3'üncü Dönem Mezunlarını Verdi

Kapılarını ilk kez 2012-2013 döneminde eğitim-öğretime açan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl üçüncü mezunlarını verdi.

Çerkezköy 8.06.2018 15:21:00 0
3

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017- 2018 Eğitim-Öğretim yılı karne töreni dün saat 10.30’da, ÇOSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Karne törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer,  Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını ise Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Caner Baysal yaptı.

 

 

“DİNLENMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZLAR” 

 

 

Baysal “  Kurumları var eden elbette alın teridir, emektir. Sonu da üretim ve kazançtır. Ama okullar bu kurumların içinde yer almamıştır. Alın teri ve emek davranıştır. Yetiştirilen de somut insandır. Davranış ve insanla ilgili kapanış töreni yapıyorsanız biraz buruk ve hüzünlü oluyorsunuz. Hele siz de öğretmenseniz kaçınılmaz vedanın ağır yükünü omuzlarınızda taşırsınız. Gençler sizler bizim evladımızsınız. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Biz bunu bilir ve sizi de buna uygun yetiştirmeye çalışırız. Hayatımızın temposuna sizi hazırlamak için arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalıştık. Sizi kendi çağınıza uygun yetiştirdik. Zorunlu eğitimin dört yılını bizlerle yaşadınız. Bize kıymet verdiniz, önemsediniz” dedi.

 

 

“SİZLERİ SEVİYORUZ”

 

 

Öğrencilerin diğer meslek liselerinden daha farklı eğitim anlayışı ile eğitim aldığını kaydeden Baysal “

Sadece aldıklarınızı değil, almanız gerekenleri de biz hedeflerimiz arasına koyduk. Bu yüzden de çok yoğun tempoda çalıştık. Amacımız mesleki bir eğitim değil, size verdiklerimizin tamamı yaşamın içindeki değerlendirmenizdir. Biz biliyoruz ki değerleri olmayanlar, bir gün elde ettiklerini kaybederler, ve hiç olurlar. Ama değerleri olanlar değerleriyle ayakta kalmaya devam ederler. Bizim hedeflerimiz içinde var olan çağın ilerisini gören, hedeflerimiz vardır. Onları size verdik. Amaç ve çaba sizdiniz. Geleceğin teminatı olan sizler yarının aydınlık olmasını sağlayacaksınız. En zor şeydir bir öğretmenin öğrencisi ile vedalaşması. Sizleri çok seviyorum” diye konuştu.

 

 

“GÜZEL BİR MESLEK LİSESİNDEN MEZUN OLDUNUZ”

 

 

Meslek lisesinden mezun olmanın ayrıcalığından bahseden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Temiroğlu“İyi bir meslek lisesinden mezun olmak ise çok daha iyi bir şeydir.  Kesinlikle rahatlıkla söyleyebilirim ki bu gençlerimiz güzel bir meslek lisesinden mezun oldular. Güzel meslek lisesinden mezun olmak hem ülkemiz hem de gençlerimiz için önemlidir.

Çünkü meslek liselerinin önemi hala ülkemizde yeteri kadar ortaya çıkmamasına rağmen, meslek liselerine olan ihtiyaç büyük bir ihtiyaçtır. Özellikle iş adamlarının meslek liselerinden mezun olanlara çok daha fazla ihtiyacı vardır. Şuanda uygulamada bütün veliler çocukların güzel bir liseye girmesi için teşvik etmektedirler. O çocuklarda ilkokuldan itibaren liseleri kazanmak için büyük çaba ve stres sarf etmektedirler. Genç yaşlarda öğrenme yetilerini geliştirmek yerine ezberlerle bir sınavı kazanmak istiyorlar. Son dönemlerde üniversiteler ülkemizde çoğaldı ve öğrenciler üniversitelere yerleşebiliyorlar. Kalitesi ne olursa olsun mezun olduktan sonra istedikleri üniversiteden mezun olamadıkları için iş adamlarının önüne geldiklerinde hayal kırıklığına uğruyorlar. Sizler gibi iyi bir teknisyen ve bizlerin istedikleri gibi iyi bir mühendis olamamaktadırlar. Eğitim sisteminin de en büyük zaaflarından birisidir. Bunu bir şekilde çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

 

“İŞ ADAMLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

 

 

İş adamlarına büyük görev düştüğünü kaydeden Temiroğlu“ Sizin gibi genç teknisyenlerin iş yerlerine müracaat ettikleri zaman hiçbir özelliği olmayan askeri ücretleri teklif etmemelidir. Onlara daha farklı davranmalıdır. Öğretim çağındaki çocuklarla yakından ilgilenmeli ve onlara staj yapma imkanı tanımalıdır. İştahlı ve istekli olmalıdırlar. Günümüzde bu konuda zorluklar yaşıyoruz. Sanayi merkezinin ortasında kalan bir meslek lisesi bu zorlukları yaşamaktadır” dedi.

 

 

“BİZLERE EMANET ETTİNİZ”

 

 

Program, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in konuşması ile devam etti. Öğrencilerin mutluluğunu paylaşmanın ve onların sevincine ortak olmanın kıvancını duyduklarını kaydeden Sözdinler“ Sizler okulunuzda geçirdiğiniz dört sene boyunca bizim gözbebeğimiz oldunuz. Aileleriniz, sizleri iyi bir gelecek ve mutlu bir yaşama kavuşmak üzere bizlere emanet etti. Bizler iş dünyasının yöneticileri olarak, milletimizin her konuda gelişimini ve ilerlemesi için desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik. Kendimizi sadece iş dünyası ile sınırlandırmadık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığına açılan en geniş penceredir” sözünden yola çıktık ve biz ÇOSB olarak sizlerin en iyi şekilde iş hayatına hazırlanmanız için yüreğimizi koyduk. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim, son yıllarda önemi vurgulanan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özel sektör kuruluşlarının destekleri ile ekonomik ve sosyal kalkınma yolunda eğitimin, özellikle mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi çalışılmaktadır. Bu çerçevede yarınlarımızın umudu olan siz gençlerin iyi bir eğitim almasını sağlamak düşüncesiyle okulumuzu hizmete açtık” diye konuştu.

 

 

“DİNAMİK BİR YAPIYA SAHİPTİR”

 

 

Bölgenin Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgelerinden olduğunu, sürekli olarak büyüyen ve gelişimini devam ettiren dinamik bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Sözdinler “Ülkemiz ve bölgemiz her zaman nitelikli eleman gereksinimi içerisindedir. Okulumuz eğitim süresince uygulamaya önem vererek, mezun olan gençlerimize iş başı yaptığı gün “ Neyi-nasıl- ne zaman-nerede” yapacağını, çok iyi bilmesini öğretmeyi hedeflemektedir. Meslek eğitimi alan öğrencilerimiz, gören, dokunan ve uygulayan elemanlar olarak yetişmekte ve hayata yaşıtlarından daha erken ve onlardan bir adım önde başlamaktadırlar. Nitekim bu süreç onların hayatlarını düzene koyma yolunda büyük şans tanımaktadır. İş insanları olarak bizler, pırlanta gibi yetişen bu gençlere kapımızı sonuna kadar açarak onların adımlarını geleceğe güvenle atmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

“BİR KİŞİYİ BİLE KAYBETMEYİ GÖZE ALMADIK”

 

 

Velilere seslenen Sözdinler“ Bizler, zaman zaman karşılaştığımız zorluklara ve olumsuzluklara rağmen öğrencilerimizden bir kişiyi bile kaybetmeyi göze almadık, almıyoruz da. Bizim için en büyük başarı budur. Evlatlarınızı önce kazanmak, sonra da kaybetmemek. Bundan sonraki süreçte de her daim onların en büyük destekçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi. Mezun olan öğrenciler için yeni bir hayatın başladığını söyleyen Sözdinler“ Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir. Bundan dolayı her gün kendinize yeni bir bilgi edinmeyi ve kendinizi geliştirmeyi ilke haline getirmelisiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

OKUL 1.'SİNE BELGESİNİ SÖZDİNLER VERDİ

 

 

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler adına 12 /A sınıfı öğrencilerinden Ömer Faruk Balcı ile okul birincisi NurşinKaradaban birer konuşma gerçekleştirirken, programda öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu video izletildi. 12’nci sınıf öğrencileri bölümlerinin flamalarını 11’inci sınıf öğrencilerine teslim ederken, 12’nci sınıflar okul 1’incisi NurşinKaradaban’abaşarı belgesini Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler takdim etti. Başarı belgesini alan Karadaban, daha sonra okul kütüğüne isim plaketini çaktı. Program ise öğrencilerin verdiği mini konser ile sona erdi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10