Bölgede ilk Arpa Hasadı Saray'da başladı

Bölgede ilk arpa hasadı Saray'da önceki gün yapıldı. İlk hasadı yapan bölgenin tanınmış çiftçilerinden Naim Güneş, arpada bu yıl da dekara beklenen verimi aldıklarını söyledi.

Saray 5.06.2018 11:44:00 0
Bölgede ilk Arpa Hasadı Saray

Saray’a bağlı Kadıköy Mahallesi’nde sezonun ilk mahsulü olan arpa hasadını bölgenin tanınmış çiftçilerinden Naim Güneş yaptı. Naim Güneş, “Her yıl değişik yerlerdeki tarlalarımıza her yıl dönüşümlü olarak arpa, buğday ve ayçiçeği ekimi yapıyoruz. Ve ilk ektiğimiz üründe arpa oluyor. Çünkü arpa buğday’a göre hem daha çabuk olgunlaşıp tane yapıyor hem de ilk hasadı yapılan ürün oluyor. Hemen hemen her yıl dekara 400 kilo ürün alıyoruz. Bu yıl da dekar başı rekolte yine aynı 400 kilo. Her zaman ilk arpa mahsulünü bizler yapıyoruz. İnşallah bu sezon da tüm çiftçilerimiz beklentileri doğrultusunda mahsul alırlar. Yeni başlayan hasat sezonunun tüm  çiftçilerimize  hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ARPA NE SOĞUK NE SICAK SEVER

 

Naim Güneş “Arpa hasadının erken başlamasının başlıca özelliğinin soğuk ve sıcak sevmeyen ılıman bir iklim seven bir bitki türü olduğunu da belirterek, “Buğday hasadından önce ilk hasadı yapılan buğdaygillerden olan arpa ne çok soğuk ne de çok sıcak havayı sevmeyen bir bitkidir. Aynı zamanda erken ekilir ve erken ekildiği içinde buğday’a göre arken olgunlaşan ve üretimi de erken yapılan bir ürün türüdür.  Arpa ekmek ve bira yapımında kullanılan, ve aynı zamanda hayvanlara yem olarak verilen bir bitkidir. Arpa aynı zamanda çeşitli gıda maddelerinin yapımında ve makarna yapımında da kullanılan önemli bir bitki çeşididir. Bu yılda dekarına 400 kilogram almamızdan memnunuz. Kesin olarak kilogram fiyatını bilmiyorum ama güney’de ilk mahsul teslim edildiğinde bir lira yirmi kuruş ödendiğini öğrendim.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN  

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10