Ramazan sofrasında Alevi- Sünni kardeşliği

İmam Ali'nin (as) şahadet yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı tarafından önceki akşam iftar programı düzenlendi. Alevi-Sünni yüzlerce vatandaşın katıldığı iftar program

Çerkezköy 4.06.2018 18:42:00 0
Ramazan sofrasında Alevi- Sünni kardeşliği

İmam Ali'nin (as) şahadet yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı tarafından önceki akşam iftar programı düzenlendi.

Alevi-Sünni yüzlerce vatandaşın katıldığı iftar programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Meclisi Eski Üyesi Ömer Kılınç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Çiğdem Koncagül, Abdullah Öğe, Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Halil İbrahim Kart katıldı.

“21’İNCİ GÜNDE ŞEHİT OLDU”

İftar yemeğinin yenilmesinin ardından Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, konuşma yaptı. Boztepe; “Ramazan ayında İslam’dan önce birçok önemli olaylar olmuştur. Ramazan ayının altıncı günü Tevrat Hz. Musa’ya (as) nazil olmuştur, on ikinci günü İncil Hz. İsa’ya (as) nazil olmuştur, on sekizinci günü Zebur Hz. Davut’a (as) nazil olmuştur. İki ağır emanetten biri olan Kur’an da bu ayda Hz. Muhammed’e (sav.) nazil olmuştur. Ramazan ayı kutsal kitapların indiği aydır. İslam tarihinde bir mesele daha var ki o da Ramazan ayında yaşandı. Allah’ın Aslanı diye övülen, Peygamberin ‘ben ilmin şehriyim, Ali ise o şehrin kapısıdır’ diye yücelttiği Hz. Ali Aleyhisselam Ramazan’ın 19’uncu günü sabah namazını kılarken birinci rekatta secdede başına aldığı kılıç darbesi ile yaralandı, 20’nci gün yaralı yattı ve 21’inci gün şehit oldu” dedi.

“HEM ORUÇ HEM ŞAHADET AYI”

Boztepe, ramazan ayının hem oruç hem de şahadet ayı olduğunu belirterek; “Bizler de bugünü birlikte geçirmek, beraber orucumuzu açmak, bu anı yad eylemek ve bu ayda şehit edilen Hz. Ali Aleyhisselam’ı yad etmek için bir araya geldik. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLDU

Boztepe ayrıca 5 Mayıs’ta Çerkezköy’den 70 kişilik bir kafile ile Irak ziyaretinde bulunduklarını da kaydederek; “Kerbela’da Hz. Hüseyin Aleyhisselam’ı, Necef’te İmam Ali Aleyhisselam’ı ziyaret ettik. Bu ziyaretimiz esnasında İmam Ali Aleyhisselam’ın türbesinin sancağı derneğimize hediye edildi. Bu Türkiye’de hem bir ilk oldu. İlk defa Türkiye’deki bir kuruma ehlibeyt türbelerine ait bir sancak hediye edildi. Çerkezköy için de ruhani bir değerin gelmesi oldu. Hem Çerkezköy’ümüze hayırlı olsun hem de Alevisiyle Sünnisiyle bütün kardeşlerimizin gözü aydın olsun. Biz bu emaneti belirli günlerde halkımızın ziyaretine burada açacağız.  Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozacak mihraklara fırsat vermesin. Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Arabı ile hepimiz bu geminin sahibiyiz. Bir yer su alırsa her yer batar. Allah o günü bize göstermesin” dedi.

‘’HERKESİN GÖZÜ BİZİM YURDUMUZDA’’

Boztepe’nin ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kardeşlik duygularının en yoğun bir şekilde yaşandığı ay olduğunu ifade ederek; “Yurdumuz çok önemli stratejik bir öneme sahip. Dolayısıyla herkesin gözü bizim yurdumuzda. Düşmanlarımız oldukça fazla. Ancak birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece hiçbir düşmanın ülkemiz üzerindeki emeli gerçekleşmeyecektir” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10