Altın fiyatları vatandaşta şok etkisi yapıyor 

Son aylarda altın fiyatlarının devamlı yükselmesinin altın sektöründe durgunluk yarattığını belirten Çerkezköylü kuyumcular, "Altın Çarşamba günü itibariyle son yılların en yükse

Çerkezköy 23.05.2018 17:09:00 0
 Altın fiyatları vatandaşta şok etkisi yapıyor 

Son günlerde döviz fiyatlarındaki devamlı artış nedeniyle altın ons fiyatının da arttığını Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan,  bu artışların altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu ifade ederek  altın fiyatlarındaki artışın kuyumcuları  büyük oranda etkilediğini kaydetti.   Seyhan, “Çarşamba günü altın fiyatlarındaki yükseliş son yılların rekoru oldu.  Özellikle 2016-2017 yıllarında iki yıl altın fiyatları inişli çıkışlı olarak seyrediyordu. 2018 yılı başından bu yana ise altının devamlı olarak koşar adım yükseliş göstermesinin başlıca nedeni dolardaki sürekli artıştan kaynaklanmaktadır. Çünkü altın fiyatları dolara endeksli. Altın fiyatlarının devamı yükselmesi ise biz kuyumcuların işlerini durma noktasına getirdi. Son 15 gün den bu yana günde iki çeyrek altından başka satış yapamadan dükkan kapatıyoruz. Fiyatlar vatandaşta şok etkisi yapıyor ve fiyatı soran çekip gidiyor” dedi.

 

DÜĞÜN YAPACAKLARA ALLAH YARDIMCI OLSUN

 

 

Seyhan;  “Ramazan bayramı sonunda hızlanacak olan düğün, nişan ve sünnet sezonunda dövizdeki yükseliş nedeniyle altın fiyatlarının da daha da yükseleceğe benziyor. Bu nedenle yatırım için altın alan yok. Ancak yakını ya da akrabasının cemiyetinde takı takmak için ya da kendi cemiyeti olanlar mecburiyetten altın almak zorunda kalıyor. Ancak şunu da cemiyeti olanlara ya da düğün yapacak olanlara tavsiyem altın fiyatları daha da yükselmeden  bayram öncesi  ihtiyaçları olan altınları alsınlar. Çünkü bugünkü fiyatlar bayram sonrası çok daha yukarılarda olacak durum bunu gösteriyor. Bugün bile bu fiyatlardan altın alanlar önümüzdeki aylar da alacakları fiyatlar karşısında çok daha karlı olacaklardır” dedi.

 

 

YATIRIM İÇİN ALIP BOZDURANLAR ÇOK KARLI

 

 

Seyhan, “Özellikle elinde altını olup da ihtiyacı için bozduranlar bu inanılmaz yükseliş karşısında karlı bir yatırım yaptıklarını görüyor. Genellikle altın fiyatlarındaki yükseliş  normalde düğün mevsiminin yaklaştığı zamanlarda oluyordu. Ama  son yıllarda ve özellikle de yılbaşından bu yana döviz kurlarının devamlı yükselmesi  ve  altın ons gramının da devamlı yükselme göstermesi ile birlikte altın fiyatları  bizim tahminlerimizin üzerinde seyretmeye başladı ve bu durum biz kuyumcuları zorladığı gibi vatandaşları da büyük oranda etkiliyor ve  vatandaşların altına olan talepleri durdu. Bu fiyatlar karşısında biz kuyumcularda vatandaşlarda şoktayız” ifadelerini kullandı.

 

 

 SATIŞLAR DURDU

 

 

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Türker Bulut; “Altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen bazı vatandaşlar yastık altındaki altını bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Bu yükseliş  yatırım için  alanlara yaradı. Her dönem fiyatların yükseliş göstermesinde satışlarımızı da etkilemekteydi. Ancak son günlerdeki yükseliş inanılmaz derecede bizleri etkiledi. Atındaki bu son artışlar son yılların rekor artışı bizlerin bile aklına getirmediği bir artış var. Altındaki yükseliş bir süre böyle devam edeceğe benziyor” diye konuştu.

 

 

 ALTIN  ARTIK YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI 


 

Çerkezköy Kuyumculuk sahibi Saim Turlin de, “Altındaki bu son yükselişler bizleri inanılmaz derece de çok etkiledi.  Fiyat soran çok alan yok. Satışlarımız durdu. Son bir yıl öncesine kadar birçok vatandaş yatırım için her ay en az bir çeyrek altın alarak yastık altı yapıyordu. Ama yılbaşından bu yana yatırım için de olsa cemiyet için de olsa altın alan çok düştü. Özellikle elinde altın olanlar eğer harcı borcu var ise bu fiyatlar karşısında ihtiyacı kadarını hemen bozduruyor. Bu yükseliş en çok altın bozduran vatandaşlara yaradı” dedi.

 

ALTIN FİYATLARI

 

Çeyrek Altın 335 TL,yarım altın 669 TL, tam altın bin 338 TL, Reşat altın bin 368 TL, 24 ayar 1 gram altın 205 TL,22 ayar gram altın 193 TL, 0.60 çeyrek altın 125 TL’den işlem görüyor.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10