Hastanede nefes kesen tatbikat

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı nefes kesen görüntülere sahne oldu. Gerçeği aratmayan tatbikat öncesi hastanede yatan hastaların panik yapmamaları için önceden de uyarı ano

Çerkezköy 5.06.2018 18:18:00 0
Hastanede nefes kesen tatbikat

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çerkezköy istasyonu desteğiyle, 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde dün yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde yangın çıktı. Yangın alarmının verilmesinin ardından kısa sürede olay yerine polis, itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, senaryo gereği mahsur kalan hastaları kurtardı. Sedyeye alınan hastalar hastane önünde oluşturulan çadır içerisinde müdahale edildi.

 

“9 KİŞİNİN TAHLİYE İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ”

 

Yangının hayatın istenmeyen bir parçası olduğunu vurgulayan Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri “ Hastanemizde dördüncü katta bulunan Fizik Tedavi bölümünde saat 10.45 sularında yangın çıkmıştır. Hastane kurtarma ekibimiz tarafından yangına hemen müdahale edildi. 6 dakika sonra itfaiye ekipleri hastanemize uluşarak gerekli tedbirleri aldılar ve söndürme çalışmalarına başladılar. Yangının çıktığı katta bulunan personeller tahliye edilmiştir. 9 kişinin tahliye işlemi gerçekleştirilmiş olup, toplam 4 kişi senaryo gereği dumandan hafif bir şekilde etkilenmiştir. Çalışmalarımız devam ediyor, ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyor” diye konuştu. Çıkabilecek yangın vakalarına karşı hazırlıklı olup, can ve mal kaybını önlemek amacıyla yapılan genel tatbikatları her zaman gerçekleştirdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çerkezköy istasyon sorumlusu Göksel Tosun, tatbikatı gerçekleştiren ekibini kutladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10