"MHP olarak elimizi değil, gövdemizi ortaya koyduk"

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı STK'lara ve muhtarlara Tekirdağ Milletvekili adaylarını tanıtmak amacıyla kahvaltı programı düzenledi.

Çerkezköy 19.06.2018 15:00:00 0

Dün saat 10.00’da Gönlübol Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, MHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, MHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Koray Önsel, Çığır Doğu Zorlu, Mustafa Yıldırım, Muhammer Varol, Zehra Çalışkan, Oktay Üstün, STK temsilcileri, muhtarlar ile partililer katıldı. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz programa katılanlara teşekkür ederek, 24 Haziran’daki seçimlerde başarı yakalamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren MHP Tekirdağ Milletvekili 7. Sıra Adayı Oktay Üstün ,“İnanıyoruz ki 24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye Cumhuriyeti Cumhur ittifakı ile çok iyi yerlere geleceğinden ümidimiz var. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz” dedi. 

 

“ÖLENE KADAR BU DAVAYA HİZMET EDECEĞİZ”

 

1975 Almanya doğumlu olduğunu ve 16 yıldır Çorlu’da ikamet ettiğini kaydeden MHP Tekirdağ 6. Sıra Adayı Zehra Çalışkan, “ Aslen Türkmenim Çorlu’da özel bir hastanede sekiz yıldır koordinatör olarak çalışıyorum. Biz bu davaya çocukluğumuzdan bu yana gönül verdik. Ölene kadar bu davaya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu sıralamada önde yada arkada önemli değil. 24 Haziran sonrasında aynı şevk aşkla bu yolda davamıza hizmet edeceğiz. 24 Haziran’dan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı ve dirliği için MHP’nin  bir neferi olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Ülkenin göz nuru partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeniden adayı olduğunu kaydeden MHP Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Muammer Varol “ 24.Haziran seçimleri öncesi sahada çalışmalar yapıyoruz. Bizlere destek olun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. 

 

“BELİNİ ÇATLATMAK BİZE NASİP OLDU”

 

Programda konuşan MHP Tekirdağ 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yıldırım “ Cumhuriyet tarihinde 2007 yılında Tekirdağ’da CHP’nin belini çatlatmak suretiyle ilk defa milletvekili çıkardık. Ben o dönem ikinci sıradaydım ve CHP’nin belini çatlatmak ise bize nasip oldu. İnşallah bu dönemde kırmak nasip olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” sözünü kullanmıştır. Ben tarih öğretmeniyim. Öğretmenler siyaset yapmaya gelince mangalda kül bırakmazlar ama iş başa düştümü kimseyi göremezsiniz. Kimseyi beğenmezler, taşın altına elini koymazlar. Allah bu milleti Cumhuriyet Halk  Partisinin adaletinden, HDP’nin ise barışından korusun. Bu seçim kandilde pkk ile mücadele edenlerle, devlete ve Türk milletine meydan okuyan Selahattin Demirtaş’a af isteyen hainlerin arasında olacaktır” dedi. 

 

“BUNLARDAN HİÇBİRŞEY OLMAZ”

 

Yıldırım “ Biz sağ ve sol parti değiliz. Alparslan Türkeş “ Biz sol ile mücadelemizden sağ ile mücadeleye vakit bulamadık. Biz türk milletinin ta kendisiyiz” demiştir. Biz orta Asya’dan gelen ruhuz. Çanakkale ruhuyuz. Önce vatan derken laf olsun diye demiyoruz. Genel Başkanımız 1999 yılında rahmetli Bülent Ecevit’in muhterem eşlerini bize ettiği hakaretleri bile görmezden gelip hükümete ortak olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi ile ortak Cumhurbaşkanı adayı belirledik. CHP düğüne gider zurna beğenmez, hamama gider kurna beğenmez. Kısacası bunlardan hiç bir şey olmaz. AK Partiyi Habur kapısından aldık kızıl elma yoluna koyduk. 24 Haziran seçimlerinin sadece bir seçimden ibaret olmadığını, bir kurtuluş harbi olduğunu bilmenizi istiyorum” açıklamasında bulundu. 

 

ÖZTRAK’A YÜKLENDİ 

 

Cumhuriyet Halk Partisine oy verecek seçmenlere de seslenen Yıldırım “ CHP’ye oy verenler Tekirdağ’dan üç değil yedi vekil göndersen ne olacak. Gönderdiğin Faik Öztrak meclise bile gitmiyor. TBMM en fazla devamsızlık yapan vekil Faik Öztrak’tır. CHP’li vekiller TBMM kürsüsünde oturduğunuz yerde yazılı ya da sözlü Tekirdağ’ın sorunlarıyla ilgili ne öneriler verdiniz. Zaten meclise gitmiyorlar. Yedi tane çıkarırlarsa her gün birisi Selahattin Demirtaşı’ı ziyaret eder. İsmet İnönü 23 sene bu milleti önüne sandığı koymadı. Budur onların demokrasi anlayışı. Koyduğu sandıkça açık oy, gizli sayım yaptırırdı. Ben ömrümü Tekirdağ’da CHP’nin Atatürk’ün partisi olmadığını anlatmakla geçirdim. Anlatmaya devam edeceğim. CHP bu anlayış ile 200 sene daha iktidar olamaz” diye konuştu. 

 

“MHP KADROLARI SORUMLULUK ALMIŞTIR”

 

24 Haziran seçimlerinde ülkede farklı alanlarda kırılmaların yaşanacağını kaydeden MHP Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı Çığır Doğu Zorlu “ Türk milletinin feraseti, sağduyusu asla şaşmaz. Biz 1999 yılında hükümete geldik. Türkiye o dönemde 28 Şubat’tan çıkmıştı. Sincan’da tanklar yürüyordu. Özel harekat ile jandarma kavgalıydı. Siyaset bölünmüş, gensorular ile hükümet düşüyordu. O seçimde MHP yüzde 18 oy aldı. Genel başkanımızın önüne başbakanlık geldi. Fazilet partisi ve doğru yol dinlensin diyerek erdemlik yapmıştır. Bizim dönemde hem Türkiye’nin üniter yapısını, milli varlığını bozmayan ama demokratikleştiren bir sürü yasa çıktı. Daha sonra Amerika Irak’a girme kararı aldı. İki lider direndi, girdiler gördük. 2 milyon insan öldü. Bu sefer ekonomik krizler başladı. Ne yaptık, bankacılık düzenleme kanununu biz çıkardık. Şimdi ekonomi sallanıyor ama yıkılmıyor. Çünkü 2001 yılında çıkan uygulamalarla… Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer siyaseten bize en uzak kişidir. Ama biz onu seçtik. Çünkü Cumhuriyet temel değerlerine bağlı anayasa mahkemesi başkanı olduğu için. 15 Temmuz’dan sonra ne kadar doğru bir hamle olduğunu da görmüş olduk. 2007 yılında Abdullah Gül’ü seçtik. 367’yi o gün kim uydurduysa bedeli de ona aittir. Biz sadece düzeltiyoruz. Biz Türkiye’nin en önemli ve en değerli bilim adamlarından olan Ekmelettin İhsanoğlu’nu CHP ile aday çıkardık. Seçilemedik ve ertesi gün CHP İhsanoğlu’nun MHP’nin adayı olduğunu söylediler. Daha sonra İhsanoğlu’nu milletvekili yaptık, bu dönem ise sağlık sorunları nedeniyle aday olmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini söyledi. Bu sistem bozukluklarından MHP kadroları sorumluluk almıştır” dedi. 

 

“YENİKAPI RUHU OLUŞTU”

 

Millet için her zaman en zor şartlarda sorumluluk aldıklarını ve bedel ödemeye hazır olduklarını kaydeden Zorlu “ Haziran seçimlerin ardından Genel başkanımıza başbakanlık vermek istediler. Genel Başkanımız Bahçeli CHP ile MHP aynı olur mu ? diyerek biz kendi değerlerimize inanıyoruz demiştir. 15 Temmuz’dan sonra Yenikapı’da bir ruh oluştu. Biz de o ruha tabi olduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile cumhur ittifakını kurduk. Türkiye’yi yönetecek kadrolarımız var. Buna inanıyor ve güveniyoruz. Geçmişimiz ise geleceğimizin teminatıdır. En zor şartlarda bile yine biz olacağız. 24 Haziran akşamı MHP’nin alacağı oylardan dolayı herkes hayal kırıklığına uğrayacak” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇOCUĞUYUM”

 

Çerkezköy’ün evladı olduğunu kaydeden MHP Tekirdağ 1.sıra Milletvekili adayı Koray Önsel “ MHP 1969 kurulduğu gün neyse bugün 50 yıllık mazisinde şanla, şerefle Türk siyasetinde ne zaman tıkanıklık olduysa o gün tıkanıklığı çözen bir parti olmuştur. Ne zaman bu partiyi diz çöktürmeye kalktıklarında MHP gitmiş devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Ne zaman bir sorun çıksa bu sorunlara çözüm üreten siyasi bir hareket olmuştur. Bütün siyasi partiler içinde MHP’nin  aktörleri vardır. Türk milletine adamış bir siyasi hareketin mensubu olmaktan şeref duyuyorum” dedi. 

 

“CİDDİ BİR OY ALMAMIZ GEREKİYOR”

 

1 Kasım seçimleri ve 15 Temmuz’daki yaşanan hadiselerin ortada olduğunu kaydeden Önsel “ Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 2016 Ekim ayında beni İl Başkanlığı görevine getirirken, yaklaşık 18 ay başkanlık yaptım. Çorlu, Kapaklı, Çerkezköy, Saray, Ergene hattını temsil edecek ve bu bölgenin sıkıntılarını bilen en güzel liste MHP’de var. Doğduğum büyüdüğüm bölgemizde ciddi bir oy almamız lazım. Listenin başına beni koydular. Allah kısmet ederde Ankara’ya gidersek bu bölge için taleplerimiz olacağı zaman kılıcımızın keskin olması için bu bölgelerden ciddi oy almamız gerekiyor. Evladına sahip çıkmanız gerekiyor, bu da hepinizin boynunun borcudur” dedi. 

 

“ZOR SÜREÇLER GEÇİRDİK”

 

Önsel “ Seçim çalışmalarımızda “  Çocukluğunu bildiğiniz başka aday varsa gidip ona oy verebilirsiniz” diyoruz. Onun için bu anlamda 24 Haziran’da seçimlerini atlatacağız. MHP’nin dik duruşu ve Genel Başkanımızın teveccühü çok fazladır. 2016’da fetönün yapmaya çalıştığı darbe girişiminde henüz ortalarda kimse yokken MHP genel başkanının gösterdiği dik duruşa hepiniz şahit oldunuz. Devletin hükümetin her zaman yanındayım. Her türlü darbeye karşıyım demiştir. Darbenin belli olmadığı ortamda bunları söylemiştir. O gün onları söyledikten sonra devlet erkanı, emniyet, Türk milletinin şerefli mensupları ellerini ay yıldızlı bayraklarını alıp devletine milletine sahip çıktılar. 15 Temmuz’da o sisli ortamda televizyon bir bayan spikere ‘yurtta sulh’ konseyi tarafından devlet yönetimine el koyulmuştur denilmiştir. O gün TRT binasında hiçbir rütbeli subayın olmadığını gördük.  Tam anlamıyla istenen darbe değildi. Burada memleket kan gölüne dönsün, 15 gün sonra barış ve demokrasi getireceğiz diye Libya, Irak, Afganistan ve Mısır’a  yaptıkları gibi Türkiye’ye yapacaklardı. Kısacası bizi birbirimizden ayıracaklardı. Yurtta sulh konseyi kimdir halen bilmiyoruz. O gece Kıbrıs’ta bekleyen İngiliz askeri, incirlik üstündeki Amerikan komutanları, Yunanistan’daki askerler, Suriye’deki Fransız askerleridir. O gece memleketin yetiştirdiği aslan gibi evlatların olduğuna şahit olduk. O gece özel Harekatın koridorlarında bir yiğit yürüyor. Ömer halisdemir koridorda komutanı Zekai Aksakallı’dan şehadet emrini almış, gözünü kırpmadan kapının önünde hain köpek Semih Terzi’nin  apoletlerini söküyor. Ömer halisdemir apolet nasıl söküldüğünü orada göstermiştir” dedi. 

 

“GÖVDEMİZİ ORTAYA KOYDUK”

 

Önsel “ Şimdi bize Suriye, Irak’ta ne işiniz var diyorlar. Atatürk’ün 1915’te Çanakkale’de, Trablusgarp’ta ne işi varsa, TSK’nın aynı aşkla ruhla Irakta kandilde, Afrin’de işi vardır. Ecdadımızın bize miras bıraktığı toprakları korumaktan sorumluyuz. Irak’taki Müslümanların balkanlardaki soydaşlarımızın tek umudu Türkiye Cumhuriyetidir. Biz dağılırsak bize sahip çıkacak bir devlet yoktur. Bu anlamda MHP olarak elimizi değil, gövdemizi ortaya koyduk. Her zaman üzerimize düşeni yapıyoruz. Haklı mücadelenin sonucunu bu seçimden sonra alacağız. Tekirdağ’a hizmet aşkıyla bu yola çıktık. 15 Temmuz hadisesi Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır. Cumhur ittifakının nasıl oluştuğunu merak edenler, 15 Temmuz öncesi ve sonrasına bakarlarsa buna şahit olabilirler” diye konuştu. 

 

“BU SİSTEMİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Önsel “ 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye başbakanlık teklifinde bulundu. Hdp ile sizi destekleyelim Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulalım demiştir. Genel Başkanımız ise bunu hakaret kabul ederim diyerek biz çözüm sürecini destekleyenle bir araya gelemeyiz demiştir. MHP’nin derdi makam, mevki ve koltuk değildir. O dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon hükümeti kuralım derken, MHP’de şartlarımız var demiştir. Şartlarında çözüm sürecini bitireceksiniz ve anayasanın ilk dört maddesini elletmeyeceğini söylemiştir. Ahmet Davutoğlu bunu kabul etmemiştir ve onun da ne olduğu bellidir. Daha sonra 1 Kasım seçimlerinde bir bedel ödedik ve 40 vekilimizden olduk. 15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanının etrafındakilerden kurtulduk ve milletin bekası için mücadele eden Cumhurbaşkanın yanında Devlet Bahçeli kalmıştır. Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi 16 Nisan’da oylandı ve kabul edildi. 24 Haziran’da da bu sistemi hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10