 bin 842 metre uzunluğunda dere beton kesit içine alınmış olacak ve önemli bir çevre sorunu çözülmüş olacaktır. İş tamamlandığında Büyükşehir Belediyemize toplam maliyeti ise 12 milyon 227 bin 470 TL olacaktır” diye konuştu.

 

 

“HALKIN KULLANIMA AÇACAĞIZ”

 

 

Çalışmalar sırasında dereye bağlanan tüm bağlantıların elden geçirildiğini, iptal gerekenlerin iptal edildiğini ve yağmur suyu bağlantılarının dereye bağlandığını kaydeden Gürcün “Çalışmalar tamamlandıktan sonra peyzaj çalışmaları yapılarak bu alanların halkın kullanımına açılması planlanmaktadır. Büyükşehir olarak amacımız uzun yıllar boyunca sorun kaynağı olan derelerimizi ıslah ederek bir yandan taşkın sorununu çözmek öte yandan çevre düzenlemeleri yaparak bu alanları halkımızın kullanıma açmaktır. Çabamız yıllardır külfet olan bu alanları nimete çevirmektir. Büyükşehir Belediyemiz bu gün açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız bu derenin dışında değişik işlerde de dere ıslah çalışmalarını yürütmektedir” açıklamasında bulundu.

 

 

“TOPLAM 77 MİLYON TL”

 

 

Gürgün“ Büyükşehir Belediyesinin(Etüt-Fen-Emlak) Çerkezköy’e bu güne kadar yapılmış ve ihalesi gerçekleşmiş devam eden işlerin toplamı 77 milyon TL’dir. Bu projeyi hazırlayan TESKİ Genel Müdürlüğüne, yapımında görev alan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı ve ekibine, çalışmalar süresinde destek ve işbirlikleri için Çerkezköy Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Taşkın koruma tesisimizin Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

“162 BİNE ÇIKTIK”

 

 

Gürcün’ün ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Mahallerde yaptığım toplantılarda belediyenin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin dört yıllık çalışmalarını anlatıyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ Çerkezköy’de toprağın altına neredeyse 75 milyonluk bir yatırım yapmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aynı şekilde Çerkezköy Belediyesi ile el ele, kol kola şekilde vatandaşa verdiği sözleri teker teker yerine getirmektedir. Bunlarda artık gün yüzüne de çıkmaktadır. Göreve geldiğimizde 112 bin tabelası olan ve bugünlerde 162 bin tabelayı gören Çerkezköy’de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

 

 

“ANKARA’DAN DESTEK ALAMAMIŞTIR”

 

 

Bu ıslah işini yapması gereken kurumun Büyükşehir Belediyesi değil DSİ olduğunu belirten Belediye Başkanı Akay, görmezden gelinen, bu mahalleyi kokular altında bırakılan meseleye yerel yönetimlerin el atarak, çözüm ürettiğini, Ankara’dan bakıldığı gibi görmezden gelmediklerini kaydetti. Akay “ Tekirdağ maalesef bugüne kadar Devletten gereken desteği alamamıştır. Vergi vermede ilk onda olan Tekirdağ, hizmet almada kaçıncı sıradadır? Ankara’dan bu yatırımları alamayan Çerkezköy, buradan vatandaşların ödediği vergilerden bütçe oluşturarak vatandaşların sorunlarını çözmektedir” diye konuştu.

 

 

“İNŞALLAH YAPARLAR”

 

 

Kava Dere yatırımını gerçekleştiren, kokuyu görmezden gelmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür eden Başkan Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 4 yıl önce temeli atılan 1.5 milyon TL’lik Gençlik Merkezi yatırımının hala kazandırılamadığını, 8-9 aydır Bağlık Mahallesi’nin bir yatırımı beklediğini ve yaklaşık 7 aydır Bağlık Viyadüğü için onay beklediklerini kaydederek, “Kamulaştırma maliyetini Çerkezköy Belediyesi, yatırım maliyetini Büyükşehir Belediyesi üzerine aldı. Bağlık Mahallesi’ne Viyadük yapma projemizi hayata geçirmek için 8 aydır yazı bekliyoruz. Yazı Ankara’ya gidiyor, geliyor. Bunun sebebini anlamak mümkün değil. O mahalledeki kambur köprüyü kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız Karayollarındaki bürokratların, ya da bu işin olmaması için el koyan siyasetçilerin kahrını çekiyor. Ben 15 gün daha beklerim. Yazı ve onay gelir. Gelmezse köprünün orada vatandaşlarımız ile bir araya geleceğim. Onlara bugüne kadar geçen süreyi, yapılan çalışmaları tekrar anlatacağım. Kimler, neden engelliyor, inşallah ortaya çıkar” dedi.

 

 

1.5 AY OLDU CEVAP YOK

 

 

Cumhuriyet Mahallesi’nde eksik yapılmış kavşağı Karayollarına ‘Tamamla’ dediklerini fakat yanaşmadığını, Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nun aydınlatmasını yatırım maliyetini, işletme maliyetini üzerine aldıklarını üzerine 180 bin TL para verdiklerini belirten Akay, Karayollarından teşekkür beklerken aydınlatma direklerine asılan Türk Bayrağı ve Sevdamız Çerkezköy yazılarının kaldırılması yazısının geldiğini belirterek, “Sizin yolunuzu aydınlatacağız, işletme maliyetini üzerine alacağız, 180 bin TL para vereceğiz üzerine böyle bir yazı alacağız. Ben de karşı bir yazı yazdım, ‘Söz konusu yoldaki aydınlatma direklerinde reklam tabelalarına rastlanamamıştır. Reklam panosundan kastınız, Sevdamız Çerkezköy mü, Türk Bayrağı mı?’ diye sordum. 1.5 ay oldu hala cevap alamadım” açıklamasında bulundu.

 

 

KAVAK DERE ETRAFI PARK VE YEŞİL ALAN OLACAK

 

 

Dünya görüşü ne olursa olsun, hangi pencereden bakarsa baksın Çerkezköy’de yaşayan insanlara hizmet etme yarışının devam edeceğini ve yollarından dönmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının sonunda Kavak Dere’nin etrafında yeşil alan düzenlemesi yapacaklarını belirterek, 700 metre uzunluğundaki alanda park ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyledi.

 

 

“SİYASİ MALZEME YAPILIYOR”

 

 

Programda son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak “

Değerli arkadaşlar Çerkezköy'e geldiğimizden bu yana 4 senemiz bitmiş ve kalan 311 günlük süreçte de aynı hizmet anlayışıyla, değişmeyen bir Çerkezköy sevgisiyle ve tabi Tekirdağ sevgisiyle hizmet etmeye devam ediyoruz. Ancak tabi Çerkezköy de Sayın Başkan 4 senede nüfusun 50 bin civarında arttığını söylüyor. Tekirdağ Büyükşehir'in de 4 sene içerisinde nüfusu 132 bin civarında arttı. Bu artış içerisinde, Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu'nun önemli bir yeri var. Elbette Çerkezköy bu artış nüfus projeksiyonuna göre hizmetlerinin orunlarının ötelenmemesi gerektiği bir ilçemizdir. Ve bunu yaparken de hiç bir zaman siyasi ayrım yapmadan bu güne kadar hizmetlerimizi devam ettirdik. Ancak ne yazık ki biz bu hizmet aşkıyla yanarken, Çerkezköy bugün gerçekten hepimizin gurur duyacağı, yapılan hizmetleri gururla anacağı bir süreç geçirdik. Bütün bu 4 yıl içerisinde ne yazık ki siyasi rakiplerimiz olayı tamamen siyasal boyutlara dökerek, siyaset malzemesi olarak yerel yönetimlerin bu güzel hizmetleri yaptığı dönemde ortaya çıkan birtakım sıkıntıları siyaset malzemesi yaparak Tekirdağ'da ki siyasi süreci yapmaya çalışıyorlar. Bakın bugün milletvekili adayları belli oldu. Allah kısmet ederse 1 ay sonra Türkiye de bir genel seçim var.  Türkiye'nin gündemi bu. Ama bugün Ak partili yöneticilerin gündemle ilgili ilk beyan etikleri Tekirdağ'ın tüm ilçelerini Ak Belediyecilikle tanıştıracağız. Ama bunu istemiyoruz. Zaten 24 Haziran'da halkımız size tamam diyecek. Ak Türkiye'de yaptığınız hizmetlere tamam diyecek. Onun için Ak Belediyecilik sizin kalsın. Bundan önce 2 dönem Ak Belediyeciliği Çerkezköy'de Malkara'da diğer ilçelerimizde  gördük. Vatandaş bir daha bu hizmetlerden sonra ne olduğuna kendi karar verecektir” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

En büyük rahatsız olduğu konuların başında bazı partililerinin 12-0’ın intikamını alacağının olduğunu kaydeden Albayrak “ 12-0'ı bize halk verdi. Halktan intikam alınmaz. Biz 16 yıldır iktidar var hiç bir zaman intikam alacağız demedik. Halkın tercihlerine saygı duyuyoruz. Şimdi Allah kısmet ederse yakın gelecekte Kent Park 1'in açılışını ve Kent Park2'nin temel atma törenini yapacağız. Bunun dışında önümüzdeki süreçte diğer ilçelerimize yatırımlarımız var. Bizim sadece istediğimiz bütün bu hizmetlerin sonunda bir Allah Razı Olsun demek başka bir talebimiz yok. Sadece bunu istiyoruz. Çerkezköy'e girdiğiniz andan itibaren, neresini gezerseniz bu dönemin hizmetlerini rahat bir şekilde görüyorsunuz. Ben öncelikle Sayın Başkanım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ile 4 senedir beraber çalışıyoruz. Çerkezköy için nasıl haklarının savunulduğunu, Çerkezköy'ün hizmetlerini almak için nasıl büyük bir mücadele verildiğini en yakın bilenlerden birisiyim. Bu hizmetlerdeki başarı bize bu görevi veren bizi seçen halkımızın başarısıdır. Ben bizi seçtiği için halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10