TUBİTAK Bilim Fuarı için 20 proje hazırladılar

4006 TÜBİTAK 'Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında  bilim kültürünün' geliştirilmesine yönelik MEB'e bağlı okullarda TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlenirken dün de Nurullah Narin Ortaokulu TÜB

Çerkezköy 24.05.2018 16:55:00 0
TUBİTAK Bilim Fuarı için 20 proje hazırladılar

Her yıl düzenlenen 4006 TUBİTAK Bilim Fuarına bu yıl 20 proje hazırlayan Nurullah Narin Ortaokulu dün okulun konferans salonunda düzenlenen programda TÜBİTAK’a sundukları projeleri görücüye çıkardı.

 

ÖĞRENCİLER BİRBİRİNDEN BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTI

 

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Nurullah Narin Ortaokulu tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler birbirinden başarılı projelere imza attı. Dün saat 10.30’da okulun konferans salonunda gerçekleştirilen sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

 

BU YIL 6’INCISI DÜZENLENİYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış programında konuşma yapan Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç; ‘’ TUBİTAK’ın desteği ile bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme ortamlarından biridir’’ dedi.

 

20 PROJE SUNULDU

 

Bilim fuarlarının, genç bireylerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden Dinç; ‘’Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Türkçe alanında 4 proje, fen bilimleri alanında 8 proje, matematik alanlında 2 proje, sosyal bilgiler alanında 1 proje, teknoloji tasarım alanın 1 proje, yabancı dil alanında 1 proje, bilişim teknolojileri alanında 2 proje, beden eğitimi alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 125 öğrencimiz 19 danışman öğretmen 1 koordinatör olmak üzere 20 öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular’’ dedi.

 

BU PROJELER BÜYÜK İMZALARIN İLK BASAMAĞIDIR

 

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Dinç; ‘’ Sevgili öğrenciler biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar bugün buradaki tüm öğrencilerimiz geleceğin birer bilim insanıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken siz değerli konuklara katılımlarınız için teşekkür eder saygılarımla’’ dedi.

 

PROJELERİ İNCELEDİLER

 

Dinç’in konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından projelerin yer aldığı serginin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve okul müdürleri öğrencilerin hazırladığı 20 projeyi tek tek inceleyerek projeler hakkında öğrencilerden teker teker bilgi aldılar.

 

DİKKAT ÇEKENLER ARASINDA YER ALDILAR

 

Birbirinden güzel projeler sunulurken telefona indirilen bir uygulama ile bluetooth sayesinde cep telefonundan arabayı kontrol edebilme projesi (cep telefonu kontrollü araba projesi), yapılan mekanizma ile sensörlü akıllı çöp kovası projesi, yastığa kurulan mekanizma ile geceleri uyunduğunda çarpım tablosunu öğreten çarpan yastık projesi dikkat çekenler arasında yer aldı. Ayrıca sigara kullanımına yönelik yapılan proje kapsamında yapılan anket çalışmasında Çerkezköy’ün oranı yüzde 41 iken bu oran Türkiye’de yüzde 40 olarak hesaplandı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10