''Malkara'da 41 milyonluk bir yatırım gerçekleştirmişiz''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), tarafından Malkara içme suyu inşaatının ve ilçeye bağlı Gönence Mahallesi'ndeki İçme Suyu Terfi Merkezi düzenlenen tÃ?

Malkara 10.06.2018 14:59:00 0

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, " Proje kapsamında 80 bin 664 metre içme suyu ve isale hattını gerçekleştirmiş olduk. Sadece içme suyu ve isale hattı değil, su depoları ve terfi merkezleri de yaptık proje kapsamında. Bugüne kadar 41 milyonluk bir yatırım gerçekleştirmişiz Malkara'da. Toplamda 20 adet projeyi bitirmişiz. Devam eden 4 de yatırımımız var Malkara ilçesinde. Toplamda bu işle beraber Malkara'da 129 metrelik içme suyu hattı, 44 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapmışız Malkara'ya" dedi.

 

İLÇEMİZE 21 DERSLİKLİ BİR ORTAOKUL YAPILDI

 

Malkara için Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Şimdi geldiğimiz noktada şehir merkezi, çarşısı 21. Yy Avrupa şehirlerine yakışır bir hal aldı. Şehitlik Caddesi projemiz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Uluslararası Kongresinde bir ödül aldı. Özellikle Malkara'nın gençlere verdiği önemi göstermek için Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize 21 derslikli bir ortaokul yapıldı. Malkara'da okuyan gençlerimiz için Belediye Akademisini ilçemize kazandırdık. Seçimlerden önce verdiğimiz en önemli sözlerden biri de kırsal mahallelerden ilçe merkezine gelen kadınlar için alan açmaktı, bunu gerçekleştirdik.  Üreticilerimiz için de ciddi projelerimiz oldu. İlçemize 6 adet hayvan içme sulama göleti kazandırdık. Küçükbaş hayvan üreticilerini de kaba yem bitkisi dağıtımı ile desteledik.  Kombine Et Tesisi inşaatımız hızla yükseliyor. Kombine Et Tesisi, Malkara'nın bir devlet kurumundan tek kalemde aldığı en büyük yatırım olarak ilçenin tarihine geçti. Pazar yeri inşaatımıza başladık. 200 kilometreye yakın köy yolu yapımı gerçekleştirdik. " şeklinde konuştu.

 

TEKRAR SEÇİLİP SEÇİLMEMEK DE VATANDAŞIN TAKDİRİ OLACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Bugüne kadar yaklaşık olarak 172 projeyi hayata geçirmek üzereyiz. Projeler uygulama aşamasındayken illa ki sıkıntılar olacaktır. Ama maalesef ki bundan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Altyapı yapıyoruz Kumbağ'da, Barbaros'ta, siyasi rant için Kumbağ'ı mahvettiler diyorlar. Kumbağ ve Barbaros'un vidanjörlerden kurtulduğunu görmüyorlar. Sosyal demokrat belediyelerin en belirgin özelliği, insan odaklı hizmettir. Biz hiçbir zaman bir daha seçilir miyiz diye düşünmedik. Görev süremizin sonuna kadar da bu düşünmeyeceğiz. Biz çalışacağız, hizmet götüreceğiz kentin her yerine. Tekrar seçilip seçilmemek de vatandaşın takdiri olacak" dedi.

 

HALEN BUNCA YATIRIMLARA RAĞMEN MAALESEF HALEN EKSİKLİKLERİMİZ VAR

 

Son olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "TESKİ sadece kendi bütçesiyle Malkara'ya 41 milyon liralık yatırım yapmış. Yapılan işler gerçekten çok kıymetli, çok değerli yatırımlardır. Büyükşehir Belediyemiz Tekirdağ genelinde 946 kilometre yol inşa etmiş. Yeni kurulan bir belediye için bu çok önemli bir iştir. TESKİ'nin son 4 yılda Tekirdağ genelinde yaptığı yatırım tutarı 641 milyon liradır. Buna Büyükşehir Belediyemizin diğer yatırımlarını da eklediğimiz zaman bu rakam 1 milyar 642 milyon TL oluyor. Son 4 yılda bize Ankara'dan gelen para, sadece 602 milyon lira. Buna karşılık en çok vergi ödeyen iller arasında ilk 10'dayız. Yani bu demek oluyor ki 35 veriyoruz, 1 alabiliyoruz.  Tekirdağ genelinde muazzam bir altyapı hamlesi yapıldı. İçme suyu hatları, kanalizasyon hatları, yağmur suyu hatları, yollar ve bir sürü yatırımlar yapıldı. Dünyada tirajı en yüksek olan dergilerden biri olan Forbes, Tekirdağ'ı Türkiye genelinde yaşamak ve çalışmak için en ideal iller arasında 4'üncü sırada gösterdi. Halen bunca yatırımlara rağmen maalesef halen eksikliklerimiz var. Ama bunun da nedeni, Tekirdağ'a uzun yıllardır hiçbir şey yapılmadı. Ankara'dan Tekirdağ'a maalesef doğru düzgün hiçbir şey gelmedi. Önümüzdeki dönemlerde Tekirdağ Türkiye'nin en iyi şehirleri arasına girecektir" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Gönence Mahallesi İçme Suyu Terfi Merkezi nin açılışı katılımcılar tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10