Şalgamlı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Hayrabolu'ya bağlı Şalgamlı Mahallesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmet

Tekirdağ 12.06.2018 17:20:00 0
Şalgamlı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

2 BİN 500 NÜFUSUN ÜZERİNDE BİR NÜFUSA HİZMET VERECEK

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa; " Aynı anda hem Şalgamlı'nın hem de Çerkezmüsellim'in arıtma tesisinin ikisini beraber projelerini tamamladık ve ihaleye çıktık. Hayrabolu İlçesi Şalgamlı ve Çerkezmüsellim Mahalleleri Atıksu Arıtma Tesisleri İkmal İnşaatı adı altında ihalemizi gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza başladık. Toplamda KDV dahil 1 milyon 676 bin 544 lira bedelle, hem Çerkezmüsellim hem de bu tesisimizi ayağa kaldırmış olduk. Kısaca tesis hakkında bilgi verme gerekirse projesi 300 metreküp gün olarak projelendirilmiş olup, 2 bin 500 nüfusun üzerinde bir nüfusa hizmet verecek kapasitemiz bulunmaktadır" dedi.

 

BELDEDEN MAHALLEYE DÖNEN YERLERİMİZİ KENDİ KADERLERİNE TESLİM ETMEDİK

 

Hayrabolu Belediyesi Başkan Vekili Birol Işıldar da, "Daha önce de birçok kez dile getirdiğimiz gibi Şalgamlı bir akşam belediye olarak yattı, sabah Hayrabolu'ya bağlı bir mahalle olarak uyandı. Hayrabolu Belediyesi olarak Şalgamlı gibi Çerkezmüsellim gibi beldeden mahalleye dönen yerlerimizi kendi kaderlerine teslim etmedik. Büyükşehir Belediyemizle uyumlu olarak çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

 

BU TESİS MUTLAKA ÇALIŞMALI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Hedefimiz bu bölgedeki  temiz çevreyi, temiz dereleri tekrar geri getirmek. Şalgamlının en önemli özelliklerinden biri de geçmişte belde belediyesi olması, belde belediyesi ile hizmet görmesi ve önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olmasıdır. Bütün bunları bir araya koyduğumuz zaman, Şalgamlıların mutlaka Büyükşehir Belediyesi'nden ve Hayrabolu Belediyesinden hizmet alması gerekiyordu. Hizmetlerimiz birer birer hayata geçiyor ve hizmet almaya da devam ediyor. Sizden ricam var. Hayvansal atıklarınızı lütfen çok rica diyorum, bu tesise en suyla beraber göndermeyelim. Bu tesis mutlaka çalışmalı. Çalıştığı zaman, bir süre sonra çevreye olan etkilerini hep beraber göreceğiz’’ dedi.  

 

BUNLARI YAPARKEN ELBETTE BİR TAKDİR GÖRMEK İSTEDİK

 

Bunları yaparken elbette bir takdir görmek istediklerini ifade eden Albayrak; ‘’Halkımız bu takdiri zaten gösteriyor. Ama AKP'nin değerli başkanları, milletvekilleri ne yazık ki şu 4 yıl içerisinde özellikle seçimlerin öncesinde sadece yerel yönetimlere, belediye başkanlarına ve hizmetlere çatmakta geçirdiler. Şu anda bir yerel yönetim seçimi değil. Buradan söylüyorum; çok meraklıysan Sayın Mustafa Yel,  çıkıp sürekli bizleri tenkit ediyorsun.  Gelirsin 30 Mart 2019'da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olursun. 30 Mart'ta boyunun ölçüsünü aldığın gibi, bir kere daha boyunun ölçüsünü alırsın. Ama şimdi bunları konuşmanın zamanı değil. Samimi olarak belirteyim ki; üzülerek bu konulara girmek zorunda kalıyorum. Adım kadar eminim ki;  kendini aşmış olan Hayrabolu, Atatürkçü düşüncelerle 24 Haziran'da `TAMAM' diyecek. Bu hizmetlerin sonunda da yapılanları takdir eden Hayrabolu halkımız da 30 Mart 2019'da `12-0 devam' diyecekler’’ dedi.  Konuşmaların ardından alkışlar eşliğin açılış kurdelesi kesildi ve tesis gezilerek katılımcılar bilgilendirildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10