Mahramlı: Vatandaştan özür dileyeceksiniz

27. Dönem İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Muhtar Mahramlı 'Gündem Özel' Programında Gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu oldu.

Çerkezköy 19.06.2018 15:29:00 0
Mahramlı: Vatandaştan özür dileyeceksiniz

Uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ifade eden Muhtar Mahramlı, dünkü bir hareketten dolayı Doğru Yol Partisi’nin bugün yaptığı hareketin doğruluğunun 5 yıl sonra ispat edilmiş olduğunu belirterek, Tansu Çiller ile başlayan, Mehmet Ağar ile devam eden ve Süleyman Soylu ile sona eren Doğru Yol’u bitirme hareketinin son noktasını dün koydu. Demokrasiye inanmayan, sadece menfaat peşinde siyaset yapan zihniyetin koyduğu son nokta dün AKP zihniyetinin İstanbul’daki mitinginde sona ermiş ve bundan sonra da hüsrana uğrayacaktır” dedi. 

 

24 HAZİRAN’DA HEPSİ SONA ERECEK

 

Muhtar Mahramlı; ‘’19. dönem milletvekilliğinin sona ermesinin ardından 2 yıl siyasete ara verdiğini, sonra tekrar Doğru Yol Partisi’nden siyasete devam ettiğini ifade ederek; “Mehmet Ağar döneminde Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi birleştiğinde büyük kongre delegesiydim. Daha sonra sayın Hüsamettin Cindoruk’un döneminde parti genel sekreteri olarak, parti genel başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Halen de Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Son seçimde değişen seçim yasalarından sonra 4’lü ittifakın bir parçası olan Demokrat Parti olarak İYİ Parti listelerinden milletvekili adayı oldum. Yoksa kesintiye uğrayan bir siyasi mücadelemiz yok. Siyasi mücadelemiz devam ediyor ama zaman zaman sesimiz yükseliyor, zaman zaman sesimiz aşağıya iniyor. Bu bizim sesimizin yorgunluğundan değil, bu maalesef ve maalesef 16 yıldan beri ülkeyi yöneten iktidarın antidemokratik uygulamalarından, yandaş basın, yandaş medya, yandaş televizyon, yandaş müteahhit zihniyetinin bir tezahürü olarak bunları yaşamak zorunda kalıyoruz. 24 Haziran’dan sonra bunların hepsi sona erecek” dedi. 

 

KAYNAKLARIMIZI HEBA EDİYORUZ

 

Tekirdağ’a ve Tekirdağ gibi sanayisi gelişmeye çalışan vilayetlere göçün ana sebebini açıklayan Mahramlı; ‘’ Git gide artan tarımsal girdilerle, yerinde sayan taban fiyatlarıyla insanların tarımsal hayatlarını devam ettirmeleri çok zor. Köylümüzü, köyde yaşayan insanlarımızı eğer köyde tutamazsak belediyelerimizin sıkıntıları başlıyor. Belediyeler yeni yerleşim yerleri açmak zorunda kalıyor. Yeni kanalizasyon, yeni su hattı, yeni yeni yatırımlar. Kaynaklarımızı heba ediyoruz. Bizim siyasetçiler olarak esas amacımız insanları doğduğu yerde muhafaza etmek. Bunu yapamadığımız sürece ne belediyelerin kaynakları yeter, ne de devletin kaynakları yeter” dedi. 

 

BİZ BUNA HER ZAMAN HAZIRIZ

 

Muhtar Mahramlı, 4’lü ittifakı yaparken o protokolün hazırlanmasında Demokrat Parti olarak görevlendirildiğini anımsatarak; “Protokolün birinci maddesinde ‘Herkes kendi sosyal ve ekonomik fikirlerini bir kenara koyacak. Parlamenter demokrasinin işlemesi için mücadeleyi hep beraber yapacağız’ deniyor. Bunun altına imza attık ve bir araya geldik. Bugün padişah gibi bu ülkeyi idare eden insanlar iş başından gittikten sonra biz ekonomik politikalarımızı, sosyal politikalarımızı tekrar vatandaşa anlatırız, tekrar karşı karşıya geliriz. Vatandaşın ortak noktalarında bir arada da yürüyebiliriz. Bu demokrasinin en temel prensiplerinden biri. Biz buna her zaman hazırız” dedi. 

 

ÇOK ORTAK YÖN OLDUĞUNU GÖRÜYORUM

 

Globalleşme denilen olayın sınırlarının fiziki olarak bilindiğini fakat ekonomik ve sosyal meselelerde sınırların artık kalmadığını kaydeden Muhtar Mahramlı; ‘’Bugün dünya ekonomisine yön veren doktrinler hepimizi belli şartlarda bir araya gelmeye zorluyor. Ben bugün CHP’nin programında da Demokrat Parti’nin programında da diğer siyasi partilerin genel manadaki programlarında da çok ortak yön olduğunu görüyorum. Sadece ve sadece uygulama prensipleri açısından farklılıklar var. Bazı siyasi partiler çalışan kesimin beklentilerine öncelik veriyor, bazı siyasi partiler tarım ve üreten kesime, bir kısmı sanayiye öncelikler veriyor. Ayrıldığımız nokta buradadır. Ama hepimizin ortak noktası bu ülkede sanayinin gelişmesi, istihdamın artması, işsiz insanların azalması, ülkenin üretmesi, ürettiğini yurt dışına satması” dedi. 

 

TÜRKİYE’YE FAYDASI NEDİR?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıraathane projesi ile ilgili de konuşan Muhtar Mahramlı “Tekirdağ’dan burada gelirken pek çok fabrikada ‘satılık’ ve kiralık’ tabelaları gördüm. Bugün bu ülkeyi yöneten zihniyet bu fabrikaları çalıştıracak hale getirip gençlere istihdam, iş sahası oluşturacağını söylemesi gerekirken kalkmış kahvehanelerden bahsediyor. Bugün Türkiye’de büyük illerimizin hepsinde kütüphaneler var. Kütüphane kurmak mesele değil, önemli olan insanları kütüphaneye çekmek. Kıraathaneyi kurabilirsiniz, oraya kitapları da koyabilirsiniz. Bu düşüncede olan bir zihniyetin Türkiye’ye faydası nedir?” dedi. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın “Cumhurbaşkanımız uzaya 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var” sözünü de hatırlatan Mahramlı “Vatandaşıyla dalga geçen böyle bir zihniyeti 24 Haziran’da cezalandırmak Allah’ın emri gibi vaciptir” diye konuştu. 

 

16 YILDAN BERİ BİRİLERİ BU ÜLKEDE YÖNETİMDE

 

Belediyelerin esas elde etmesi gereken gelirler verilirse belediyelerin gereken hizmeti yapacağını ifade eden Mahramlı, Tekirdağ’ın yeni büyükşehir belediyesi olduğunu ve adaptasyon sürecinin devam ettiğini belirterek, büyükşehrin bu olayının ilçe belediyelerini de etkilediğini kaydetti. 16 yıldan beri birilerinin bu ülkede yönetimde olduğunu ifade eden Mahramlı “İki tane önemli hizmet vardır. Birincisi yapılması gerekenler, ikincisi ekstra hizmetler. Yapılması gerekenler bile bana göre eksik yapılıyor. Milletvekilliği illa gidip parlamentoda el kaldırmakla olmuyor. Milletvekili Bütçe Plan Komisyonu’nda kendi ili ile ilgili yatırımların orada konulması için mücadele edecek” dedi. 

 

HUKUKU SİSTEMİ 12 YILDAN BERİ FETÖYE TESLİM EDİLDİ

 

19. dönemde ön seçimle aday adayı olduğunu ve vatandaşın seçimi ile parlamentoda görev aldığını ifade eden Mahramlı bugün siyasi partilerin ön seçimle adaylarını belirlemiş olduklarında hiçbir problem olmayacağını parlamentoda bu kadar kavga da olmayacağını ifade ederek; ‘’Vatandaş da huzur ve barış içerisinde yaşamını devam ettirir. Milletvekillerinin performansları aday yapıldıkları usule göre değişir” diye konuştu. Bugünkü iktidarın yaptığı en güzel şeyin, vatandaşı fakirleştirip kendisine muhtaç hale getirmek, ondan sonra ‘benim arkamda durmazsan benden sonra gelecekler bunu yapar şunu yapar’ diyerek tehdit etmek olduğunu ileri süren Mahramlı iktidarın hukuk sistemini fetö denilen belaya 12 seneden beri  teslim ettiğini ifade ederek; ‘’ İnsanların siyasi tercihini ifade etmesini korkan bir Türkiye’de yaşamayı ben zül addederim” dedi.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’nin seçime girmesi için 15 milletvekili vermesinin Türk tarihine, demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir davranış olduğunu kaydeden Muhtar Mahramlı; ‘’Tekirdağ’da 720 bin civarında seçmenin olduğunu ve bunların büyük bir çoğunluğu mevcut yönetime oy vermeyeceğini ifade ettiklerini kaydederek;  ‘’Bu sefer gerekli tepkiyi sandıklarda göstereceklerini söylüyorlar. Tahminim iktidar partisi herhalde yine mevcut durumunu korur diye düşünüyorum. İktidar partisinin şu anda 3 milletvekili var ama ben 3’ü zor görüyorum. Totalde cumhur ittifakı bana göre 200 binin altına düşer diye düşünüyorum. Millet ittifakı da 350 binin üstüne çıkar. Milletvekili sayısı CHP’de 3 geri kalan da 2 AK Parti,  2 İYİ Parti olur diye düşünüyorum” dedi. 

 

GETİRECEĞİ ÇEVRE ZARARINI ÖLÇMEK MÜMKÜN DEĞİL

 

Termik santralle ilgili de konuşan Mahramlı, Saray’ın kuzey taraflarında kalitesi düşük kömür ocaklarının olduğunu ifade ederek “Zonguldak’ta 7 bin-8 bin kalorili kömürü kullanmaktan vazgeçmişiz burada 900 ile bin 200 kalorili enerjisi olan kömürü kullanıp enerji üretmeye çalışacağız. Eskiden bizim bu bölgede 300-500 metrede su bulurduk şimdi bin 200 bin 300 metrelere kaçtı su. Biliyorsunuz termik santrallerin en büyük sorunu sudur. Su kaynakları git gide kısıtlanırken ve bu bölgede de tekstil sanayi olsun yerleşik bir sanayi var. Böyle bir termik santrali buralara kurup bu su rezervlerini heba etmenin mantığı yok. Düşük ebatlı kömürden çıkacak gazların diğer atık maddelerin bu bölgedeki tarımsal araziyi berbat etme riski var. Bu bence birilerine rant sağlamaktır. Siz gidin önce Zonguldak’takileri çalıştırın. Rusya’dan ithal kömür getiriyorsunuz bunun altında ben şunu görüyorum buradaki düşük yataklı kömürleri birilerine verecekler birilerine para kazandıracaklar. Birileri bir rant elde edecek. Buradaki elektrik enerji üretim tesisi de yarım yamalak çalışacak. Saatte 100 ton kömür yakacağınıza bin ton kömür yakacaksınız. Bunun getireceği çevre zararını ölçmek mümkün değil” dedi. 

 

İNSANLAR TECRÜBEYE DESTEK VERMİŞ OLACAKLAR

 

İnsanların neden Muhtar Mahramlı’yı seçmeleri gerektiğini de ifade eden Mahramlı; ‘’Öncelikle insanlar tecrübeye destek vermiş olacaklar. Biz bu ülkenin Tekirdağımızın ve Çerkezköyümüzün sorunlarını bilen, ihtiyaçlarını bilen, beklentilerini biliyoruz. Ben ve mensup olduğum siyasi parti geçmişte bu bölgeye her türlü yatırımı yapmış ve gerçekleştirmiş bir zihniyetin temsilcisiyiz. Daha da geliştirerek, daha da iyileştirerek imkanları Tekirdağlı hemşehrilerimize elimizden geldiğince sunacağımızdan kimsenin şüphesinin olmasın. Şimdi vatandaşlarımızın burada dikkat etmesi gereken bir şey var. 24 Haziran bir dönüm noktası. 24 Haziran’dan sonra bu ülkede idare sistemi yeni kurallar çerçevesi içerisinde yeniden dizayn edilecek ve yeniden uygulamaya konulacak” dedi.

 

ESEFLE SEYREDİYORUM

 

En çok şikayet ettikleri meselenin bugünkü değişen anayasada denetlenebilir bir başkanlık sisteminin olmaması olduğunu ifade eden Mahramlı; ‘’ Bugün 24 Haziran’dan sonra aynı kurallar manzumesi devam ederse ki değişene kadar devam edecek, salt bir padişahlık idaresi gibi bir idarenin içerisinde kendimizi bulacağız. Siz denetlenemeyen bir Cumhurbaşkanlığı sistemini bu ülkede dayatırsanız yarın öbür gün olabilir mevcuda güvenebilirsiniz doğruluğuna dürüstlüğüne ondan sonrasını da düşünmek zorundasınız.  Kişiye göre sistem olmaz. Sitem genel kaideler üzerine kurulur. Kişiler o genel kaideler çerçevesinde bu ülkeyi yönetirler. Bugün maalesef ülkede bu yok. Bugün ülkede her şey tek adamın eline kalmış. Teröründen fetö’süne kadar, ekonomisinden en ufak bir memurun maaşına kadar tek adam rejimine git gide adapte olur bir hale gelmişiz. Esefle seyrediyorum. Siz ‘ne istediler de vermedik’ diyeceksiniz, ‘ne söylediler de yapmadık’ diyeceksiniz ondan sonra da çıkacaksınız ‘Allah bizi affetsin’ diyeceksiniz. Ve vatandaştan özür dileyeceksiniz. Bu şuna benziyor. Sizin evinize bir hırsız giriyor sonra yakalanıyor benim ihtiyacım vardı, Allah beni affetsin diyor. Hadi güle güle diyorsunuz. Böyle bir şeyi kabul eder misiniz” dedi.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10