Belediye garajında korkutan yangın

Çerkezköy Kızılpınar mahallesinde bulanan eski belediye garajında çıkan yangın korkuttu. Lastik ve bazı evsel atıkların depolandığı alanda yükselen dumanlar ise gökyüzünü siyaha boyarken, yangÄ

Çerkezköy 30.05.2018 19:02:00 0
Belediye garajında korkutan yangın

Dün saat 14.00 sıralarında Çerkezköy Kızılpınar Mahallesinde bulunan eski belediye garajından bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa bir süre içerisinde binlerce hurda lastiğin bulunduğu bölgeye yayıldı. Yangınla birlikte yükselen siyah dumanlar Kızılpınar mahallesinin üzerine çöktü. Çevrede oturanlar dumanlardan dolayı evlerini terk ederken, yangına Tekirdağ Büyükşehir Belediye itfaiyesinin yanı sıra çevre ilçelerde konuşlandırılan itfaiye ekipleri de müdahale etti. Öte yandan itfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürürken, diğer taraftan da garaj içinde bulunan iş makinelerinin alev almaması için tazyikli suyla araçları soğutmaya çalıştı.

İKİ SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Olay yerine gelen jandarma ve zabıta ekipleri yangının olduğu alana şerit çekerek güvenlik önlemi alırken, gökyüzünü siyaha boyayan dumanları görerek olay yerine akın eden vatandaşlarda söndürme çalışmalarını korkulu gözlerle izlediler. Yaklaşık 5 bin lastik ile Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nden toplanan evsel atıkların bulunduğu alanda çıkan yangın, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmalarının ardından ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10