Akşener: İYİ Parti iktidarını bekleyin

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Perşembe günü saat 18:30'da Çorlu Atatürk Meydanı'nda yapacağı miting öncesi Tekirdağlı vatandaşlara mesaj gönder

Çorlu 30.05.2018 15:10:00 0
Akşener: İYİ Parti iktidarını bekleyin

Tarım, hayvancılık ve sanayi ile anılması gereken Tekirdağ’ın son yıllarda büyük ivme kaybettiğini dile getiren Akşener,  Tekirdağ’ın sorunlarına değinerek İYİ Parti’nin projelerini anlattı. Topraklarının yüzde 90’ı verimli ve bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısıyla ülke ekonomisi için büyük öneme sahip Tekirdağ’ın son yıllarda iktidarın tarım ve ekonomi politikaları yüzünden zor günler geçirdiğini kaydetti.

 

TÜRKİYE YENİDEN KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜLKE OLACAK

 

Ülkemizin ayçiçeği bahçesi olan Tekirdağ’ın topraklarının bereketli olduğunu kaydeden Akşener, Buğdayıyla, mısırıyla, meyve ve sebzesiyle dünyaya mahsul ihraç etmesi gerekirken tarlalar yeterli destek verilemediğinden  tek tip ürün ekimi sebebiyle yeterli kullanımdan uzak. Banka kredi borçlarını ödeyemez hale gelen Tekirdağlı çiftçilerimize söz veriyorum. Kredi borçlarınızı sıfırlayacağız. Mazot ve gübre gibi maliyet yüklerinden kurtarıp, çiftçimizden dosya masrafı da almayacağız. İYİ Parti iktidarıyla Tekirdağ’ın borçlarını değil kalkınma hareketini konuşacağız. Fabrikalar buğdayı Rusya’dan değil Tekirdağlı çiftçilerimizden alacak’’ dedi. Ülkemizdeki süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünleri ihtiyacını büyük oranda karşılayan Tekirdağ’da hayvancılığın bittiğini de kaydeden Akşener; ‘’Bizi ithal ete muhtaç edenlerin yurtdışından getirdiği hastalıklı etleri yedirdikleri de ortaya çıktı. İYİ Parti iktidarıyla tarım ve hayvancılıkta da sanayide de kalkınma hareketi başlatacağız. Tekirdağlı hemşerilerim hiç merak etmesin. Vereceğimiz teşviklerle Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke olacak” dedi.

 

ÇORLU VE ÇERKEZKÖY BÖLGESİNDE KANSER VAKALARI KORKUTUCU BOYUTTA

 

Fabrikaların denetlenmemesi yüzünden Tekirdağ’da çevre katliamı yaşandığını da dile getiren Akşener, “Çiftçilerimizin çeltik tarlalarını suladığı Ergene Nehri’nden zehir akıyor. Çorlu ve Çerkezköy bölgesinde son yıllarda artan kanser vakaları korkutucu boyutta. Biz sanayiye karşı değiliz ama çevreyi kirletenlerin karşısındayız. Havamızı, toprağımızı, suyumuzu gelecek nesillere temiz bırakmak boynumuzun borcudur. Bu nedenle doğa ve çevreyi konu alan tüm sivil toplum kuruluşları yönetim ortağımız olacak. Yüzünü güneşe dönen Tekirdağlı hemşerilerimin, AKP iktidarına sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok. Doğayla barışık kalkınmanın nasıl gerçekleştiğini görmek için İYİ Parti iktidarını bekleyin” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10