Kapaklı'ya TESKİ'den 21 milyonluk yatırım

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi 1.500 metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezinin temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Kapaklı 28.05.2018 19:05:00 0
Kapaklı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa “ Yeni ilçemiz ve hızla gelişen Kapaklı’nın alt yapı problemlerini çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın talimatı ile bu yıl Kapaklı’nın yılı oldu. TESKİ olarak iyi bir proje hazırladık ve projenin ihalesini gerçekleştirdik. 2 Mart 2018 tarihinde yer teslimi yaparak Kapaklı’nın birçok mahallesinde çalışmalara başladık. Proje bedelimiz 21 milyon 852 bin 308 liradır. İş kapsamında Kapaklı’nın büyük mahalleleri Cumhuriyet, Bahçelievler, Pınarca, Bahçeağıl ve Atatürk mahallelerinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi söz konusuydu. Toplamda 44 bin 64 metre kanalizasyon, 5 bin 730 metre yağmur suyu, 36 bin 511 metre olmak üzere toplam 86 bin 305 metre çalışma gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Bahçelievler ve Bağçeağıl mahallelerinde çalışmalar devam etti. 10 bin metre kanalizasyon, 4 bin metre içme suyu imalatı tamamlandı. 4 adet yeni içme suyu kuyusunu açarak devreye aldık. Proje kapsamında Kapaklımızın su problemini çözmek için dört adet büyük su deposu var. Bunları da Kapaklı’ya kazandıracağız” dedi.

 

 

 

“DEREYE DEĞİL ARITMA TESİSİNE GİDECEK”

 

 

 

Bahçelievler Mahallesi’nin Kapaklı’nın gelişen mahallesi olduğunu kaydeden Başa “ Gerek muhtar, gerek meclis üyeleri gerekse sosyal medya üzerinden vatandaşlarımız bu bölgenin alt yapı sıkıntılarını bizlere ilettiler ve talepte bulundular. Projemiz mahallenin alt yapı problemini de çözecek. 20 bin metre kanalizasyon şebekesi, 7 bin metre içme suyu isale hattı yapıyoruz ve çalışmalar da devam ediyor. 4 bin metre kanalizasyon hattını bitirmiş bulunuyoruz. Kanalizasyon atıkları 6 milyon 107 bin 659 bin ihale bedelli Çerkezköy Ambardere ve Kavakderesi atık su kolektör hattı inşaatımız devam ediyor. Bu bölgenin kanalizasyonun tamamı yapacağımız kolektör inşaatı ile birlikte Çerkezköy kolektörüne bağlanacak. Bu bölgenin suyu derelere değil yapımı tamamlanan Çerkezköy-Kapaklı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne gidecektir” dedi.

 

 

20 BİN KİŞİNİN SU İHTİYACI KARŞILANACAK

 

 

Proje ile birlikte Kapaklı’nın içme suyu, alt yapı, kanalizasyon ve ciddi manada yağmur suyu sıkıntısını da çözdüklerini kaydeden Başa “ Temelini atacağımız su deposu dört adet kuyudan beslenecek. 1500 metreküplük kuyularla Bahçelievler ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını da buradan beslemiş olacağız. Kısacası bu proje ile birlikte 20 bin kişinin su ihtiyacı da buradan karşılanacak. Elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için iki adet 235 kw’lık jeneratörümüz ve iki adet  160 kw’lık trafomuz  bulunacak. Deponun yanında yapımı başlayacak terfi merkezi de iki asil bir yedek pompa kullanılacak” dedi.

 

 

“KAPAKLI’YA 48 MİLYON 478 BİN TL YATIRIM YAPTIK”

 

 

2018 yılını Kapaklı yılı olarak ilan ettiklerini kaydeden Başa “ TESKİ olarak bugüne kadar Kapaklı’da toplam 48 milyon 478 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. TESKİ olarak bütün ilçelerimizdeki çalışmalarımız devam ediyor. 11 ilçede 2 bin 45 kilometre alt yapı çalışması yapılırken, yatırım hacmimiz ise 620 milyonlara ulaşmıştır. Bu yatırımın bölgeye, Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projenin hayata geçirilmesine önderlik yapan ve Kapaklı’ya büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve yatırımın buraya yapılmasına vesile olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve TESKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“ÜST GEÇİDİN İHALESİ YAPILDI”

 

 

Başa’nın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız 2018 yılının Kapaklı’nın yılı olacağını söylemişti. Gerçekten de öyle oluyor. Bu temel atma, 2018’in Kapaklı’nın yılı olacağının göstergelerinden biri. Bu bölge Kapaklı’nın en yüksek yerlerinden. Zaman zaman burada su sıkıntısı yaşanıyordu, su deposu şarttı. Bu hizmet, Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanacak su sıkıntılarını ortadan kaldıracaktır. Altyapı sırasında vatandaşlar biraz zahmet çekecektir. Ama çalışmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi tarafından asfalt çalışmaları yapılacak. Önce altyapının, sonra üstyapının yapılması daha anlamlı. Vahit İnce Üst Geçidi’nin yerine modern bir üstgeçit yapılacak. Bu üst geçidin ihalesi de yapıldı’’ dedi.

 

 

“ HİZMET YAPARKEN HİÇBİRİ YOK”

 

 

Açılışlara AK Parti ve diğer parti mensuplarının katılmamasını da sert dille eleştiren Kenar “Eleştirirken çok, ama hizmetler yapılırken yok. İftarlara gidiyoruz. Orada herkes var ama maalesef burada kimse yok. Geçen gün Karaağaç  Mahallemizde 1 kere su kesintisi yapıldı. 2 kere basın açıklaması yaptılar. Muhalefetin de desteğini bekliyoruz. Sadece CHP’nin, İrfan Mandalı’nın, Kadir Albayrak’ın sorunu değil, hepimizin sorunu. Bundan sonraki hizmetlerimizin devamı için desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

 

“KAPAKLI VE TEKİRDAĞ TAMAM DİYECEK”

 

 

Kenar’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak“ Seçime giderken yatırım yapılır mı diye sorulursa bunu ancak sosyal demokrat belediye yapar. Söz konusu olan bizim seçilmemizden önce halkın mutluluğudur. Bu hizmetlerden Kapaklı’nın tamamı faydalanacak. 11 ilçeye 11 okul yaptık.  Bu okullarda her siyasi partiden mensup insanların çocukları okuyacak. Ama ne temel atma törenlerine ne de açılış törenlerine katıldılar. Her gün bir temel atmada, her gün bir açılıştayız. Ben bıkmadan usanmadan davet etmeye devam edeceğim. Gelin bu gururu birlikte yaşayalım. Kapaklı’da ana caddelerin asfalt ve kaldırım ihaleleri bitti. Bu yaz Kapaklı’nın tüm caddeleri bitmiş olacak. Önümüzde 311 gün var. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizim her hizmetimiz onları rahatsız ediyor ama halkı mutlu ediyor. İstedikleri kadar yerel yönetimlere çatsınlar, Kapaklı ve Tekirdağ 24 Haziran’da tamam diyecek” dedi.

 

 

“CİDDİ ANLAMDA HİZMETLER YAPTILAR”

 

 

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin az zamanda çok iş yaptığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer; “ Ne mutlu bize ki bu kadar kısa zamanda, bu kadar kıt imkanlarla belediyelerimiz ve TESKİ birçok yerde temel atarken, birçok yerde de kurdele kesiyor. Az zamanda çok iş yaptılar” dedi. Tekirdağ’ın su zengini bir il olmadığını kaydeden Yüceer “Yapılan hizmetler daha bitmek üzereyken bile yeni ihtiyaçlar doğuyor. Belediyelerimiz ciddi anlamda hizmetler yaptılar. Gösteriş için değil, hizmet için, ihtiyaç için yapıyoruz. İnşallah bugün attığımız temelin kurdelesini de başkanlarımız ile hep birlikte keseceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

İLK HARÇ ATILDI

 

 

Yüceer “ Vergi sıralamasında ilk sıralarda yer alan Tekirdağ kamu yatırımlarında arka sıralarda yer alıyor. Burada ise bir uçurum vardır. Bu uçurumu kapatmak ise belediyelerimize düşüyor. Tekirdağ’daki tüm belediyeleri tekrar alacağız. Buradan meydanlarda konuşan AK Partililere sesleniyorum. 12-0 yaptık. Bu işin hakkını verdik. Ben inanıyorum ki Tekirdağ CHP belediyeciliğinden vazgeçmeyecektir. Tekirdağ bizi yerelde iktidar yaptı. İnşallah önümüzdeki genel seçimlerde de genelde iktidar yapacaktır. Bunlar daha başlangıç, hizmete devam” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Kapaklı Bahçelievler Mahallesi 1.500 metreküplük içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezinin temeline protokol üyeleri tarafından butona basılmasıyla birlikte ilk harç açıldı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10